Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

predators 

všechny recenze uživatele

Zvířátka, zoo, šéfové na zabití...co víc si přát k natočení pořádné komedie. Když navíc připočtu zajímavé herecké obsazení, nabízí se mi slušná salva smíchu a popcornu létajícího na sousedy po vaší pravici a levici. Případně ještě před vámi... No, malinko to ujelo a jakoby došel dech a nápady. John Cleese je můj tajný adept na Clouseaua do 128. pokračování růžového pantera. 55% ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Vtipná paródia na "americké" videnie sveta cez peniaze, zvyšovanie zisku, minimalizáciu nákladov, ekonomickú optimalizáciu a nevkusnú vtieravú reklamu, miestami dotiahnutá ad absurdum (ošetrovatelia zvierat vo zvieracích prevlekoch, "kancelária" v nevyužívanej klietke, riaditeľ zoo so sakom oblepeným reklamami...) ()

Reklama

Jermann 

všechny recenze uživatele

Devadesátková Pythonovina jak vyšitá. Jak známo, Cleese (je skvělý v předávání moudrých point skrze ten nejstupidnější humor a Kline je před kamerou zřejmě taky schopný všeho. Trochu až mrazí z toho, jak Rod, stejně jako nebyl tehdy, není ani po čtvrtstoletí toliko karikaturou, jakou bychom si přáli, aby byl. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Cleese se svym freudovskymy prebrepty a ustavicne mluvici Palin, do toho parta zamestnancu ZOO, chodici ve finale ve zvirecich prevlecich a Lee Curtis se svoji sik postavou - bavil jsem se! Kline dostal dvojroli bezcitnych kapitalistu (Cleese je labourista, takze se na tehle postavach s gustem vyradil). Klasicke crazy prvky jako schovavani do skrine, honicky nebo prevleky pusobily prirozene, zabavne byly i sexualni dvojsmysly, u kterych se vetisinou kroutim trapnosti. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zábavnost Divokých stvoření je proměnlivá jako dubnové počasí a kvalit Wandy opravdu nedosahují, s Johnem Cleesem je však radost pobýt vždycky, protože svou nezaměnitelnou dikcí utáhne i slabší fóry. Kevin Kline je oproti němu zoufale nevtipný, neřkuli trapný. Ale i tak jsem se bavil lépe než minulý víkend v zoo na Kopečku... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Většina filmu se odehrává v zoo v Marwoodu. Marwood je prostřední jméno hlavního představitele Johna Cleese. (HappySmile)
  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)
  • Trailer k filmu začínal hláškou "Následující ukázka nebyla testována na zvířatech." Následně byli uvedeni hlavní představitelé: "Oskarový vítěz" Kevin Kline, Jonh "Nulová šance na Oskara" Cleese, Jamie Lee "Moje máma a táta skoro vyhráli Oskara" Curtis a Michael "Znám někoho jménem Oskar" Palin. Trailer končí ukázakou z vystřižené závěrečné scény, kde je Klineova postava Vince McCain zasažena do slabin nosorožcem. (HappySmile)

Reklama

Reklama