Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi nie až tak dokonalé ako Ryba menom Wanda, ale po počiatočnej skepse som sa do filmu dostal a využitý typ humoru som väčšinou ocenil. Nedocenil som však každý vtip, vtedy by to bolo na plný počet. Niektoré veci asi zostali v dabingu stratené v preklade, napriek tomu si pointy dovtípite vždy. Na záver sa to už poriadne rozbehne a je aj patrične využitý fakt, že si dvojúlohu otca a syna zahral Kevin Kline. No a po týchto dvoch komédiách mi je záhadou, prečo Jamie Lee Curtis a John Cleese neskončili v skutočnom živote ako manželia. Michael Palin sa tu objavuje so špecifickým druhom domáceho maznáčika a keďže som podobný arachnofobik ako Cleeseova postava, tieto scény som za vtipné rozhodne nepovažoval. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkala, že to na mě bude asi příliš divoké a bláznivé, ovšem pak jsem se začala smát a přestala přemýšlet.. Prostě jsem se nechala unést, bavilo mě sledovat tuhle partu nadšenců a jejich houževnatý boj o záchranu zoologické zahrady.. Pochvalu ode mne si vysloužil výborný John Cleese a sympatická Jamie Lee Curtisová, tihle dva mě spolehlivě odbourali.. ()

Reklama

UnholyEvil 

všechny recenze uživatele

Objektivně si Fierce Creatures zaslouží pravděpodobně o hvězdičku víc, nicméně v důsledku mých velkých očekávání se nevyhnutelně muselo dostavit i lehké zklamání a toto hodnocení je pak především vyvrcholením onoho pocitu. !SPOILER! Nejlépe to vystihuje scéna, kde J. Cleese svérázně a velice zábavně povraždí všechna ta roztomilá zvířátka jen aby celý vtip následně zkazil. Začátek navnadí a člověk pak doufá v erupci kreativní geniality tam, kde je mu naservírován "pouze" pěkný komediální film. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

„Vy rozumíte zvířatům? Nijak zvlášť, ale hodně jsem jich snědl.“ Podobně fousatých vtípků je v této absurdní komedii dostatek (a těch chlupatých rovněž tak). Jsou ale podávány po anglicku a tak se ani v nejtrapnějších situacích, do nichž se protagonisté dostanou, divák necítí zoufale (i když pravda, Mr. Bean je též Angličan a u jeho gagů se často zoufale cítím). Některé scény jsou sice poněkud Cleesovsky přepálené, ale s trochou nadhledu… Začal jsem se dívat zcela náhodou a už jsem se neodtrhl, protože jsem se od samého začátku královsky bavil. Trochu jsem váhal, jestli si tento snímek zaslouží 4 hvězdičky, ale při vzpomínce na svůdný úsměv J. L. Curtis, jíž to opravdu slušelo, se tomu neubráním. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Cleese se svym freudovskymy prebrepty a ustavicne mluvici Palin, do toho parta zamestnancu ZOO, chodici ve finale ve zvirecich prevlecich a Lee Curtis se svoji sik postavou - bavil jsem se! Kline dostal dvojroli bezcitnych kapitalistu (Cleese je labourista, takze se na tehle postavach s gustem vyradil). Klasicke crazy prvky jako schovavani do skrine, honicky nebo prevleky pusobily prirozene, zabavne byly i sexualni dvojsmysly, u kterych se vetisinou kroutim trapnosti. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Když byl film promítán zkušebnímu publiku, nelíbil se jim závěr filmu, a tak se rozhodlo, že se natočí nový. Bohužel Michael Palin (Bugsy) se v té době vydal na osmiměsíční cestu okolo Tichého oceánu kvůli dokumentu televize BBC Full Circle with Michael Palin (1997) a režisér Robert Young už začal natáčet svůj další film. Proto byl na přetočení závěrečné sekvence vybrán Fred Schepisi, který už tou dobou mluvil s Johnem Cleesem o natočení filmu o Donu Quijotovi. (HappySmile)
  • Trailer k filmu začínal hláškou "Následující ukázka nebyla testována na zvířatech." Následně byli uvedeni hlavní představitelé: "Oskarový vítěz" Kevin Kline, Jonh "Nulová šance na Oskara" Cleese, Jamie Lee "Moje máma a táta skoro vyhráli Oskara" Curtis a Michael "Znám někoho jménem Oskar" Palin. Trailer končí ukázakou z vystřižené závěrečné scény, kde je Klineova postava Vince McCain zasažena do slabin nosorožcem. (HappySmile)
  • Film naráží také na jednu z nejslavnějších skečí Johna Cleese a Michaela Palina "Dead Parrot Sketch (Mrtvý papoušek)" ze seriálu Monty Pythonův létající cirkus (1969). Ve scéně s lachtany se dva muži baví: "Pozoruhodná zvířata, ti lachtani." "Ano, nádherné peří." Je to odkaz na scénku, kde Palin říká o papouškovi: "Pozoruhodní ptáci, tihle norští modří, že? Nádherné peří." (HappySmile)

Reklama

Reklama