Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Komédia Ryba jménem Wanda poskytla takmer celé herecké obsadenie. Bohužiaľ poskytla aj svoju úroveň zábavy. Najlepšia je na tom tá základná myšlienka. Je treba prerobiť ZOO ku komerčnému úspechu za pomoci nebezpečných zvierat, alebo teda skôr za pomoci zvierat prerobených na zabijákov. Väčšina času však vyznie do nevtipna. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

On ten začátek dává této komedii celkem dost komerční a Americký nádech, avšak postupem času se to celé promění v celkem dost dobrou komedii s Britskými prvky humoru. Obvzláště dvojka Palin & Cleese tomu dali pořádně na frak a Jamie Lee Curtis to dotáhla do skvělého konce. Divákovi bych doporučil neodcházet po první půlhodině, ten konec stojí za to.... ()

Reklama

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Celkom nápaditá komédia o mimoriadne "nebezpečných" miláčikoch zamestnancov jednej zoo sa vďaka skvelému obsadeniu, adekvátnej dávke humoru a troche akčnosti stala oddychovou záležitosťou pre rodiny s deťmi. Nie je jej čo zazlievať, podobne ladených filmov s akým takým scenárom a dobrými hereckými výkonmi je ako šafránu. Pokiaľ patríte k milovníkov nenáročných filmov, pridajte si ešte jednu hviezdičku, musím sa priznať, že aj ja som bol medzi 3 a 4 na pochybách. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Duchovní pokračování kritiky chválené Ryby jménem Wanda, kterou já osobně nepovažuju za nějak výjimečnou komedii. Fierce Creatures jsou téměř ve všem horší... Ale i tak se jedná o velmi solidní komedii. Wanda je dle mého názoru svým způsobem "klasická komedie", která nenabízí nic moc navíc než jen potrhlé a občas vtipné postavičky. Divoká stvoření jsou to samé, jen mají jednodušší příběh a hlavně jednodušší postavy. Jamie Lee Curtis tu je téměř neustále jenom za tu MILFku, kterou z nějakého důvodu děsně rajcuje to, že Cleese zdánlivě šoustá, na co přijde (včetně ovce... ehm...). Michael Palin to tu taky tolik nerozjíždí. Jeho postava rozumrady vypadá ze začátku zajímavě, ale nakonec nic pořádného nenabídne. Na druhou stranu šílící Cleese, loser Kevin Kline... a zvířátka... jsou prostě fajn a ve filmu je hned několik vynikajících humorných scén. Občas trochu trapné, ale jinak fajnová komedie. (7/10) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborně přehrávající Kevin Kline, sexy Jamie, skvělí Pythoni a nakonec perfektní nápad se ZOO. Škoda, že to čas od času trošku zaskřípalo a některé gagy tak vyzněly poněkud trapně. Na druhou stranu vzhledem k výše zmíněné sestavě, se dalo ledacos odpustit a když se na scéně objevil Michael Palin, začal jsem se smát ještě než otevřel pusu. 70% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Většina filmu se odehrává v zoo v Marwoodu. Marwood je prostřední jméno hlavního představitele Johna Cleese. (HappySmile)
  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)
  • Film naráží také na jednu z nejslavnějších skečí Johna Cleese a Michaela Palina "Dead Parrot Sketch (Mrtvý papoušek)" ze seriálu Monty Pythonův létající cirkus (1969). Ve scéně s lachtany se dva muži baví: "Pozoruhodná zvířata, ti lachtani." "Ano, nádherné peří." Je to odkaz na scénku, kde Palin říká o papouškovi: "Pozoruhodní ptáci, tihle norští modří, že? Nádherné peří." (HappySmile)

Reklama

Reklama