Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo myslí tým ´divoká´? Žirafa vám môže pokojne odhryznúť hlavu a nevyzerá na to.“ Bieda, nuda a rozpaky. S DRAVÝMI ZVERMI, veľmi čudnou čosi ako komédiou, neboli producenti spokojní, pôvodného režiséra vyrazili, najali nového, niektoré scény vyhodili, iné nakrútili nanovo a pridali úplne nové. To, čo zostalo, sa dá akceptovať ako uchádzajúca komédia, pozostávajúca z podarených scénok bez výraznejšej dejovej kostry. Pritom námet o ZOO, v ktorej môžu zostať len dravce (scéna, v ktorej sa opatrovník drobných cibetiek snaží presvedčiť nového riaditeľa o ich „absolútnej vražednosti“ je geniálna), nie je zlý. Len scenár je mizerný a pišišvoriaci herci (nesympatický Kevin Kline v nudnej dvojúlohe, tentokrát prekvapivo otravná Jamie Lee Curtis) mu nepomáhajú. Exceluje len (podľa očakávaní) ex-Monty Python John Cleese ako riaditeľ („Vy sa vyznáte v zvieratách?“ – „Veľa som ich zjedol. Žartujem.“) a dialógy („Sylvester Stallone by nebol tam, kde je, keby hral v Jane Austin.“). P.S. V pôvodných plánoch sa malo jednať o VEĽMI VOĽNÉ (ak za VEĽMI VOĽNÉ pokračovanie 4 SVADIEB A JEDNÉHO POHREBU pokladáme NOTHING HILL) pokračovanie hitu z roku 1988 RYBA MENOM WANDA, v ktorej, rovnako ako v DRAVÝCH ZVEROCH, hrali Cleese (+ tiež napísal scenár), Curtis, Kline a ďalší ex-Pyton, Michael Palin. Zákulisné problémy však snímku pochovali a dnes ju zbožňujú len tí, ktorí zbožňujú Monty Python a je im jasné, že Monty Python už nikdy nebudú. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Začátek je slabší a hlavně poněkud zmatený, ale asi od 20. minuty se rozjede docela neuvěřitelná smršť mnohdy naprosto absurdních vtipů a šílených situací, které nezajišťuje jen John Cleese, ale především dost překvapivě i Kevin Kline. Obsazení z Ryby jménem Wanda doplňuje ještě Jamie Lee Curtis a v malé roli také Michael Palin. Režie je poněkud slabá a celek skutečně působí, jako by to byla jen volně poslepovaná smršť gagů, nicméně ty gagy jsou výborné. ()

Reklama

M4rkl4r 

všechny recenze uživatele

Taková ztřeštěnější verze Ryby jménem Wanda, avšak o poznání horší. Vtipy jsou notoricky známé a tudíž také předvídatelné, přesto si udržují určitý náboj. Je zde přímo cítit rukopis Johna Cleeseho a kdo již viděl výše zmíněnou Wandu, či třeba sitcom Fawlty Towers, tak jistě zaregistruje, že spousta vtipů je v tomto filmu převzata z obou jeho předchozích počinů. Navzdory slabší orginalitě si snímek udržuje slušnou kvalitu a to zéjmena díky hereckým výkonům. Samotný John Cleese je výborný jako vždy , ale velmi zajímavé jsou také komické postavy Michaela Palina -- z koktavého Kena , jehož hrál ve Wandě, přezbrojil na nesmírně ukecaného Bugsyho -- a Kevina Klina, jenž hraje podobného idiota i zde. Jamie Lee Curtis je stále ještě šťabajzna. 70 % ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zábavnost Divokých stvoření je proměnlivá jako dubnové počasí a kvalit Wandy opravdu nedosahují, s Johnem Cleesem je však radost pobýt vždycky, protože svou nezaměnitelnou dikcí utáhne i slabší fóry. Kevin Kline je oproti němu zoufale nevtipný, neřkuli trapný. Ale i tak jsem se bavil lépe než minulý víkend v zoo na Kopečku... ()

fmash 

všechny recenze uživatele

„Vy rozumíte zvířatům? Nijak zvlášť, ale hodně jsem jich snědl.“ Podobně fousatých vtípků je v této absurdní komedii dostatek (a těch chlupatých rovněž tak). Jsou ale podávány po anglicku a tak se ani v nejtrapnějších situacích, do nichž se protagonisté dostanou, divák necítí zoufale (i když pravda, Mr. Bean je též Angličan a u jeho gagů se často zoufale cítím). Některé scény jsou sice poněkud Cleesovsky přepálené, ale s trochou nadhledu… Začal jsem se dívat zcela náhodou a už jsem se neodtrhl, protože jsem se od samého začátku královsky bavil. Trochu jsem váhal, jestli si tento snímek zaslouží 4 hvězdičky, ale při vzpomínce na svůdný úsměv J. L. Curtis, jíž to opravdu slušelo, se tomu neubráním. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)
  • Na filmu pracoval stejný tým jako na snímku Ryba jménem Wanda (1988). Oba filmy mají společných víc než 20 herců a členů štábu včetně hlavních představitelů z předešlého filmu (někteří z nich zde mají ale jenom malé roličky). (HappySmile)
  • Většina filmu se odehrává v zoo v Marwoodu. Marwood je prostřední jméno hlavního představitele Johna Cleese. (HappySmile)

Reklama

Reklama