Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Podobně jako ve stejné sestavě o 10 let dříve, i tentokrát se jedná o originální a zvráceně zábavné guilty pleasure, které neochvějně dokazuje, že do stejné (nebo přinejmenším podobné) řeky lze vkročit i dvakrát. Ovšem zatímco ve Wandě vládli Kline s Palinem, ve "stvořeních" zcela dominuje geniální John Cleese! 80% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborně přehrávající Kevin Kline, sexy Jamie, skvělí Pythoni a nakonec perfektní nápad se ZOO. Škoda, že to čas od času trošku zaskřípalo a některé gagy tak vyzněly poněkud trapně. Na druhou stranu vzhledem k výše zmíněné sestavě, se dalo ledacos odpustit a když se na scéně objevil Michael Palin, začal jsem se smát ještě než otevřel pusu. 70% ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Tohle dílko jakoby vypadlo z dílny Monty Pythonů. Aby ne, když se na scénáři podílel John Cleese a zahrál si i jednu z hlavních rolí a doplňuje ho Michael Palin, který si střihl bezvadnou roličku věčně ukecaného ošetřovatele v zoo. Typický absurdní anglický humor, spousty přeřeků, bombardujících dialogů a vypointovaných gagů. A Jamie Lee Curtis. Ta ženská je neskutečná kočka a její vyzařování sexappealu je bezkonkurenční. Jerry Goldsmith film podbarvil lehce stravitelnou a nenásilnou hudbou, pro něj docela netypickou. Po této skvělé zábavě musím dohnat rest Ryba jménem Wanda, na jehož vzniku se podílel téměř celý štáb tvůrců Divokých stvořeních. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie se sexy Jamie (do ní bych teda nikdy neřekl, že může být sexy symbolem-ale po Pravdivých lžích to je už další film, kde ukazuje své nejen herecké vnady). Bohužel se nabízí srovnání s Rybou jménem Wanda, která vychází z boje vítězně. Hodnotím film po druhém shlednutí a musím říct, že už to nebyla taková bomba jako když jsem ho vidět před cca 10 lety. Začátek je hodně slibný - postupná likvidace ZOO skýtá mnoho humorných scén - později se ale už jede spíš v romantické linii. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Z těch post-montypythonovských věcí mi tahle komedie ještě spolu se snímkem Ryba jménem Vanda přijde nejpovedenější. Podobný druh humoru, hodně podobný casting, britský outfit... Divoká stvoření jsou ve výsledku ulítle vtipná crazy komedie v duchu o dekádu pozdějšího hitu Koupili jsme ZOO...nově definovaný subžánr ,,komedie točící se kolem záchrany zoologické zahrady" :-) PS: Matty má pravdu, tomuhle projektu by asi více slušela a odpovídala platforma komediálního sitcomu... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Trailer k filmu začínal hláškou "Následující ukázka nebyla testována na zvířatech." Následně byli uvedeni hlavní představitelé: "Oskarový vítěz" Kevin Kline, Jonh "Nulová šance na Oskara" Cleese, Jamie Lee "Moje máma a táta skoro vyhráli Oskara" Curtis a Michael "Znám někoho jménem Oskar" Palin. Trailer končí ukázakou z vystřižené závěrečné scény, kde je Klineova postava Vince McCain zasažena do slabin nosorožcem. (HappySmile)
  • Většina filmu se odehrává v zoo v Marwoodu. Marwood je prostřední jméno hlavního představitele Johna Cleese. (HappySmile)
  • Postava Roberta Lindsayho se jmenuje Sydney Lotterby po slavném komediálním režisérovi a producentovi televize BBC. (HappySmile)

Reklama

Reklama