Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Poté co přežila útok Godzilly na San Francisco Cate šokuje další skandální tajemství. Obklopená řadou hrozeb se vydává na dobrodružné pátrání po celém světě za pravdou o své rodině a tajuplné organizaci zvané Monarch. (Apple TV+)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (78)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá, že Monarch pojede ve dvou časových rovinách, kdy ta první bude přímo navazovat na Skull Island a ta druhá bude zasazená mezi první a druhou Godzillu. Postupem času nicméně přebere otěže novější linka a i když mi vůbec nevadilo že se příběh zaměřuje na postavy a monstra tu slouží jen jako velkolepá, avšak chvilková atrakce (probuzení Godzilly je tady asi nejpůsobivější scéna), tak nakonec té vaty je strašně moc. Hlavně ve druhé polovině, která má velké problémy s tempem a často přešlapuje na místě je to strašně znát. Vyloženě průšvih to není, ale jak už tu padlo, kdyby se celá série sestříhala do dvou hodin, vůbec nic by se nestalo…60% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nadějně vypadající začátek byl bez sebemenších skrupulí doslova zašlapán do země nudným příběhem, neskutečně otravnými postavami a zoufalým scénářem, který po většinu času pouze bezradně šustí papírem. Seriál Monarch – Legacy of Monsters se sice může pochlubit skvělou vizuální stránkou, vtahující kamerou a slušným soundtrackem, nicméně výše zmíněné atributy z celého projektu dělají velmi podprůměrnou záležitost, kterou vážně nespasí ani tradičně spolehlivý Kurt Russell společně se svým talentovaným synem. Škoda. (Apple TV+) „This would make everything we have sacrificed worth it.“ ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak už i na Apple TV dorazila tato monstra. Je to trochu jiné, než jsem čekal, ale i tak mě to baví. Víc než samotnou organizací, se to zabývá skupinkou mladistvých, kteří před ní utíkají spolu s Kurtem Russelem. Podíváme se ke kořenům organizace až do 50. let. Tato linka se prolíná se současností. Monstra se tu ale objevují jen okrajově. Dost pozornosti se věnuje spíš našim mladým hrdinům a jejich problémům. To může člověka začít po čase štvát. Postupně cestujeme po světě a odhalujeme historii Monarchu. Místy je to dost nuda. Finále to dost zachraňuje, ale některé díly bych vypustil. Nakonec se o říši monster dozvíme i pár zajímavých věci. "Mám dobré geny." ()

matt6 

všechny recenze uživatele

Typický príklad zbytočného seriálu, ktorý je len vsuvka do monsterversa Godzilla x Kong. Veľmi obstojne by toto dielo fungovalo, keby namiesto 10-dielnej série dostaneme max 2 hodinový film. Nedokážem odpustiť uťahanosť niektorých dielov, ktoré sú umelo naťahované kvôli predĺženiu stopáže. Pri bežnej filmovej dĺžke by bol dej svižný, plný zvratov a patrične dobrodružný v štýle Lovcov pokladov a prepojenie s ďalšími filmami by pôsobilo oveľa kompaktnejšie. Nebolo by potrebné ani väčšie množstvo monštier, pokojne aj menej. Vo výsledku som viac menej spokojný, keďže posledné 2 časti boli pomerne svižné, konečne sa vysvetlili viaceré otázky a to nekonečné pátranie malo svoju pointu. Navnadenie na filmové pokračovanie sa teda koná a vďaka rozpracovaniu tohto univerza ma donútilo čo to odpustiť aj prvému stretu Godzilly s Kongom. Obávam sa, že to bude pokračovať ešte viac dolu vodou, ale verím v opak. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Dvě dějové linie, které spolu souvisí a odkazují na sebe. Ta v 50 letech není špatná a je alespoň trochu zajímavá. Ta v roce 2015 je příšerná, a to hlavně díky japonskému castingu. Herci nesympatičtí a role napsané na pěst. Jediné pozitivum je Kurt Russell, který nad všemi vyčnívá, stejně jako Godzilla. Nedokoukal jsem to celý, protože to prostě nešlo. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (15)

Reklama

Reklama