Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

12-letý Naota je na "rande" s přítelkyní jeho bratra, který se odstěhoval do Ameriky, Mamimi. Když se vrací, přejede ho šíleně praštěná dívka Haruko Haruhara, řítící se svém mopedu Vespa a třískne ho po hlavě kytarou. Později mu z onoho místa na hlavě začnou vylézat roboti, kteří spolu bojují. A aby toho nebylo málo, Haruko se nastěhuje k Naotovi domů. A nad tím vším (rozuměj nad městem), ční obrovská napařovací žehlička.

Komediální anime s dějem o mnoho pošahanějším než bývá obvyklé a bizarními postavičkami. (Subjektiv)

(více)

Recenze (50)

Hromino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otázka: Jak budete jako fanoušek mangy a anime (nikoli však jako chorobný otaku, který bere sledování anime jen jako konzumní záležitost a touží jich vidět co nejvíce – nehledě na jejich kvalitu) hodnotit anime, které má 6 dílů, což je vzhledem k smyslu vzniku tohoto díla počet vskutku vystačující, velmi zvláštní a místy (dobře, to "místy" by šlo nahradit spíše slovem "ustavičně") na hlavu postavený příběh, který ale shledávám vtipným, nápaditým a originálním (těžko říct, kde pánové od Gainaxu sehnali tak dobrý matroš × kolik toho vypili × kdo vlastně přišel s takovým nápadem), praštěné postavy, vynikající hudbu a jehož šest dílů máte za sebou díky onomu lákavému strange feelingu za jedno odpoledne? Odpověď: Džúbun no hači. Překlad: 8/10. ()

Proso 

všechny recenze uživatele

Úžasně atraktivní jízda od začátku do konce, jejíž audiovizuální šílenost je krásně vyvažována neskutečně realistickými a emotivními momenty postav. Často se u anime používá pojem "style over substance", ale ještě jsem nezažil, aby fungovaly jak obsah tak forma v takové harmonii. Nekonečný potenciál opětovného přehrání. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Otázka: Jak budete jako správný otaku či fanda anime nebo i kdokoliv nesprávný (kdo ví, co jsem vlastně zač), které má jen 6 dílů, podivně vystavěný příběh, ale přece jen příběh, v kterém překvapivě je určitá logika (ale jen určitá), vcelku rozumnou hudbu a těch šest dílů máte za sebou za dva dny (což u mě ovšem neznamená ani plus ani minus)? Odpověď: Džúbun no nana. Překlad: 7/10 ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Totální úlet!!! – ne, bez těch vykřičníků to bohužel říct nejde. Praštěné ženské, ujetý příběh, dokonalý soundtrack (ta hlavní melodie je skvělá), spousta elektrických kytar, baseball a obrovská žehlička... a abych nezapomněla, tak mě už od prvního dílu úplně dostala animace, která sice nebyla dokonalá, ale tak nějak... řekněme zvláštní, stejně jako celé Furi Kuri. :) Takováhle šílenost si nezaslouží nic menšího než 5*. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

FLCL je... nepopsatelný úlet. Už první záběry mě zaujaly, kresbou a animací.... ne že by byla "dokonalá", často je zjednodušená a okolí je silně redukováno, ale o to více vyniknou obličeje postav, jejichž zpracování se mi líbilo. Nemá cenu se vyjadřovat k ději/příběhu, skoro žádný tu není, resp. působí to celé strašně "divně".. Je to zároveň cool, úchylné, zábavné, plné nadsázky, místy parodie... Soundtrack seriál skvěle doplňuje, nese se ve stejném "pohodovém" punk-rockovém stylu. Kultovní záležitost. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Žena, ktorá spovedá režiséra v komentári k filmu, je Maki Terashima-Fukuta, producentka americkej verzie seriálu. (Flipper)
  • V prvej epizóde Haruka hovorí Naotovi "Taro-kun". Taro je v Japonsku najčastejšie používané meno pre chlapca a je používané pre vlastníkov mena, ktorých meno sme zabudli. (Flipper)
  • Atomsk je názov románu Cordwainera Smitha. (Flipper)

Reklama

Reklama