Reklama

Reklama

Život na naší planetě

(seriál)
  • USA Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Podmanit si Zemi, přizpůsobit se podmínkám a přežít. Přelomový přírodopisný seriál o podivuhodné věci zvané život, který na naší planetě vzkvétá už celé miliardy let. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

dom156 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více dostal jsem o dost méně (z hlediska sdělených informací). Mix animací a záběrů z reálné přírody je vkusný, ale na minutáž je počet animací skutečně tristní a to v případě, když si uvědomíme, že se jedná o dokument, který má nás vrhnout zpět v minulosti. Musím ještě vypíchnout zajímavé a poutavé intro, ale jinak se jedná o všední dokument, kterých je nyní mraky a proto dávám průměr. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Očima člověka, který o zoologii a vývoji života dost ví: Zajímat mě to začalo asi až od 3. epizody. První slabina spočívala v tom, že trailer evokuje pocit, že je to jen o evoluci druhů - houby. Možná víc, než polovina epizod je o současné přírodě. Což by nevadilo, kdyby to nebylo tak dlouhé, nebylo toho tolik a kdybych neměl neodbytný pocit, že současné druhy nemusí mít s mnohými vyhynulými až tolik společného. Příliš často se opakovalo, příliš často se dělaly dramatické pauzy, příliš často to bylo natahované. Čímž neříkám, že to není velmi dobře natočené - je. Jen by mohli lépe vyprávět. První epizoda byla tématicky rozháraná, v poslední jsem v jednu chvíli děj o kousek postrčil. Čistých 70 %. ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Aj keď sú to už vyše dve dekády, stále sa pri prírodovedných historických dokumentoch nemôžem ubrániť porovnaniu s legendou žánru, seriálom "Putovanie s dinosaurami". V čom "Putovanie s dinosaurami" exceluje? V rozprávaní príbehu. Každá epizóda je tam zameraná na jednotlivca, rodinu alebo špecifický druh. Poskytuje tak dostatok času vybudovať si s divákom bližší vzťah a získať si jeho srdce. "Život na našej planéte" je taký hŕŕŕ-fŕŕŕ všehomix. Nepopieram jeho dokumentárne kvality. Ale obsah ktorý mi sprostredkoval mi už na druhý deň vyfičí z hlavy preč. A tým celý pokus o šírenie vedomostí a informácií stráca na význame. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně špičkový úchvatný dokument s fantastickým vypravěčem Morganem Freemanem. Skutečné záběry jsou zkombinované s CGI a občas bylo těžké rozeznat, co je skutečné a co ne a občas mě i nereálně záběry vtáhly jako kdyby se jednalo o skutečnost. Série Life on Our Planet se skutečně povedla a v osmi kapitolách představuje historii živočišného i rostlinného života na Zemi od jeho počátků až po současnost. Dokument však bohužel nejde nijak moc do hloubky, a i když jsem se dozvěděl několik nových informací, měl jsem po sedmi hodinách a po skončení posledního dílu pocit, že toho vlastně nic moc nového nevím. Je prostě jasné, že čtyři miliardy let evoluce života se nedá detailně shrnout v pouhých cca sedmi hodinách, přesto ale zamrzí, že svých pár minut nedostalo mnoho zajímavých pravěkých zvířat nebo třeba vývoj člověka. Life on Our Planet je tak doopravdy hlavně o vizuálu, epičnosti a přenesení diváka do minulosti a ohromení velkolepostí, krásou a podivuhodností života. A v tomto funguje naprosto skvěle. ()

formelin 

všechny recenze uživatele

Mix reálných záběrů s animací, prolínající současnost s minulostí. Nový edukační projekt z dílny zkušených tvůrců (výkonným producentem je také Steven Spielberg) v čele s Alastairem Fothergillem či Keithem Scholeyem, jenž oba stojí za mnoha dokumenty nejen s Attenboroughem, přináší osvědčený formát, ve kterém se nám tentokrát snaží přiblížit historii vývoje života na Zemi. Ač některé animace dinosaurů (pohyby, běh) stále trochu pokulhávají, tak jde ve výsledku o skvělou a úchvatnou podívanou s výbornou hudbou od Lorne Balfeho, který pro každou kapitolu navíc vydal celé album. A Zbyšek Horák, který je léty prověřený český dabér nejen dokumentů, je rovnoceným partnerem Morgana Freemana (ano, dával jsem napřeskáčku obě verze). ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama