Reklama

Reklama

Královna hor: Lhakpa Sherpa na vrcholu

  • USA Mountain Queen: The Summits of Lhakpa Sherpa
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o nepálské horolezkyni, která se navzdory všem rizikům pokusí o rekordní výstup na Mount Everest, aby zajistila lepší budoucnost svým dcerám. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Samozrejme nebol by to Netflix, keby príbeh o skromnej horolezkyni nevystužil bojom nielen proti horám, nepriazni počasia, silnému vetru, ukrutnej zime, nedostatku kyslíka, obrovským výškam, ale aj proti tyranskemu mužovi. Tak ale môže byť za toho rumunského magora len rada, inak by možno Netflix o nej nič nenatočil. Ale hádam aj hej, lebo 10 výstupov na Sagarmāthā = Tvár nebies, ako Everest nazývajú Nepálci. Stále to ale v rámci toho amerického sna stačí "len" na prácu v kuchyni, zvláštne, vysoko dôveryhodný Jarino Čelospotil Naď predsa hovoril, že všetci tam žijú ako králi, no 10x Everest stále stačí len na stolníka pre boháčov. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Vůbec nepopírám že by paní byla silná a prožila si svoje, nicméně že by to byla královna hor to teda nevím. ()

Reklama

pitrson 

všechny recenze uživatele

Master19 to asi úplně nepochopil. Pak ta hodnocení mají něco odrážet :X. Královna hor je myšlena samotná hora, ne ta Nepálka! A za mě je to krásný. Lidi, kteří milují hory a cítí k nim pokoru, nádherný záběry, za mě moc pěkný! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

silný příběh statečné ženy, ze kterého jsou ale nakonec spíš smíšené pocity. Osobně sem totiž čekal dokument, který bude víc o horolezectví, Himalájích, lidech co fungují jako šerpové atd. Místo toho jsem ale dostal dokument, který je spíš o domácím násilí a o tom čím vším si hlavní hrdinka a její dcery v tomhle směru prošly. Hor a toho jak Lhakpa překonala rekord v počtu výstupů na Everest se sice taky divák dočká, ale je toho podstatně méně než sem čekal...60% ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama