Reklama

Reklama

Dramatický příběh o překonání lidského zla, o přátelství a zrodu lásky
Erikovi je 18 let a jeho životem se táhne linie násilí a konfliktů. Po vyhození ze školy, je poslán na internátní školu Stjärnsberg. Ta má být poslední šancí jak jej odtrhnout od starého života a vrátit zpět ke studiu. Na internátě se ale dá zlu těžko uniknout - panuje zde systematický teror páchaný na mladších studentech. Dokáže Erik zlu čelit, aniž by porušil pravidla a riskoval tak své vyloučení a celou budoucnost? Zlo mezi námi je dramatický příběh o mezilidském násilí, ale také o opravdovém přátelství a zrodu lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (752)

Shit 

všechny recenze uživatele

Film to je naprosto skvělej, ale narozdíl od ostatních tady mi to nepřišlo vůbec tak drsný jak tady zazní skoro v každým komentáři, samozřejmě šikana ja v tomhle filmu dotáhnutá skoro až do konce, ale toho slibovanýho násilí se moc nedočkáte, ale když už se to stane, tak takhle realisticky natočený bitky asi hned tak neuvidíte a o to je větší škoda, že jsou tam suma sumárum tak tři a přitom začátek vypadal tak slibně. Herecky to je taky hodně dobře zvládnutý a Andreas Wilson působí v některých momentech fakt hodně tvrdě, ale zážitek z filmu mi trošku pokazily moje trošku odlišný očekávání než co se nakonec z tohohle filmu vyklubalo, ale jinak je to fakt brilantní film ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Člověk se od zvířete neliší jen inteligencí, ale i morálkou. Schopností rozeznat dobro od ZLA.…. Internátní škola, která má svůj vlastní řád. Je velmi zajímavé sledovat Erikovu vzpouru a cítíte JEHO vnitřní boj, to napětí, které se musí uvolnit, ale nemůže zůstat bez následků. Přeji si, aby těm hajzlům nakopal prdel a čekám na tu větu ,,za hodinu v ringu“. Ze života. Plné emocí. Víc než cokoliv jiné. K tomu netřeba nic dodávat. PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ **** ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek, tématikou podobný zde už zmíněnému estonskému Klass, avšak ne s tolik dramatickým závěrem. Moc se mi líbilo herectví hlavního představitele, prostřednictvím kterého jsem dost dobře dokázal pocítit všudypřítomný hněv, vztek, vzdor a bezmocnost, které jeho postavou zmítaly. Co se týče "zvěrstev", tak jich tu nebylo tolik, kolik jsem čekal, některá ale stála opravdu zato (třeba "kyblík" byl fakt chuťovka). Akorát...přestalo mi to připadat tolik důvěryhodné od scény s větví, přes následné osvícení švédským právem až po moment, který měl být vyhrocením hádky u jídla. Každopádně spokojenost, víc takových filmů. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborný švédský film ze školního prostředí o zlu v nás a v lidech kolem nás. Působil větší zlo Erik bijící studenty na předchozí škole? Nebo jeho otčím, udělující mu pravidelné sadistické lekce výprasky ("Tak a teď si podáme ruku a budeme zase přátelé.") Nebo šikanující nóbl studenti vyšších ročníků sdružení v nedotknutelné školní radě na prestižní škole Stjärnsberg? Nebo ředitel, učitelé, škola, zřizovatel, celý školský systém, který dovolil šikanu obludných rozměrů? Nebo bylo zlem, že Erik nechal sebe i spolužáka ve škole raději těžce šikanovat, než aby riskoval vyloučení ze školy, zklamání své matky a zničení naděje na studium na vyšším stupni? Silný film. Trailer: http://www.csfd.cz/film/142019-zlo-zlo-mezi-nami-ondskan/videa/ ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::: Souhlasím s Vámi, že je to skvěle natočený film a "pobavil" jsem se dobře, ale ... zdálo se mi to prostě někdy až moc přehnané, dětinské, absurdní a divné - toť moje pocity při sledování tohodle skvostu ..... Připadalo mi, že film je taková slabší "teenagerovská" náhražka Věznice Shawshank ..... Film z Vás nějaké ty emoce určitě vyždímá, ale po pár dnech Vám vyšumí z hlavy (alespoň mě) ..... 3,5* (75%) :::::::::::::::::::::::::::: ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • V čase 09:06 je v odrazu bočního okénka auta vidět kamera. (imagoo)
  • Film je založen na knize Jana Guilloua. Ten navštěvoval stejnou školu a knihu založil částečně na vlastních prožitcích. (HellFire)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama