Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

A víte co, skandinávská dršťková, která není dělaná od nejlepšího gayo-kuchaře s myšilunskou hvězdou, ale robená od sedláckého řezníka, co do toho dá kus své vlastní šťávy, neumyje si při tom ruce, maso utírá sto let nepraným hadrovým ubrouskem, a nepoužívá úplně hygienické podmínky, ale tak kvalita se pozná po jazyku. Taková milá Jasonovka po švédsku, hned po té trojce, samozřejmě. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Při tomhle teambuildingu budou padat hlavy! A to nejen obrazně řečeno… proto se připravte na poctivou slasherovou jízdu. Dobře no, rozjíždí se to pomaleji, jako černohumorná story o partě kolegů z práce, přijíždějící utužit svůj (už tak dost napjatý) kolektiv. Snížit jejich stav bude mít za úkol maskovaný vandrák s gigantickou plastovou hlavou, který to pojme hezky po svém - morbidně. Popravdě, mít za kolegy některé z těchto idiotů, nejspíš by je člověk pobil mnohem dřív a sám. Z téhle masky se kult, jako v případě Mayerse nebo Vorheese, nejspíš nestane (navíc by se určitě nevešla na poličku)… ale zase nádherně zapadá do konceptu černé komedie. Nic objevného a nového, ale pořád je to lepší než drátem do oka, případně srpem do hlavy. Plusový bodík přidávám za moc hezkou kameru… už příjemně navnadí skoro až fincherovské úvodní titulky s průletem po místnosti. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Takové filmy mám rád kde nic nečekám a dostanu dobrou zábavu. Švédský horory moc často k vidění nejsou. Začátek nic moc, ale pak se to rozjede v pěkný slasher. Vraždy jsou nápaditý občas s nějakým tím humorem. Tady se mě líbí jak na to jde vrah chytře nejdříve to odnese personál hotelu a až pak hosté, na které je to permanentně zaměřené. Za mě opravdu palec nahoru. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Slasher na švédský způsob zabalený v trochu svěžejším hávu, než bývá u tuctových vyvražďovaček zvykem, nicméně nenabízí nic moc novátorského, až na to, že docela funkčně zapojuje humor a jak už tu někdo zmiňoval, pohrává si i s hudbou a střihem k vytváření vtipných záběrů a scén. Takže v tom jeho přidaná hodnota. Není to kdovíjak vtipné, občas jsem tak pochichtla a o humor se tu starají hlavně charakteristické postavy. Překvapí i celkem krvavé vraždy. Toť asi veškeré mé postřehy. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Seminář" je v podstatě další klišovitý slasher bez pozadí a s dávkou humoru, který z filmu dělá spíše komedii. Film není vyloženě vtipný, ale spíš odlehčený. Já jsem zastáncem tvrzení, že komediální prvky do hororu prostě nepatří, ale tady mě potěšila režijní kreativita, kdy vtip kolikrát nevychází jen z dialogů, ale třeba i ze záběrování nebo střihu. Herci vnášejí do filmu velkou grácii a tu si udržují i ve chvílích, kdy se musí postavit vrahovi. Dokáže vás vtáhnout do děje jednoduchým vzorcem, výbornými dialogy, dostatečně prokreslenými postavami, pěknou přírodou švédských lesů a zápletkou, která je sice šablonovitá, ale přesto zábavná! S představováním hlavních postav si dává na čas, takže než se začnou dít nepříjemné věci, divák se rozhodne, u kterých doufá, že by mohly přežít, a u kterých doufá, že zemřou! Vraždy jsou rozmanité a pěkně krvavé, i když většinou ne příliš explicitní. Spíše vidíme cákance krve než způsobená zranění. Nejlepší scéna je za mě vířivka se sekačkou a takové šití hlavy bylo taky slušně nepříjemné! Přišlo mi docela zábavné, že vrah používá masku, kterou přinesl jeden ze skupiny, maskot projektu než něco, co měl od začátku. Jeho důvody jsou pochopitelné a přitom průhledné, ale vraždy jsou velmi nápadité. Krásné střihové scény mezi lovem a párty, zabíjením a pitím, dělají z tohoto filmu krásný zážitek. /70%/ ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama