Reklama

Reklama

Hra na oliheň: Výzva

(pořad)
  • Velká Británie Squid Game: The Challenge
Soutěžní / Reality-TV
Velká Británie / USA, 2023, 41–57 min

Režie:

Liz Oakes

Účinkují:

Bryton Constantin
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

456 skutečných hráčů vyrazí do světa Hry na oliheň, aby v náročné zkoušce schopností i charakteru zabojovali o výhru 4,56 milionu dolarů, která jim úplně změní život. (Netflix)

Recenze (97)

tomik99 

všechny recenze uživatele

Má se jednat o reality show a podle toho to tak vypadá. Já s tím nemám naprostý problém. Je to věrné původnímu seriálu a zpracování se mi líbí. Možná ne všichni soutěžící jsou dostatečně zajímaví, ale na druhou stranu se jedná o první řadu a musí si to sednout. Je to nový formát, na který diváci (a i soutěžící) nejsou zvyklí. ()

inmax 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo až tak špatný. Za nejlepší okamžik považuju piknik a následnou hru. Zde je i vidět zásadní rozdíl mezi seriálem a realitou, že nejde o život a moc se nepřemýšlí nad dalšími úkoly, tedy, že když si k sobě mám vzít někoho do páru, byť jde o piknik, nevezmu si svýho nejlepšího kámoše ve hře nebo svoji mámu. Další věc byla, že dle úplného konce seriálu se soutěžící v reálném životě neměli až tak špatně na rozdíl od seriálu, kde byli jen zadlužení lidé z okraje společnosti, kterým jde o výhru přece jen o něco víc a nedošlo by pak k situaci na skleněném mostě, kde se k mému překvapení domlouvali aby hra byla fér. Squid Game nemá být fér. Třešničkou na né úplně dokonalém dortu byli poslední dva úkoly založené na naprosté náhodě. I z těch ale konečná výherkyně vytěžila maximum a obrátila pravděpodobnost ve svůj prospěch, ať už tím, že šla k volbě první, tedy měla šanci na vypadnutí 1/3, druhý pak už jen 1/2 nebo finálním čtením soupeře. Naprosto zasloužené vítězství. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě tak nízké hodnocení. Mě se to líbí, je to v podstatě stejný jako seriál, jen bez toho příběhu a smrtelných úkolů. Jen je tam pár nesrovnalostí například když dostanou první jídlo je jasně řečeno že každý má jednu porci ale číslo 161 jde dvakrát a nic se neděje a jídlo zbyde na všechny. Pak ve hře na lodě se mají rozdělit do 8 týmů se stejným počtem hráčů. Jenže jich je 118 a tam ten výsledek je 6 krát 15 a 2 krát po 14.A když začnou hrát lodě tak hraje 15 proti 14 . Což měli teda udělat 14-14 a 15-15, aby to bylo spravedlivé. Zkouška z telefonem byla dobrá, jen jí dotyčný měl jinak udělat, aby přesvědčil jinýho, aby si ten telefon vzal. Stačilo říct jedno číslo s tím, že si má vzít sluchátko a ne lákat na jídlo. A ve hře kdy měli napsat číslo koho chtějí vyřadit a tři nejvíce psaná čísla vypadnou. Tak se krásně mohlo stát že napíšou jen dvě čísla a to první a pak ten to oplatí tomu co ho napsal a všichni ostatní mohli psát jen ty dvě čísla. Pak by mě zajímalo jak by to udělali, když chtěli tři. Velmi vtipný bylo hra s kostkou kdy si jeden otevře výhodu do příští hry a další ho vzápětí vyřadí. Těším se na další díly. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem byl zděšen, ale ono pro mnoho těch individuí je vypadnout ze hry o miliony dolarů horší než přijít o život. Je vidět tlak na "napětí" za každou cenu, ale celkem to funguje. ... Po další várce dílů už to tak určitě neplatí. Skleněný most a házení kostkou se celkem rozsypalo a ta "týmová" hra je nuda a jistě ani autoři z toho moc nadšení nebyli. Naštěstí je to vykompenzováno skvělou semifinálovou hrou, ta je perfektní. Ze složení finálové trojky jsou v Netflixu asi taky nadšení, nezbývá než být zvědavý na finále. Hodnocení nechávám na 3*. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Nedokonalý pokus okopírovať seriál roka v podobe dokonalej juhokórejskej predlohy. Tú atmosféru, napätie a hĺbku postáv to samozrejme nedosahuje, no úplne zlé to nie je. Kto nevidel originál, tak bude s touto SOFT verziou celkom spokojný, lebo je to niečo čo ešte nevidel. Ja som tú česť mal a preto to viem porovnať. Pribudli tu aj nejaké nové hry, no to zďaleka nestačí. Ale najlepšie to vyjadrí asi známe porekadlo – pokiaľ nejde o život ako v originálnom seriáli, tak ide o ... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (2)

  • Ve 2. epizodě 1. série s názvem The Man With The Umbrella, konkrétně ve 26. minutě, postupuje hráč číslo 344. V českém dabingu je však místo něj řečeno číslo 334. (Zix.)
  • První kolo soutěže se konalo v Cardington Studios v anglickém Bedfordu. Na place byly velmi nízké teploty. Lze vidět, že soutěžící měli často ruce v kapsách, právě kvůli zimě. (kateisgreat)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno