Reklama

Reklama

Sherlock Holmes a pekelný stroj

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock Holmes and the Leading Lady

Obsahy(1)

V rakousko-uherské Vídni se vynálezce, Dr. Froelich, obrátí na anglického velvyslance s tím, že mu chce prodat svůj nejnovější vynález, elektrický detonátor. Oba se dohodnou a dojde k obchodu. Jenže ve chvíli, kdy si velvyslanec detonátor odnáší, je na ulici přepaden neznámými lidmi. Dojde k potyčce a útočníci velvyslanci kufřík s detonátorem a plány ukradnou. Z domu vyběhne Froelich a začne zloděje pronásledovat. Froelich vběhne za zlodějem do budovy divadla, kde právě probíhá zkouška operety Netopýr. V hlavní roli zde vystupuje slavná diva, Irene Frances Adlerová. Froelich pronásleduje zloděje až na galerii nad jevištěm a zde se mezi ním a zlodějem strhne šarvátka. Zloděj přehodí Froelicha přes zábradlí a ten se zabije pádem na jeviště. Sherlocka Holmese v Londýně navštíví jeho bratr, který pracuje pro britskou vládu, a žádá po něm pomoc s vyšetřováním ztracených plánů k detonátoru. Sherlock Holmes se nechá přemluvit a společně se svým pomocníkem Watsonem odjede do Vídně. Tady nejprve navštíví velvyslance a pak se pouští do vyšetřování. V divadle zajde za Adlerovou, která je jeho dávnou láskou, a začne se vyptávat na okolnosti případu. Slavný detektiv s pomocníkem Watsonem zjistí, že kufřík s detonátorem skutečně v divadle byl, někdo ho už ale odnesl. Okolo Adlerové se točí celá řada podivných mužů. Vedle poněkud excentrických hudebníků a herců je to i nafoukaný mladík, Elliott Ness, a jakýsi kapitán, Franz Winterhauser, který se vydává za příslušníka rakouské policie. Ten Holmesovi otevřeně vyhrožuje… (TV Prima)

(více)

Recenze (17)

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejslabších Holmesovek, co jsem viděl. Stupidní dialogy (a místy i děj) a přestárlý senilní Chris "Drákula" Lee. Irene Adlerová podle mě na něj příliš mladá a jako jeho femme fatale z příběhu Skandál v Čechách (asi 1890) by musel být Holmes pedofil:-) Osoba Freuda se ještě přežít dá (bydlím asi 10 km od jeho rodiště v Příboře), ale dostal mě "nafoukaný blbeček" Elliot Ness (můj reálný oblíbenec), který měl v roce 1910 pouze 7 let. Také mi vadila příšerná podoba Franty Pepy Jedničky (i Macháně by se za něj styděl:-). Tři hvězdičky s velkým přivřením oka hlavně za chytré oznámení bomby ve zpěvu, jinak 2,3* ()

e-arthworm 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Ano, je to TV produkce, ale to jsou filmy s Herculem Poirotem taktéž - přitom rozdíl mezi nimi a tímhle "skvostem" je diametrální. Příliš dlouhé, rozvláčné, nezáživné, plné hluchých míst a zbytečných scén, kdy člověk jen útrpně čeká, kdy se konečně začne opět něco dít. Žádná atmosféra, žádné napětí. Řada věcí zůstane nevysvětlena (kam šla služebná v noci a proč se oblékla do šatů své paní, jak Holmes přišel na jejího vraha a kde sehnal jeho adresu atd.). Při rvačce SH s vrahem na jakési důlní věži Watsona nenapadne použít revolver a pomoci příteli v nesnázích, zato hned v následující scéně zbraň vytáhne, než oba vstoupí do otevřeného hotelového pokoje... Některé pasáže působí až sebeparodicky, zejména okamžik, kdy Watson odnáší bombu z divadla a každému, koho potká, tuto skutečnost důležitě sděluje :-D Ch. Lee mi jako Holmes vůbec nesedl, P. Macnee jako Watson ušel. Největším plusem filmu byla půvabná Morgan Fairchild - ta * je víceméně za ni. "Á, výborně ! - Nová stopa ? - Ne, pozvání na oběd." ()

Reklama

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Když se u Sherlocka Holmese v jakémkoliv podání nudíte, někde je chyba. Tady jich bylo hned několik. Třeba nudný scénář a nebo naprosto špatné herecké obsazení. Můžete si myslet, že mě zblbnul Guy Ritchie (ano, Robert Downey jr. je pro mě dokonalým Sherlockem!), ale komukoliv, kdo četl jakýkoliv z příběhů Sherlocka Holmese a doktora Watsona ví, že Sherlock nikdy nebyl nudný páprda bez sebemenší jiskry a Watson nebyl chlápek s krysím obličejem, který by Sherlocka nechal ve štychu a kňučel jako dítě bez dudlíku. ()

otík 

všechny recenze uživatele

První ze dvou filmů z plánované série pod názvem Sherlock Holmes the Golden Years. Nesmírně dlouhý dvoudílný nesmysl, který Sherlocka Holmese spíše zesměšňuje. Sice je zde zestárlý, ale to není důvod z něj dělat troubu, kterému často pointa vůbec nedochází. Zde je Holmes karikaturou sám sebe, naopak Watson je zde vykreslen velmi dobře. Celkově trapný pokus ztvárnit další Holmesovo dobrodružství. Hudba: Detto Mariano ()

Cesarea 

všechny recenze uživatele

Pomoc! To byly fakt tři hodiny utrpení, slátanina nesmyslného nelogického příběhu, bez napětí, bez vtipu, završená úděsným dabingem... Hrůza, například po rvačce s pronásledovaným vrahem v nějakém průmyslovém areálu visí Sherlocka Holmese za jednu ruku z jakési věže a zoufale volá Watsona na pomoc. V první chvíli jsem nepochopila, kdo to je? Na záběru je totiž tak bídně namaskovaný kaskadér, že Sherlocka Holmese připomíná jen velmi vzdáleně ... Jeden bod za kostýmy, exteriéry a Morgan Fairchild. Možná, že to byla parodie na Sherlocka Holmese a já to nepochopila :-) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Rakousku, Lucembursku a ve Velké Británii, konkrétně v Londýně. (reich)

Reklama

Reklama