Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že jak do hry vstoupí ženská, i v důchodcích se najednou zažehne jiskra mládí a můžou spolu s přehledem soupeřit jako dva puberťáci..samozřejmě nejlepší ze všech filmů o dvou kamarádech, kteří si dokážou navzájem pěkně lízt na nervy................moje hodnocení = 8 z 10. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie, která není ani tak založena na scénáři, na režii, na hudbě, ale na hereckých výkonech. Oba dva hlavní představitelé to ale opět zvládli skvěle a já se nenudil! Vše ostatní je vedlejší a já musím odpustit i průměrnou televizní režii a v podstatě neoriginální hudbu Alana Silvestriho( i když je to můj oblíbenec). Skvělý film! ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tuhle senzační komedii jsem ještě nehodnotila? Tak to musím hned napravit. Dvojice páprdů Lemon - Matthau jednoduše válí, jejich vzájemné dětinské naschvály diváka spolehlivě rozesmějí, k tomu se přidává spousta hezkých hlášek a slovních přestřelek (zvláště tatík Jacka Lemona mě několikrát dostal do kolen), a když zavítá pohledná sousedka, je zaděláno na další důvod k rivalitě. Romantická linie chvílema ubírá na zábavnosti, ale jinak jde o jednu z mých nejoblíbenějších komedií. "Jó, to se člověk jednou ráno vzbudí a zjistí, že už mu není osmdesát...", "Přefikni ji, synku! Nebo ji pošli za mnou..." 90% ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak roztomilá komedie, že i když jsou tam hory sněhu, tak vás to zahřeje u srdce. Dva starší sousedi, dlouholeté pošťuchování a najednou se naproti nim nastěhuje svobodná energická krásná dáma. Díky ní zmizí z jejich ulice nuda a stereotyp, je velkým oživením. A další žabomyší války začínají. Přitom je to ale citlivé a romantické. Takové mile stydlivé. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Krindy pindy!". Jedna z nejlepších komedií nerozlučné dvojky Matthau + Lemmon. A také skutečná romantická, která stojí za to. Jejich škádlení ve znamení "co se škádlívá, rádo se mívá", vtipné dialogy a vůbec příjemný a lidský humor a chování hlavních postav jsou největší devízou, pro kterou je možné tento film vidět kdykoliv... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama