Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

borec999 

všechny recenze uživatele

"Slyšel jsi o Eddiem Hicksovi? -Co? -Zemřel ve spánku". -To je ale šťastnej parchant. Veľmi fajn oddychovka, v závere aj s jemným nádychom Vianočného filmu. Ťaží hlavne z chémie a výborných výkonov hereckého dua ústredných starcov (Lemmon a Matthau), ktorí sa doberajú,urážajú a robia si naschvály ako malí chlapci a toto ich (ne)priateľstvo sa len prehĺbi keď sa do ich okolia nasťahuje atraktívna susedka, o ktorú majú obaja záujem. Zasnežené prostredie Minnesotty malo svoje čaro, vtipy fungovali, dramatickejšia linka taktiež a i záver sa podaril. Slabšie 4*a 70%. PS: Burgess Meredith (známy hlavne ako tréner Rockyho Balbou) bol ako 94 ročný otecko Jacka Lemmona nenapodobiteľný a sypal hlášky jedna radosť. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

I když jsem o tomhle filmu věděl, viděl jsem ho až 27 let po natočení. Možná mě dřív filmy o starejch lidech nelákaly. :) V rámci korona-zoufalství, kdy už jakýkoli film nad 65 % slibuje nadstandardní podívanou, mi tohle přišlo vhod. A byl jsem od první minuty nadšenej. Tihle dva slavní herci z 50. let to hrajou skvěle, dokonce i scény, kde jenom rybaří nebo koukají na bednu, jsou vtipné, u hodně z nich jsem se smál nahlas. Možná mohl být konec trochu jiný, ale i tak jsem si to užil. Málokdy se stane, aby něco spadlo do kategorie "pohodový film" a současně to bylo vtipné. ()

Reklama

plechulka 

všechny recenze uživatele

Tahle dvojka kámošů v obsazení téměř vždy znamená, že ať se děj odehrává na ledu či písku a okolo se motá kdokoli, "chemie" obyčejné lidské sounáležitosti a přátelství funguje. Říkají nám, že nemusíme nutně v životě řešit globální problémy ani být hollywoodské hvězdy, aby jsme si zasloužili když ne lásku, tak alespoň přátelství lidí okolo. Takovéhle filmy je třeba mít ve filmotéce a v případech, kdy máte pocit, že si na Vás někdo tam nahoře zasedl, si uvařit horký čaj nebo kafe, usednout do pohodlného křesla a zasusout DVD či kazetu. Většinou po zkouknutí zjistíte, že se Vám na tváři usadil malý úsměv a že svět je o něco snesitelnější. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tuhle senzační komedii jsem ještě nehodnotila? Tak to musím hned napravit. Dvojice páprdů Lemon - Matthau jednoduše válí, jejich vzájemné dětinské naschvály diváka spolehlivě rozesmějí, k tomu se přidává spousta hezkých hlášek a slovních přestřelek (zvláště tatík Jacka Lemona mě několikrát dostal do kolen), a když zavítá pohledná sousedka, je zaděláno na další důvod k rivalitě. Romantická linie chvílema ubírá na zábavnosti, ale jinak jde o jednu z mých nejoblíbenějších komedií. "Jó, to se člověk jednou ráno vzbudí a zjistí, že už mu není osmdesát...", "Přefikni ji, synku! Nebo ji pošli za mnou..." 90% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že jak do hry vstoupí ženská, i v důchodcích se najednou zažehne jiskra mládí a můžou spolu s přehledem soupeřit jako dva puberťáci..samozřejmě nejlepší ze všech filmů o dvou kamarádech, kteří si dokážou navzájem pěkně lízt na nervy................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama