Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

85% - Zábavné, úsměvné, svérázné, dojemné... Krásná komedie plná sarkasmu, ironie, předstírané nenávisti a lidskosti. Jack Lemmon a Walter Matthau byli Páni Herci. Každý hrál jinak, navzájem si báječně kontrastovali a dohromady tvořili skvělou sympatickou dvojku, jež mě nikdy nenechala chladným, a nemyslím, že mě někdy omrzí. Ačkoli je film trochu naivní ve vykreslování stáří, je ve svým provedením tak přesvědčivý, že si nenechám kazit dojem a dám rád plný počet. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

'Daj Boh šťastia tomu domu všetkým ľuďom v ňom a nech mu slnko večne svieti každým božím dňom. Nech ho sused v láske má, nech mu priazeň zachová' - tak toto prianie by si títo dvaja susedia nezavinšovali ani na Vianoce, či v posledných dňoch svojich životov. Krásna senilná komédia, ktorá je väčšinu filmu príjemná a vyrývačské vtipy starých susedských bojovníkov sú neskutočne šťavnaté. Štipka romantiky vôbec neuškodí a už vôbec nie, keď ju má na svedomí pôvabná Ann-Margret. A je neskutočne úžasné sledovať, v koľkých filmoch zohráva dvojica Lemmon & Matthau tak dokonalý pár a pritom v tak odlišných charakteroch postáv. 85%. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Steven Johnson .. Válka kamarádů na stará kolena! A o co? Nejprve jen tak, ze staré, mnohaleté sousedské rivality, později kvůli nově přistěhované postarší, přesto stále půvabné ženě.. Výborné obsazení brilantně korunují Walter Matthau & Jack Lemmon. ___ Tedy, úplně žasnu, že scénář vytvořila ta samá osoba, která později pohřbila Ghost Rider.. 90%. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Velice pohodová záležitost, kterou na svých bedrech svými skvělými hereckými výkony nesou dva hlavní hrdinové a pání herci - J. Lemmon a W. Matthaus. Tato komedie tu už nějaký pátek je, ale stejně mne vždycky zaručeně pobavi. Oslovení 'Posero' nebo 'Moulo' jsou v jejich podáních prostě roztomilé přezdívky :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Johne, tva kocka se vydelala na me schody. Jo ? Tak at se tvoje vydela na moje schodya jsme si kvit" Jack Lemmon /Letiste 77, Byt / opat potvrdil, ze bol majstrom humoru a ze bol aj genialny herec. Kazda scena je zrezirovana skusenou rukou, dialogy su take normalne a zo zivota, ale rychlo odsypaju a dobre sa pocuvaju. Komedialna zlozka je vkusne vyvazena tou romantickou a zase naopak, romanticka vlozka doplna tu komedialnu. Okrem Lemmona vyborne hraju aj Burgess Meredith, Daryl Hannah a Walther Matthau. 98 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama