Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od newyorských mrakodrapů přes poušť Saudské Arábie až nedaleko kašny na Trafalgar Square, taková byla cesta amerického diplomata Williama Gridleyho (Jack Lemmon) na americkou ambasádu v Londýně. Hned po příjezdu do města se mu podaří sehnat na inzerát prostorný apartmán v domě nedaleko kanceláře. Pohledná bytná paní Hardwicková je sice zprvu trochu nedůvěřivá, Bill ji však brzy nakazí svým optimismem, a co víc, do mladé Američanky se takřka okamžitě zamiluje. Proč jen ale všichni sousedé jejich dům neustále pozorují? Bill díky svým kontaktům na ambasádě i za pomoci svého šéfa Ambrustera (Fred Astaire) rychle zjistí pravdu - manžel paní Hardwickové je už přes půl roku nezvěstný a podle místních ho jeho žena zavraždila. Bill se proto rozhodne zjistit pravdu, dřív než se to samé podaří Scotland Yardu. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Americký diplomat je přeložen do Londýna a nemá zajištěné bydlení, tedy se vydá za inzerátem na volný byt.. Začátek je parádní konverzační záležitost, v duchu jsem si říkala, že to bude jasná pětihvězda.. Druhá půlka je však malinko slabší a závěr mýma očima zbytečně přepálený.. Nicméně charismatický Jack Lemmon mi byl ohromně sympatický a v roli zamilovaného muže báječný.. Hodnotím shovívavě, dobře se mi na to koukalo.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Richard Quine /serial Columbo 1971/ natocil velmi slusnu mysterioznu dramu s vybornym Jackom Lemmonom / Byt, Letiste1977, Dej si pohov Kamosi/ v hlavnej role. Film ma uvolnenu atmosferu a zacina pozvolne ako dalsia romanticka konzervacka, ale behom deja atmosfera postupne zhustne a ide nielen o konzervacku, ale aj o vysetrovanie vrazdy. Rezia je slusna, na urovni, reziser si dal zalezat na kazdej jednej scene, dialogy su vyborne, obcas len v strede sklzli do vatovo planeho plkani. Kim Novak /Vertigo, Rozbite Zrcadlo/ hrala skvele, fakt vyborna herecka, k tomu vsetkemu som tu videl aj legendarneho Freda Astaira /Barkleys of Broadway 1949, Sklenene peklo/. Ako tu ostatni pisu, ze koniec bol utnuty - no mne sa nezdalo, film ma drzla v napati prakticky celych 123 minut - len v strede ako som spisal, sa objavilo par slabsich miest. To ja ale tolerujem, toleranciu treba mat : 70 % ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

FIlm zaujme precizní choreografií připomínající němé komedie Harolda Lloyda či Bustera Keatona a spojuje několik subžánrů, ale možná kdyby zůstalo jen u klasické konverzačky s komediálním jiskřením mezi Kim Novak a Jackem Lemmonem z úvodu filmu s kratší stopáží, bavilo by mne to více. Produkce: Columbia Pictures Corporation ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako bezmála dokonalá konverzační komedie s břesknými dialogy, které je radost sledovat, ovšem pomalu lehce ztrácí na vtipnosti a posléze v závěru přechází až do malinko trapné crazy. Tahle nevyrovnanost mne vede k uškubnutí jedné hvězdy, protože podívaná na Jack Lemmona, Freda Astaire a krásnou Kim Novak by jinak unesla i pátou. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Vtipy nebyly tak úplně vtipné, postava šéfa oddělení Ambrustera byla trochu nemastná neslaná, to samé lze říci o přítomnosti všech komisařů Scotland Yardu. Mysteriózní žánr patří snímku jedině proto, že divák téměř dokonce nevěděl, jestli to Kim udělala nebo ne. Jak říká dobové motto k filmu - "Did she, or did she?". Uznání zaslouží nedotažená nahatá otočka ve vaně (kamerou kolem Kim) i její snaha o londýnský "hantec", když předstírala, že je svojí služkou. Lemmon v hlavní postavě v pořádku, ale scénář trochu nedomyšlený, jako by nevěděl, kudy kam a hlavně proč. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Rodiče Kim Novak (Carly), Joseph Novak a Blanche Kralova, se ve filmu také objevili. (sator)

Reklama

Reklama