Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

lamps 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie- tak zní jediný pádný důvod, proč jsem si snímek vůbec pouštěl a zároveň proč jsem od něj odcházel tak spokojený. Ta ženská to prostě má v sobě a zde se herecky vydala takovým způsobem, že pozvedá celý film jak emocionálně, tak i kvalitativně na mnohem vyšší úroveň. Pochvalu si ale určitě zaslouží i Winona, která hlavní roli unesla statečně a vzhledem ke svému talentu předvedla také výkon hodný obdivu. Ono je to vůbec celé postavené hlavně na hercích, čímž rozhodně nechci říci, že by to byl nějak špatný a nezajímavý film, ale zkrátka jak z Přeletu udělali herci filmový fenomén a legendu, tak Narušení se hlavně zásluhou věrohodných hereček stalo tak působivým dramatem, navíc ještě s oscarovým závojem. Na to, že jsem kromě Angeliny vážně nic dalšího neočekával, musím nakonec před kvalitami snímku uznale smeknout. 80% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Narušení je jednoznačně jedno z největších překvapení roku 1999. Po celý film sledujete dva vynikající herecké výkony, které zahrály Winona Ryderová a Angelina Jolieová. Smekám před nimi. Vynikající výkony a nepřítomnost klišé povyšuje toto dílo nad ostatní. Povyšuje jej do roviny, kde už dvacet čtyři let seděl osamocen Přelet nad kukaččím hnízdem. Už není sám. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Opakovačka po rokoch rozhodne bavila, i keď množstvo rečí buď z úst hlavnej predstaviteľky, alebo ostatných dievčat sa trochu míňajú účinku hĺbkového ponoru do myslí postáv. Niektoré Susannine reakcie som vzhľadom na priebeh deja nepochopil naplno, mnohé sa však dá vyčítať skrátka jej povahe, kedy si ani divák nie je úplne istý, či to má, alebo nemá v hlave v poriadku a nakoľko. Smotanu zlízla najmä Angelina, ale výkony Winony, Cley ani Brittany mi nepripadali o nič slabšie. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nevyvážený, scénáristicky mírně nezvládnutý příběh z jedné luxusní psychiatrické kliniky... Děj není vůbec propracovaný a vůbec celý film tak nějak drží pohromadě možná jen silou vůle, nebo spíš zejména díky Angelině Jolie, Winoně Ryder a Whoopi Goldberg. Všechny hrají dobře, ale naprosto jednoznačně jim vévodí blonďatá Angeliina s obrovskými kruhy pod očima. Její chování působí tak "přirozeně", jak jen to o bláznovi jen můžete říct. Je skvělá a Oscara dostala opravdu zaslouženě, ale to je asi tak všechno dobré, co můžu k tomuhle filmu říct. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Docela působivý film, kde vynikají skvělé herecké výkony nejen Angeliny Jolie, ale především Winony Ryder. Bohužel mi přišlo, že různé vedlejší dějové zápletky byly razantně zkráceny, což je docela škoda (původně měl film přes 3 hodiny, režisér jej poté přestříhal) například u vztahu ošetřovatele a Susie. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Valerie, kterou hraje Whoopi Goldberg, není v knížce Afroameričanka. (jarvis)

Reklama

Reklama