Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Docela působivý film, kde vynikají skvělé herecké výkony nejen Angeliny Jolie, ale především Winony Ryder. Bohužel mi přišlo, že různé vedlejší dějové zápletky byly razantně zkráceny, což je docela škoda (původně měl film přes 3 hodiny, režisér jej poté přestříhal) například u vztahu ošetřovatele a Susie. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mírně nevydařená autobiografie jisté americké spisovatelky. Není to úplně nepovedené, ale ani Winona, ani Angelina nejsou tak výrazné, jako v jiných svých filmech, což v souladu s málo propracovaným scénářem a nejistou režií dává dohromady tento "domeček z karet", který se dá zkouknout, ale nesmí se do něj moc foukat, jinak spadne. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že to je chvílema nevyrovnanej film. Jeden moment se mi vtírala až 5ka, chvíli zase výpadek a přemejšlel sem o 3ce. Takže 4 hvězdičky budou asi oprávněný. To nic nemění na excelentních výkonech v podstatě všech hereček v popředí s Brittany Murphy, Whoopi Goldberg, Winonou Ryder a eště o lajnu napřed předevšema byla Angelina. Ta byla prostě fantastická. Radost mi udělal I Jared Leto v miniroli, takže s obsazením sem byl naprosto spokojenej. Co se týká děje, možná jinak bych si představoval konec. Furt a furt sem doufal, že Susanna dospěje k opačnýmu verdiktu, než s jakym skončila. Některý samotný scény byly naprosto fantastický, jako třeba scéna v cukrárně a scéna s kytarou. Takže prostě výbornej film, kterej chvilkama jede tak trochu na prázdno a chvilkama nás pěkně drtí. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu by se dalo s přehledem říct, že je úplně zbytečný. Daleko zajímavějších či mnohem lépe zformulovaných myšlenek, charakterů, zvratů a osudů už jsme byli svědky (z těch nejznámějších) například v dramatu Awakenings, Přeletu nad kukaččím hnízdem nebo později v Čisté duši, přičemž Girl, Interrupted nepřichází s jedinou inovací (kromě pohlaví hlavních protagonistů). Bohužel vzhledem k méně nápaditému scénáři mně to přijde zatraceně málo. Pořád jsem na něco čekal, co bych na tomto filmu mohl ocenit, nic ale nepřišlo. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Ano, ze srovnání s podobným Hnízdem či téhož roku natočenou Krásou odchází Narušení jasně poraženo, ale se vztyčenou hlavou. Potenciál se mi nezdál vytěžen do maxima, i tak jsem si celý film intenzivně prožil. Ze zmiňovaných skvělých hereckých výkonů prostě musím přihodit něco i já - Winona je tu sladší než v Edwardovi a Angelina podává životní výkon, sežral jsem ji to a to se nedá o většině jejích rolí říct a obě jsou strašně sexy i když každá uplně jinak. A Whoopi tradičně skvělá, i když sexy není nijak. 8/10 ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Role Lisy je ve skutečnosti kombinací dvou postav z knížky - obě se jmenují Lisa. (jarvis)

Reklama

Reklama