Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Susanna sa trošku stratí vo svete a aj sama v sebe. Dostane sa do liečebne, kde zažije veci, ktoré jej otvoria oči, stretne ľudí, ktorí jej s tým pomôžu a ona pomôže im a život ide ďalej. Je pravda, že film ani chvíľu nenudí, má dosť dobrú atmosféru a herečky hrajú výborne, ale pravda je aj to, že je to klasický film z psychiatrickej liečebne, ktorý sa drží zaužívaného postupu. 3,5* ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

[Výzva od PZ] Osobní spojení s hlavní představitelkou je víc než silné, protože můj vlastní otec si vzal taky prášky a láhev vodky, akorát byl šikovnější a přidal k tomu ještě provaz. V tomto případě se však máme ty dvě hodiny i na co vcelku dívat. Člověk se dokáže do všech protagonistek poměrně dobře vžít a odnést si tak trochu toho jejich vnitřního utrpení. Zase jeden z těch filmů, který dá pocítit... 81% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie- tak zní jediný pádný důvod, proč jsem si snímek vůbec pouštěl a zároveň proč jsem od něj odcházel tak spokojený. Ta ženská to prostě má v sobě a zde se herecky vydala takovým způsobem, že pozvedá celý film jak emocionálně, tak i kvalitativně na mnohem vyšší úroveň. Pochvalu si ale určitě zaslouží i Winona, která hlavní roli unesla statečně a vzhledem ke svému talentu předvedla také výkon hodný obdivu. Ono je to vůbec celé postavené hlavně na hercích, čímž rozhodně nechci říci, že by to byl nějak špatný a nezajímavý film, ale zkrátka jak z Přeletu udělali herci filmový fenomén a legendu, tak Narušení se hlavně zásluhou věrohodných hereček stalo tak působivým dramatem, navíc ještě s oscarovým závojem. Na to, že jsem kromě Angeliny vážně nic dalšího neočekával, musím nakonec před kvalitami snímku uznale smeknout. 80% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazené a následně i hvězdně zahrané drama z prostředí psychiatrické léčebny. A přestože Angelina Jolie zrovna není mým šálkem kávy, tak v tomto snímku mě dost zaujala a svého Oscara si těžce vybojovala. Ale i ostatní nezůstávají pozadu, Winona Ryder zde ze sebe také dostala maximum. Menší roli výborně a věrohodně zvládla i Whoopi Goldberg a Vanessa Redgrave. Nečekaným překvapením byla pro mě i Brittany Murphy. Snímek je vtipný, dojemný, dramatický a doplněný o velmi dobrou hudbu. Film na mě udělal velmi pozitivní dojem. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Narušení je jednoznačně jedno z největších překvapení roku 1999. Po celý film sledujete dva vynikající herecké výkony, které zahrály Winona Ryderová a Angelina Jolieová. Smekám před nimi. Vynikající výkony a nepřítomnost klišé povyšuje toto dílo nad ostatní. Povyšuje jej do roviny, kde už dvacet čtyři let seděl osamocen Přelet nad kukaččím hnízdem. Už není sám. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Valerie, kterou hraje Whoopi Goldberg, není v knížce Afroameričanka. (jarvis)
  • Kniha i film Narušení (v originále Girl, Interrupted) si vypůjčují název od malby se jménem „Girl Interrupted at her Music“ od nizozemského malíře Johannese Vermeera. (HellFire)

Reklama

Reklama