Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

teutates 

všechny recenze uživatele

"Blow? wtf? :)" Johnny Depp a jeho svet..! Takéto filmy vážne môžem - skutočný príbeh z prostredia kartelov, dílerov a samozrejme drog! V mojích očiach skvelý snímok, ktorý si ma získal po celej dĺžke svojho predstavenia. Ted Demme a Johny dali dokopy poriadny nárez... "Prišiel som ako Bc. a odišiel ako Doc. "Pôsobivé - 5*! ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Výborná studie jednoho "amerického snu" ("Tehdy jsem se rozhodl, že nikdy nebudu chudý."). Johnny Depp svým strhujícím hereckým výkonem dokáže vždycky film vytáhnout ještě víš, ale tady to skoro není třeba díky vynikajícímu scénáři a jisté režii. Jediné, co mě trochu mrzí je, že se film málo věnuje popisu vztahů a vazeb mezi narkomafiány. Soustředí se převážně na hlavní postavu, popis prostředí tak zůstává jaksi v pozadí. I tak jeden z nejlepších filmů s tématikou drog. ()

Reklama

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Blow jako pomíjivý zdroj štěstí. Dobrý sluha, ale špatný pán by se taky možná dalo říct. Ted Demme celkem výstižně přenesl do filmové podoby příběh jednoho kokainového magnáta, který chtěl víc a víc a slovo poučení se mu jaksi pořád nechtělo vštípit. Johny Depp to zvládl opravdu na jedničku, stejně tak jako okouzlující Penelópe, tatínek Ray Liotta a pár dalších. Film mě od začátku vedl za ručičku a já se mohl kochat jak skvělou hudbou, tak hereckými výkony. Tuto slast mi však krapet překazila scéna s oným výdělkem, kdy se oba obchodníci doslova topili v bankovkách a jakási nedůvěryhodnost se vyhrotila v tu chvíli, kdy Johnny Depp chodil po bytu a přemýšlel kam by asi nacpal tu krabici plnou amerických dolarů. To jsem se neudržel a začal jsem se opravdu smát...No, možná i to režisér zamýšlel. Nicméně, pořád se to nevymyká kvalitě celého zpracování a já nemohu odepřít 80%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od Deppa som zlý výkon ani nečakal, takže prekvapený nie som, naopak ma prekvapila celková herecká výkonnosť ostatných hercov, hlavne Penélope. Skvelo natočený snímok o živote priekupníka s drogami a o tom, že i kokaínová mág môže mať srdce a nezáleží mu len na drogách. Navyše s krásnym záverom. Ale chýbali mi vekové vsuvky v opise života a pomalosť príbehu bola na hranici. 75%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Z filmů o drogové tématice je tento snímek u mě výš, než přeceněný Traffic a to dost možná kvůli výbornému Johnnymu. Neříkám to často, ale tady bych klidně snesl i delší stopáž, protože tam, (na můj vkus), bylo strašně málo informací. Být to tak o půl hoďky delší, s tím, že by se ještě více věnovali jeho začátkům a vzestupu, mohl to být plný počet. Jo a Penélope, byla taky skvělá :-) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • George Jung (Johnny Depp) byl poprvé odsouzen v roce 1974 za prodej marihuany. (Anne88)
  • George Jung (Johnny Depp) a Carlos Lehder, ktorý sa vo filme volá Diego Delgado (Jordi Mollà), boli zodpovední za zaplavenie USA kokaínom 85% vlastného podielu z celkového množstva tejto drogy prepašovanej do Spojených štátov od konca 70-tych do začiatku 80-tych rokov. (Raccoon.city)
  • Kokain, který Johnny Depp (George Jung) ve filmu šňupal, byl ve skutečnosti dětské projímadlo v prášku, z kterého měl herec bolesti žaludku a rýmu. (Petr23)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama