Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že tvůrci udělali dobře, když ze skutečné postavy George Junga stvořili karikaturu. Nebylo to třeba, protože když už se nechali inspirovat jeho životními osudy, mohli zvolit poněkud serioznější přístup. Depp na první pohled působí jako by podal skvělý herecký výkon, ale ve skutečnosti jen celou dobu prapodivně přehrával. Ti, co byli vedle něj a za ním v titulkách, podali pevné herecké výkony. Film by s přibývající hutnou minutáží mohl lehce sklouznout do prázdné nudy, a ne že občas nesklouzne, ale herci to spolehlivě vytáhnou nad hladinu. Silné téma, ale jak pro koho. Pro mě spíše obyčejný, nevyrovnaný film s dobrými herci. 60% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

BLOW je můj šálek kávy a navíc je tu jeden z nejlepších výkonů Jonnyho Deppa. Dvouhodinový životopisný zážitek, který se zaryje pod kůži a nepustí (strhující závěr). Vynikající režie Teda Demmeho odejít se má v nejlepším, on to dokázal. KOKAIN je plnokrevný bratr Scarface. Mám moc rád tenhle film, ale přál bych si vidět tenhle příběh pod Scorseseho lupou. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé sliznice ani žíly nikdy nepoznaly nadpozemskou krásu užívaných drog, uvolněná mládež s úsměvem demolující ulice mi navíc poněkud leze krkem a asi proto jsem nedokázal získat sympatie k Georgeovi Jungovi - bakaláři marihuany s doktorátem z kokainu, který pašoval drogy, rozhazoval prachy, čučel za mřížemi, pašoval drogy, rozhazoval prachy, čučel ...... a asi čučí dodnes. Dobře mu tak. Jinak je snímek skvěle obsazen, má pár výborných momentů a kdyby George zůstal s Tuňákem na pláži a pohodově oblboval plážové letušky travičkou zelenou, tak by se mi na monitor dívalo daleko líp. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp a Ray Liotta jsou parádní, Penélope Cruz je naopak děsně otravná. Místy trošku nezvládnuté tempo příběhu, ale jinak celkem poučná podívaná o skutečném králi kokainu, kdepak Tony Montana, ten by našemu Georgi Jungovi nejspíš rád řekl svoje "Svět je tvůj, tak si ber," smůla že když si George začal brát, bylo už obvykle dost pozdě. Mimochodem režisér Ted Demme umřel rok po premiéře na infarkt po té co se trošku narval kokainem a šel hrát baseball. Smůla. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říci. Jedná se prostě o kvalitně natočený film o jednom překupníkovi drog, jehož život ve filmovém podání určitě stojí za zhlédnutí. Johnny Depp to odehrál fakt mistrně a příběh George Junga je velice silný a zajímavý. Můj odpor ke dvouhodinovým a delším filmům se ovšem opět ukázal, takže se našli i slabší chvilky, ale jinak se jedná o velmi dobrý film s velkým množstvím dobrých momentů. Závěr a celkové vyznění filmu dokáže na diváka zapůsobit. 80% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Necelý rok po premiéře filmu, na jaře 2002, Kristina Sunshine Jung navštívila svého otce ve vězení a řekla mu: "promiň, že jsem nepřišla dříve". (exitak)
  • Spousta dialogů Johnnyho Deppa (George Jung) byla improvizovaná, včetně scény, kdy se snaží najít místo, kam by uložili všechny peníze z prodeje kokainu, a jeho hlášky "Budeme potřebovat větší loď", převzaté z filmu Čelisti (1975). (Tygrys)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno