Reklama

Reklama

Vezmi mě na Měsíc

  • USA Fly Me to the Moon (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Snímek Vezmi mě na Měsíc, ve kterém se v hlavních rolích představí Scarlett Johansson a Channing Tatum, je komedie která divákům umožní nahlédnout do zákulisí agentury NASA v době příprav historického přistání na Měsíci. Zajistit úspěch celé mise je už tak dost náročné a vedoucí pozemního řízení mise Cole Davis (Tatum) má proto plné ruce práce. Na scéně se nicméně objevuje marketingová kouzelnice Kelly Jonesová (Johansson), která byla z vyšších míst pověřena úkolem napravit nepříliš příznivý názor veřejnosti na celou vesmírnou agenturu. Následně prezident Spojených států usoudí, že je celá mise příliš důležitá na to, aby bylo možné připustit její potenciální selhání.  Jonesová tedy dostane za úkol nachystat jako „záložní řešení přistání“ samozřejmě fingované. A odpočet běží… (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 13

Recenze (55)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Lehce šablonovitá, přesto celkem příjemná romantická komediální oddechovka, kterou táhne Scarlett Johansson a ve vedlejší roli Woody Harrelson. Trošku horší je to s Tatumem, kterého mám sice celkem rád, ale sem mi úplně nezapadal. Kdyby to mělo o půl hodiny méně (fakt nechápu u podobného filmu stopáž přes dvě hodiny) a vyhnulo se to hluchým místům tak bych i zvažoval čtvrtou hvězdu. Takhle je to jen za tři…60% ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele

Film k 55. výročiu misie Apollo 11, ktorému NASA výnimočne udelila súhlas natáčať v doposiaľ tabu priestoroch. A výsledok? Nedochutený guláš. Dobová šablónová nekomediálna romkomka, ktorá sa tvári aj ako dráma, kde chémia medzi Johansson a Tatumom vôbec nefunguje, snažiaca sa vysmiať z už tak nezmyselnej konšpiračnej teórie o zinscenovaní pristátia na Mesiaci, robí pravý opak, nahráva jej. Ajaj! A obhajoba režiséra Grega Berlantiho, že film je v prvom rade o tom, prečo sme sa ako ľudia vôbec snažili dosiahnuť na Mesiac, je chabá. To, že sa film mal pôvodne volať "Operácia Artemis" iba pridáva na nerozhodnosti tvorcov, čím vlastne chceli, aby film bol. Takže je to opäť jeden z tých filmov, ktorý by chcel byť všetkým, ale nie je ani jedným. ()

Reklama

Miuri

všechny recenze uživatele

Konečně indoktrinovaným ovcím pomalu přiznávají, že celé přistání na Měsíci bylo falešné a nikdy na něm nebyli. Stejně jako ten jejich pohádkový CGI vesmír a kulatý rotující letící kopačák ve vakuu, kterými oblbují lidstvo už od narození. Více v dokumentu LEVEL. ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Scarlett Johansson je jediná vec, ktorá ťahá tento film vyššie. Ale na viac ako priemer to bohužiaľ nestačí. Film je plný klišé, čo by nevadilo pri nejakej romantickej komédii. Ale tu ten nadhľad nejako chýba, humoru je tu veľmi málo(takmer žiaden) a miestami sa to snaží tváriť ako dráma. A to dokopy neide. Ani sám neviem, čím tento film chcel byť. A Channing Tatum v hlavnej úlohe je absolútny fail. Sorry, ale ten chlap sa tu absolútne nehodil. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

50. a 60. léta minulého století se nesla v duchu kosmické Studené války mezi USA a SSSR a Berlantiho film nás zavádí do období jednoho z největších milníků naší novodobé historie - kdy Neil Armstrong vykonal "malý krok pro člověka, ale velký skok pro lidstvo". Bylo-li tomu tedy tak skutečně!? Vezmi mě na Měsíc sleduje jak přípravy na onen velký moment, tak i plánování největšího podfuku století (ne-li tisíciletí). Osobně jsem očekával, že se film vzhledem k obsazení (Tatum-Johansson-Harrelson) poveze na humornější vlně. Komediální rovina mě moc neoslovila (postava excentrického režiséra byla katastrofa), zatímco ta dramatická na mě místy celkem fungovala (viz background postavy Kelly Jones). P.S. Beware of the black cat! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Ku koncu filmu Cole Davis (Channing Tatum) spomína, že Sovieti obvinili USA z toho, že pristátie na Mesiaci bolo realizované v štúdiu. V skutočnosti Sovietsky zväz ani raz toto pristátie nespochybnil. (Arsenal83)
  • Keďže niekoľko scén bolo natočených na mieste v Kennedyho vesmírnom stredisku, mnohých inžinierov NASA v pozadí hrali skutoční inžinieri NASA, SpaceX a Boeing. (Arsenal83)

Související novinky

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Reklama

Reklama