Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I po více než 20ti letech velmi příjemná záležitost. Taková oddychovka, žádné střílení, krev a bitky, ale spíš tak něco ve stylu Rockyho. Stalone je zde sympaťák, není tak vypatlanej jako v Rockym a Rambovi, je správně tak akorát namakanej. Vztah s jeho synem je sice mnohokrát ohraná písnička, ale přesto chytne za srdce a závěrečná soutěž v "páce" je prostě super. Hlavně poslední match, ten má neuvěřitelnou atmosféru a Stalone s tím snad dvoumetrákovým hovadem zde ze sebe fakt vymáčkli maximum (doufám že ne veškeré maximum ...). Pamatuju si jak plakát tohoto filmu prodávali na poutích komedianti a my jsme si ho ještě s plakátem Cobry a Ramba kupovali a lepili po pokojích, aniž bysme věděli přesně o koho se vlastně jedná... "ale byl to prostě nějakej ten největší bouchač co hraje v těch filmech na videu" ... Z filmu příjemně srší pro mne obecně trapná a naivní 80. léta, ovšem tady jsou to "krásná nostalgická 80. léta"... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Producent, a v tomto případě režisér Menahem Golan, platil v osmdesátých letech za velmi komerčně úspěšného, ačkoliv jeho filmy do jednoho byly otřesně naivní, neřkuli strašně pitomé a vyloženě béčkové. Vystřídaly se v nich snad všechny mužské hvězdy, které tenkrát platily za akční hrdiny, a jejichž plakáty zdobily pokoje náctiletých. Výjimkou byl tenhle méně nablblý, o to víc však naivní snímek rodinného typu se Sylvestrem Stallonem o složitém vztahu otce se synem, kdy silný tatík chce vyhrát šampionát v páce v Las Vegas (Jaro Slávika jsem tam neviděl), a tak obnovit rozbitý vztah se svým přechytralým synem. Hodně siláckých řečí nepřichází ani tak od Stallona, jako od jeho soupeřů. Dopředu je jasné, jak to celé dopadne. Stallone je sice vyloženě akční typ, ale tady taky nebyl k zahození. Pro představitele Stalloneho syna, Davida Mendenhalla, to byl nejvýznamnější film, ačkoliv se po mnoha letech opět vrátil k filmování, můžete srovnat v nejnovějším filmu God Bless America, jak od té doby prošel fyzickou proměnou. Jako vzpomínka na osmdesátá léta je to přímo ideální, plus originální námět. Na nějaké svižné tempo rovnou můžete zapomenout, to samé se týká tohoto veskrze příjemného filmu, který chtěl zřejmě ukázat Stallonovy herecké vlohy. Páku si s ním můžete dát bez obav. Ačkoliv je to na Stallona, dost vyměklý film. 60% ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Howk je vodič kamiónu, ktorý rieši typické problémy svojej vrstvy. Aj pre to je citovo vzdialený od svojho syna Michaela, ktorý mu na krátky čas padne do starostlivosti v neprítomnosti matky. Hawk má veľký sen vyhrať turnaj vo pretláčaní. Pozadie takejto udalosti ale nie je nič pre malých chlapcov. Herecké obsadenie: Sylvester Stallone (nar. 1946, USA) vie svojou miestami grobiánskou povahou strhnúť všetku pozornosť na seba. Zahrať podobné športovo emočné roviny mu celkom ide. Pocity: Miestami to bolo emočne dosť na hrane. Operácia matky, vzťah otca so synom, dedko, ktorý chce otca vyšachovať. Ale vo finále sa mi film celkom páčil a dobre sa na neho pozeralo. Finálny súboj po vzore Rockyho kedy sa absolútny outsider dostane na vrchol sú evidentne v kurze. Pridaná hodnota: Rodinná jedno hubka na dlhý opršaný deň. Nič moc vám nedá ale ani nenudí. 57% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nechápu nízké hodnocení filmu. Je to vynikající nostalgické drama o řidičovi, který se setkává po dlouhé době se svým synem, kterého nevychovával. Hudba je dokonalá, i skvělé písně, příběh zajímavý, dobré hlášky a skvělé souboje v páce. Film není akční, ale drama, proto se film asi lidem moc nelíbil dle hodnocení. Stallone zde má roli, kterou hraje dobře. Jedno z nejlepších drama, který jsem viděl a tečka. Takže hodnotím na plných 100% = ***** ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1987 natočil režisér Menahem Golan snímok "Do útoku" (Over the Top), v ktorom si Sylvester Stallone zahral úlohu fotríka, ktorý sa snaží získať lásku a rešpekt svojho dvanásť ročného biologického syna Michaela. Svalnatý, nevzdelaný vodič kamióna, Lincoln Hawk, sa chce zblížiť s rozmaznaným, zhýčkaným deckom, čo vyrastalo v prepychu a luxuse najvyššej sociálnej vrstvy. Nikdy pred tým neboli spolu v kontakte. Snobská, bohatá rodina proste medzi seba neprijala jednoduchého človeka akým je Hawk. Aj keď v oboch prúdi tá istá krv, bude im chvíľu trvať, pokiaľ nájdu ku sebe cestu. Toto je VHS klasika z osemdesiatych rokov minulého storočia. *** ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Když zastaví Michael (David Mendenhall) v kradeném pick-upu na stopce, má u auta stažené okénko. V záběrech z dálky má při příjezdu a odjezdu z křižovatky auto okno zatažené. (Fenk)
  • Kromě Ricka Zumwalta bylo ve filmu možné na krátkou chvíli spatřit i další profesionální zápasníky v páce. Jmenovitě Johna Brzenka, Clivea Deana nebo Allana Fishera. Malou roličku si ve filmu střihl i Scott „Flash“ Norton, který se později stal známým wrestlerem. (Foxhound#1)
  • Malé cameo bodyguarda si zde zahrál slavný wrestler Terry Funk. (Kletus)

Reklama

Reklama