Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

kingik 

všechny recenze uživatele

Producent, a v tomto případě režisér Menahem Golan, platil v osmdesátých letech za velmi komerčně úspěšného, ačkoliv jeho filmy do jednoho byly otřesně naivní, neřkuli strašně pitomé a vyloženě béčkové. Vystřídaly se v nich snad všechny mužské hvězdy, které tenkrát platily za akční hrdiny, a jejichž plakáty zdobily pokoje náctiletých. Výjimkou byl tenhle méně nablblý, o to víc však naivní snímek rodinného typu se Sylvestrem Stallonem o složitém vztahu otce se synem, kdy silný tatík chce vyhrát šampionát v páce v Las Vegas (Jaro Slávika jsem tam neviděl), a tak obnovit rozbitý vztah se svým přechytralým synem. Hodně siláckých řečí nepřichází ani tak od Stallona, jako od jeho soupeřů. Dopředu je jasné, jak to celé dopadne. Stallone je sice vyloženě akční typ, ale tady taky nebyl k zahození. Pro představitele Stalloneho syna, Davida Mendenhalla, to byl nejvýznamnější film, ačkoliv se po mnoha letech opět vrátil k filmování, můžete srovnat v nejnovějším filmu God Bless America, jak od té doby prošel fyzickou proměnou. Jako vzpomínka na osmdesátá léta je to přímo ideální, plus originální námět. Na nějaké svižné tempo rovnou můžete zapomenout, to samé se týká tohoto veskrze příjemného filmu, který chtěl zřejmě ukázat Stallonovy herecké vlohy. Páku si s ním můžete dát bez obav. Ačkoliv je to na Stallona, dost vyměklý film. 60% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chápeme-li otcovství Sylvestera Stallona ve filmu Over the Top jako sociálně konstruovanou zkušenost, založenou na přikládání významů a interpretacích určitých situací a chování, můžeme přistoupit k analýze způsobů, jakými tento filmový otec konstruuje své vlastní otcovství na základě jednotlivých repertoárů, a tak vytváří svou nápaditou a světové kinematografii přínosnou roli. Připomeňme si ale nejprve podstatu, jež je východiskem této analýzy. Sylvester Stallone svého filmového syna prostě miluje a tak neváhá vřítit se s ním do mnohých eskapád a prožít tak mnohá dobrodružství. Ovšem je třeba si uvědomit, že Stallone zde neplní funkci živitele ani funkci autority, nýbrž funkci představitele původu a osobní rozměr (otevřenost, pomoc, jeho postava Lincoln Hawk je pro dítě významným blízkým). A to je tím hnacím motorem celého tohoto psychologického filmu. On zde totiž již nehraje typického otce, nehraje ani roli hlavy rodiny, je ale přitom stále zodpovědný za rodinu jako celek a navíc je mu přisouzeno zastávat funkci otevření pohledu dítěte do externího světa a především do světa soubojů v páce. No, uznejte sami, takový film se netočí každý den. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I po více než 20ti letech velmi příjemná záležitost. Taková oddychovka, žádné střílení, krev a bitky, ale spíš tak něco ve stylu Rockyho. Stalone je zde sympaťák, není tak vypatlanej jako v Rockym a Rambovi, je správně tak akorát namakanej. Vztah s jeho synem je sice mnohokrát ohraná písnička, ale přesto chytne za srdce a závěrečná soutěž v "páce" je prostě super. Hlavně poslední match, ten má neuvěřitelnou atmosféru a Stalone s tím snad dvoumetrákovým hovadem zde ze sebe fakt vymáčkli maximum (doufám že ne veškeré maximum ...). Pamatuju si jak plakát tohoto filmu prodávali na poutích komedianti a my jsme si ho ještě s plakátem Cobry a Ramba kupovali a lepili po pokojích, aniž bysme věděli přesně o koho se vlastně jedná... "ale byl to prostě nějakej ten největší bouchač co hraje v těch filmech na videu" ... Z filmu příjemně srší pro mne obecně trapná a naivní 80. léta, ovšem tady jsou to "krásná nostalgická 80. léta"... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase zavzpomínala na zlaté časy 80.tek chjooó. Ale že (vám)všem to Sly (budiž)kničemu zase nandal co? Dle pozitivních komentářů, které řeší postavení filmu na páce a herectví Slye, je to přesně tak. Zase další důvod odhalit identitu zdejších (ne)kritiků a postavit se tváří tvář svému kostitřasovi. (stačí zrcadlo) Co všecko sklapne kromě čelisti? Srágora ani moc "hrát" nemusí, když nádherně hrají jeho vypracované svaly a mimikou taky dvakrát nešetří. (pro ty, co znají jediný vyjadřovací a sdělovací prostředek - slova) Líbila se mi stylová dobová hudba a i příběh měl co říct. (pro tupé doporučuji podumat, ne jen tupě nasávat a pak stínat hlavy) ;-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Stallone v tomto snímku trocha odbočil od rolí málovravných drsňákov a možno práve preto mnoho ľudí tento podľa mňa vydarený film odsudzuje. Mne však Sly do úlohy vodiča kamiónu, ktorý sa snaží nadviazať vzťah so svojím synom výborne sadol. Film je aj o súťaži v páke a Sly má v tomto filme skvelú formu a obrie svaly. Oproti tomu bezkrkému obrovi, čo sedel proti nemu, bol síce ako sušienka, ale s vervou sebe vlastnou a úctyhodným hereckým výkonom vytiahol nepríliš zaujímavú zápletku za sprievodu príjemných pop-rockových šlágrov k nadpriemernej pozerateľnosti. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Sylvesterův mladší bratr, Frank Stallone, ve filmu zazpívá píseň „Bad Night“, kterou s ním napsal Peter Schless, v titulcích uvedený pod jménem Peter H. Schless. (Rominator)
  • Natáčelo se během skutečného šampionátu zápasu v páce v Las Vegas, některá reálná utkání byla použita přímo ve filmu. (Foxhound#1)
  • Stallone za svou roli tehdy dostal dosud rekordní dvanáctimilionový honorář. (hippyman)

Reklama

Reklama