Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je typický pre svoje bojové umenie a pre špecifický štýl humoru. Jeho Božská relikvia ich aj obsahuje, ale oproti tomu má aj pár nedostatkov. Prostredie rozhodne nie je také atraktívne ako v prípade iných filmov o hľadačov pokladov. Charakteri nemajú nejaké pevnejšie zázemie až na pár špecifických vtipov - Jackie rád žuje pred akciou žuvačky. Je to taký zvláštny film, ktorý nerobí zlé meno Jackieho filmografií, ale ktorý ale akosi zostal na pol cesty. Posledná akčná scéna je skvelá, rovnako aj drobné fóriky, ktoré Jackie vypúšťa počas celého filmu. Len mi to prišlo značne nedokončené a bez využitého potenciálu. Som veľmi zvedavý na druhý diel. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Žádným extra fanouškem Jackieho Chana nejsem, ovšem před jeho kaskadérskými kousky (často i za hranicí smrti) musím smeknout své pomyslné tupé. Navrch snímky, které jsem viděl z jeho hongkongská tvorby, bych mohl spočítat na prstech jedné ruky, bylo tedy na čase doplnit si nějaké ty mezery. Božská relikvie je pro mě takovým slabším bratříčkem Indyho a Bonda, s Jackieho klasickým, pomalu až groteskním humorem, ovšem s neuvěřitelně nápaditými (taktéž pro něj klasickými) kaskadérskými výkony. Takže vlastně pomalu jako celá tvorba nejznámějšího čínského parkouristy, patřící však k těm vydařenějším kouskům. ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Opäť som si nechal poradiť starší film, teda riadne starší, ale nepoučil som sa. Počiatkom 90 rokov to bol isto dobrý film, ale čas ponechal na ňom následky. Ťažko je natočiť film, ktorý bude po takmer 30 rokoch stále na úrovni a kráčať s dobou. Intersonic bol špička, ale väčšina filmov po čase ostala druhotriedny brak. Myslel som filmy s akčnou tématikou ako karate, kung fu, ninja, shaolin z ázijskeho prostredia. Toto nebolo až tak zlé, ale už som zvyknutý na niečo lepšie. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sem to neviděl na začátku devadesátých let, to by to pro mě asi byl kult jako třeba Bláznivá mise. Bohužel sem to zhlíd až více než dvacet let od vzniku filmu a dneska už to působí zastarale a chvílema i směšně. Chvílema je to docela zábava, úplnej průšvih to není, ale zapamatováníhodnej film taky ne. ()

Kaučuk03 

všechny recenze uživatele

Pro mě poměrně zklamání, filmy s Jackiem neberu nějak vážně, jen se chci pobavit nad jeho kreacemi. Tady jich bohužel moc nebylo a děj zrovna také nebyl moc napínavý, ač se o to asi tvůrci snažili. Rádoby komické hlášky, hrozný dabing a hudba jak z italského porna ze 70 let. Tyhle aspekty prostě tenhle snímek poměrně srážejí, ale s úcty k Jackiemu dávám 3* plus za nepovedené scény při závěrečných titulcích. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Kolem 55. minuty Jackie Chan vyjíždí na motorce terénem prudký kopec a jakmile z motorky spadne a vyhlíží, kudy bude pokračovat vzhůru, vidíme záběr na stejné místo mezi stromy, které už předtím vyjížděl na motorce. (džanik)
  • Jackie Chan pro verzi, distribuovanou v anglickém jazyce, nadaboval svou postavu sám. (Rominator)
  • Hudební sekvence s kapelou „The Losers“ je narážkou na honkongskou rockovou kapelu „The Wynners“. Členy skupiny The Wynners jsou mimojiné Alan Tam, Anthony Chan a Kenny Bee. Všichni tři se ve filmu objevili. (HellFire)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama