Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Gediman 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem poněkud víc. Je to takové levné béčko. Humor asi klasický pro Jackieho filmy, možná spíš slabší. Pamatuji si, že jsem viděl i lepší komedie s ním. Ty souboje jsou taky klasicky dobré, ale bohužel jich je málo. Za zmínku vlastně stojí akorát ten závěrečný. Film také končí poněkud náhle. Jak vlastně nakonec vyřešil tu relikvii? Vždyť ji nechal v tom chrámu :) A ostatní hrdinové zatím někde sehnali random balón :) Jackie se při natáčení tohoto filmu zranil na hlavě. Záběry z té nehody jsou vidět na závěrečných titulcích. V televizi to bylo ustřižené, našel jsem si to na youtube. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Niektorým slávnym filmom z časov dávno minulých je lepšie sa v dnešnej dobe radšej vyhnúť, lebo len budete krútiť hlavou nad tým, kde sa vzali tie vysoké hodnotenia. A toto je modelový príklad. Technické kvality sú zo súčasného pohľadu skrátka tristné, vyzerá to ako nejaký amatérsky fan film a má aj tomu zodpovedajúcu zápletku a príbeh. Jackie Chan, hlavné lákadlo, okrem našľapaného a zábavného úteku pred kanibalmi z úvodu filmu neukázal v podstate nič zo svojho slávneho bojového repertoáru, za to zakrneným hereckým ma trápil celý čas. 5/10 ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Podľa ČSFD je Božská relikvia štvrtým filmom z nekonečnej filmografie Jackieho Chana, ktorý som si pozrel. Viem s istotou, že už žiaden ďalší neuvidím. Mám iba jedno vysvetlenie Chanovej popularity, a síce to, že vnímanie a vkus časti ázijských divákov je diametrálne odlišný od môjho. To neznamená, že by som sa nad nich vyvyšoval alebo nimi pohŕdal, iba nemáme nič spoločné. ()

Kaučuk03 

všechny recenze uživatele

Pro mě poměrně zklamání, filmy s Jackiem neberu nějak vážně, jen se chci pobavit nad jeho kreacemi. Tady jich bohužel moc nebylo a děj zrovna také nebyl moc napínavý, ač se o to asi tvůrci snažili. Rádoby komické hlášky, hrozný dabing a hudba jak z italského porna ze 70 let. Tyhle aspekty prostě tenhle snímek poměrně srážejí, ale s úcty k Jackiemu dávám 3* plus za nepovedené scény při závěrečných titulcích. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Miramax US verze je kratší o 9 minut. Jackie Chan pro tuto verzi nadaboval v angličtině sám sebe. V závěrečných titulcích je v nepovedených záběrech jeho nejnebezpečnější kaskadérský kousek, ve kterém přišel málem o život. Jde o scénu, kdy skáče ze zdi na větev a ta se s ním utrhne. Jackie utrpí zranění hlavy a krvácí z ucha a okamžitě je převezen do nemocnice. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo převážně v bývalé Jugoslávii, konkrétně v městech Záhřeb, Trnje a Motovun, na hradě Predjama, v jeskyni Postojna. Dále filmový štáb pracoval v Rakousku ve městěch Graz, ve víděňském zámku Schönbrunn a altánu Gloriette a v Paříži. (GeusX)
  • Distribuční verze studia Miramax, určená pro americké publikum, je oproti originálu o 9 minut kratší. Snímek existuje v několika verzích sestřihu, z nichž nejdelší je honkongský, který má 97 minut. (Rominator)
  • Hudební sekvence s kapelou „The Losers“ je narážkou na honkongskou rockovou kapelu „The Wynners“. Členy skupiny The Wynners jsou mimojiné Alan Tam, Anthony Chan a Kenny Bee. Všichni tři se ve filmu objevili. (HellFire)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama