Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je pohádkovou komedií o workoholikovi Bernardovi (Paapa Essiedu). Když Bernard kvůli práci zmešká 12 dní před Vánoci narozeniny své dcery, jeho manželka se rozhodne, že je čas na zkušební odloučení. Aby toho nebylo málo, Bernardův tyranský šéf ho vyhodí. Sám sklíčený Bernard ve svém newyorském bytě oprašuje šperkovnici a neúmyslně propustí džinu Floru (Melissa McCarthy), která by mu mohla jako jediná před Vánoci pomoct získat zpět jeho rodinu. Jak brzy rozpozná, bude to práce na dlouhou trať. Během toho Flora a Bernard zjistí, že láska a nečekané přátelství mohou rozpoutat zvláštní sváteční kouzlo. (Jardismo)

(více)

Recenze (9)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nečakal som od toho prakticky nič, no napokon to bolo pre mňa veľmi milé prekvapenie. Okrem očakávaného posolstva, okolo ktorého sa točil prakticky celý príbeh, to malo veľmi príjemný dôvtip a celkom ma to celé pobavilo. Dokonca aj postavy boli super, priania nápadité a adresné, hoci niektoré boli tak trochu zbytočné a aj sebecké. Ale z celkového pohľadu film splnil účel, pobavil, priniesol pekné posolstvo a kľudne si ho ešte niekedy pozriem. 4* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie je džin ako džin. Napríklad, keď kedysi pustili film s Džinom Hackmanom, to bola takmer záruka napínavej záležitosti. No ale keď sa džinom stale Melissa McCarthy, to už je napätie iné, napríklad z toho, či sa pod ňou nezrúti podlaha. Inak ale prerábka spred vyše 30 rokov celkom vyšla, prijateľné hodnotenie dávam ale možno len preto, že ako jeden z mála filmov s McCarthyovou zvládol jedno - neiritovať. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím poslední třetinu a celou tu extrémně z prstu vycucanou šarádu s Monou Lisou, tak je Genie sice průhledná a klišé plná, přesto celkem příjemná jednoduchá jednohubka, kterou táhne Melissa McCarthy a její energie. Hlavní hrdina je spíš ťululum, který se nechá vláčet okolnostmi a hodně dlouho mu trvá než mu dojde to co je divákovi jasné asi tak v páté minutě…50% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Biely človek je v tomto zvratku buď podivín alebo kretén. Fakt, svetová kinematografia napreduje míľovými krokmi...do piči. Dopozeral som to, ale aby som sa zasmial alebo aby mi to utkvelo v pamäti, no to teda nie. 1 z 5 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně tedy netuším jak se to panu režisérovi Samu Boydovi povedlo, ale jediné vysvětlení je snad jen to, že i on měl zřejmě při ruce svého Džina, kterého po shlédnutí finální verze toho co natočil požádal, aby i přes naprostou nepovedenost svého produktu zařídil jeho funkčnost a působivost na potenciálního diváka, a tak se i stalo. Takže ano, Genie není ani trochu kvalitní film, nenabízí nic nového, zábavného, natož snad výrazného, ale přesto díky Džinovi Sama Boyda je Genie poměrně funkčním a působivým snímkem, na kterém mohu nenechat nit suchou a přesto jsem si při závěrečných titulkách říkal, ale proč né, vole. Každopádně abych byl nějak konkrétnější, tak zápletka je fakt, co se týče tempa, více než vlažná a nikterak nápaditá, když tedy nepočítám, že díky emancipační vlně nám už i ten starý dobrák Džin změnil pohlaví, dále působí více než často navíc i přes míru naivně a hloupě, a to navzdory faktu, že se jedná o Vánoční film, takže tolerantnosti by se měly popustit úzdy, samotné postavy pak též nelze označit za jakkoliv zajímavé, či nevšední, prostě tuctovost jim vládne, no a nakonec vlastně ani ta kombinace příběhu kolem Džina s Vánocemi tu není nikterak využita, vlastně se tu až prakticky úplně míjejí a žijí si svými vlastními, bohužel ale nepůsobivými, životy. No a atmosféra a vtipné situace se zde jinak sice vyskytují, ale je to s nimi vážně na hraně, spíš se tedy jedná jen až o takové naťukávání.  No každopádně přes všechny tyto výtky musím ale jak jsem zmiňoval na začátku podotknout, že čas v přítomnosti toho příběhu a těch postav nemohu označit za vyloženě ztracený, ba co víc, ani za vyloženě nepříjemně strávený, a to především díky velice trefně obsazené Mellise McCarthy, která si tu toho svého Džina užívá na maximum, no a ani ostatní postavy nepůsobí nesympaticky, spíš naopak. Dále se ale povedlo i pár slušných vtípků, chvílemi lze za funkční považovat i emoce a celkově bylo i fajn, že tvůrci nikterak zbytečně netlačili v žádném ohledu na pilu, prostě to nechali jen tak volně plynout a ono to ve výsledku tak nějak kupodivu s přimhouřením obou očí šlapalo. Takže já sice Genie nebudu asi na potkání každému doporučovat, ale pokud se někdo bude chtít odreagovat u nějaké nenáročné kravinky, tak mu Genie nebudu zároveň rozhodně ani rozmlouvat. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Melissa McCarthy sa opat vyziva vo svojej roli,zjavne si to aj uziva a tu jej blaznivost mam na nej rad,za normalnych okolnosti by som hodnotil styroma hviezdami,ale vdaka nej pridam i piatu...:⁠-⁠) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vianočná komédia s prvkami fantázie, v ktorej Melissa McCarthy po dlhšej dobe našla taký balans medzi vtipmi a scénami, ktorými dokáže servírovať taký film, ktorý príliš neurazí a nestáva sa po krátkej dobe absolútne plochou. P.S.: Tom Cruise bude rád za reklamu. ;) Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

user1982 odpad!

všechny recenze uživatele

dal som tomu dva krat sancu. nakolko je to super kratky film (1,35hod), sa to proste nedalo. vzdal som to ked šli nakupovať. Melissu ako komicku mozem, ale toto bolo utrpenie pozerat. myslel som si ze thunder force je najhorsi film, ale dokazala to tronfnut. ()

Reklama

Reklama