Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rory a Cobby jsou nesourodí parťáci, zoufalý otec a bývalý trestanec, které náhoda svede dohromady při jedné loupeži. Když se vše zvrtne, nečekaně spojí síly s Roryho terapeutkou, aby unikli policii, zpátečnickým byrokratům i pomstychtivému zločineckému bossovi. (Apple TV+)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (43)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kritiky byly poměrně zdrcující, ale mě tihle dva přitroublí zlodějíčci, navíc skvěle obsazení, prostě bavili. Casey je setsakra dobrej herec a Matt se zde položil do své poměrně typické role (čím víc mlčím, tím jsem zajímavější). Doug Liman rozhodně naservíroval pouze jednohubku, ale skvěle obsazenou, zajímavou a rozhodně ve správném tempu. 65% ()

Polux 

všechny recenze uživatele

5/10 | Na jednu stranu to dává dokonalý smysl. Cupertino se svou bezednou kasičkou kdovíproč stále ještě rozdává neskutečné prachy každému na potkání a tak Damon s Affleckem logicky usoudili, že podojit Apple pod zástěrkou Artists Equity s nějakým papírově atraktivním projektem (tak co třeba "Damon s tím druhým, méně hvězdným, Affleckem jako zloději/smolaři na útěku"?), u kterého si všichni zúčastnění jen dojdou pro šek, bude easy job a taky že ano. | Na druhou stranu mít tolik schopných lidí před i za kamerou a natočit tak zapomenutelný film, který v každém ohledu na diváka křičí "promarněná příležitost", je svým způsobem vlastně umění. Příběhově to není žádná hitparáda, naprostá většina postav (včetně ústřední dvojice) se rekrutuje z řad neschopných idiotů, všehoschopných parchantů, případně kombinace obojího, takže rozdávat divácké sympatie tady není prakticky komu, akce nestojí za řeč (a samozřejmě drtivá většina z ní se propálila už v traileru, jak také jinak) a heisty jsou odbyty jak v plánovací, tak realizační fázi. | To hlavní ale je, že je to celé zoufale nevtipné (zejména Affleck je se svými pokusy o nenucený humor vyloženě tragický), občas nudné (všechny psychoterapeutické vsuvky) a místy přímo trapné (Perlman hraje v podstatě karikaturu, která sem zabloudila z nějaké parodie). Chemie mezi Damonem a Affleckem (a případně Chau) prakticky neexistuje a hvězdami nabitý casting vlastně nemá co hrát. Honička downtownem s hudebním "downtown" podkresem mohla být highlightem celého filmu, bohužel nestojí za víc než nezúčastněné pokrčení rameny (ostatně tak jako zbytek filmu). | Pár scén trochu dynamičtější kamerou a střihem nesměle připomene, že Liman ještě nepatří do starého železa a dokáže točit efektně, ale v záplavě všudypřítomné průměrnosti to jsou jen izolované ostrůvky tvůrčí invence. Jednoznačným kladem filmu jsou jen produkční hodnoty a až podezřele skromná stopáž, což je vskutku politováníhodná bilance. Předchozí Air, který Damon s Affleckem vyprodukovali pod Amazonem, je proti tomuhle vysloveně mistrovské dílo. | PeZet ()

Reklama

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Co všechno se může podělat, když si na špinavou prácičku najmete absolutní lůzry, kteří nejsou pomalu ani schopni postarat se o personál v kuchyni? V tom případě si můžete být jistí, že zpočátku zamýšlené jednoduché okradení starosty, nepůjde vůbec podle plánu. Totálně neškodná heistovka, která je nejsilnější právě ve svojí první třetině – při zpackané loupeži à la Boston Bad Job. Poté se zvolní a je to znát... i když se zde tvůrci snaží namixovat Coeny, špetku Vanishing Pointu a možná i toho Vyjednavače. Popichování mezi Metem Dejmnem a Benovým bráchou není vůbec zlé a občas dokáže i pobavit. Jen to všechno už tady bylo dříve a z buranských vykrádaček jsou na tom rozhodně lépe Tatumovic parťáci. Těch sto minut ale uteče rychle, nuda se nedostaví… a to se přece taky počítá a přidává to téhle krimi komedii bod k dobru. ■ AnanAss‘s Score: 6/10 ■ ()

Beer11 

všechny recenze uživatele

Akční průměrná komedie, která kdyby se nenatočila, tak se svět nezboří. Film u kterého máte pocit, že Matt Damon neví jak svou postavu ztvárnit. Dialogy mezi Caseym Affleckem a Mattem D. moc nefungují, možná kvalitní dabéři by to mohli upravit tak, aby byl překlad, tedy význam rozhovorů vylepšen. Byl jsem nadšen snad z jediného a to AUTOMOBILOVÉ HONIČKY jsou natočeny luxusně. Vtipný a líbívý hudební doprovod k ději s perfektní kamerou a střihem akce. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Absurdně dobře nacastovaný film, který má letargii vepsanou do své DNA. Pracuje s ní důsledně už díky tomu, že to heist s dvojící důsledně disociovaných loserů - oba se připletou do absurdně vyhrocené situace, ale jeden to neprožívá proto, že je těžce flegmatický alkoholik, druhý proto, že trpí nějakou formou autismu. Hlavně Casey Affleck si svého vylitého bostonského řízka dává s gustem a hodně tomu filmu pomáhá plavat. Při troše lepšího psaní a režie tu byl potenciál pro černou coenovskou komedii, nebo pro outsider blues ve stylu Logan Lucky. Doug jeLiman působí nicméně podobně rezignovaně jako jeho postavy, takže výsledek je středně stravitelná a zapomenutelná streamovací jalovost. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Hlavné natáčanie sa začalo v Bostone v marci 2023. (Arsenal83)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Punkey)

Související novinky

Reklama

Reklama