Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po tom všem, co jsem ohledně tohohle filmu slyšel, jaká velká sračka to je a podobně, jsem se připravil na nejhorší a film začal. A nebylo to tak špatný. Jistě, herci dřevění, že by i Pinocchio záviděl, scénář v některých místech opravdu na nic (v těch lepší stojí jen "za houby" :-)) a efekty byly takové, že i v tehdejší době se museli diváci smát. Nicméně, čekal jsem to mnohem horší, takhle jsem se alespoň mohl zasmát. Proto dávám 2 hvězdy. A mimochodem, viděl jsem mnohem horší filmy. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Nebýt legendárního a kultzakládajícího biografického filmu Tima Burtona, dnes by tu patrně dílo Edward D. Wood hodnotilo jen pár nadšenců béčkového filmu, protože Plán 9 je naprostá amatérčina. Dnes kultovní režisér Wood je úplný profesní břídil, jeho film je plný řemeslných kiksů (policejní auto vyjede z velké části ze záběru, v jedné scéně je použit noční a denní záběr, střih nerespektuje elementární pravidla střihové skladby...) a logických lapsů, které dotvářejí už tak neradostnou podobu filmu. Samostatnou kapitolou je námět a scénář, protože takovouhle hybridní slátaninu nemůže střízlivý člověk vyprodukovat snad ani v záchvatu té nejvyšší horečky. Ano, nadšení pro věc je pěkná věc, ale tvůrce by měl být taky zdravě střízlivý a dostatečně sebereflektující. Na tohle je vysloveně škoda se dívat, ztrátu času nevyváží (právě snad kromě historického kontextu výše zmíněného životopisného filmu) zhola nic... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od prvých momentov filmu som sa po dlhom čase tešil, že dám konečne niečomu od srdca odpad. Totiž, že to bude od začiatku do konca tak neuveriteľne blbé a zároveň zábavné, že iné hodnotenie nebude pripadať do úvahy. Lenže po čase tá trápnosť už začala mierne nudiť a uvedomil som si, že Plan 9 prichádza s rovnakými myšlienkami, ako konkurenčné a omnoho vydarenejšie sci-fíčka. Len je to lacnejšie a podané oveľa naivnejšie. Pozerám ale, že vačšina užívateľov dáva odpad práve z dôvodu, z ktorého ja som sa mu vyhol. Toto je exemplárny príklad, na ktorom sa ukazujú rôzne kritériá hodnotenia filmov a stálo by to za širšiu diskusiu. V tomto filme je absolútne všetko zlé, ale nebudete mať hneď po jeho zhliadnutí chuť ísť zazvoniť susedovi, že ste videli niečo neuveriteľné a má si to ísť hneď pozrieť. Každopádne Plán 9 musí vidieť podľa môjho názoru každý vačší fanúšik filmu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomuhle kultovnímu braku nechvalně proslulého režiséra Eda Wooda dokopal. Ještě pár let nazpět bych asi dal jasnej odpad. Dnes už jsem ale natolik otrlej, že dokážu ocenit i takovou filmovou „zhovadilost" a ještě se u ní dobře pobavit. Navíc ten nápad není vůbec špatnej. Mimozemšťani(vypadají jako lidé) se rozhodnou oživit mrtvé a dát tímto způsobem(nazývají to plán9)lidem za jejich blbost za vyučenou. Jen to provedení je tak otřesný, odláklý a laciný, že se tomu člověk prostě musí smát. U toho se nelze nebavit. Z mnoha důvodů prostě ty slabší 4hvězdy dát musím. ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Je tak lehké podlehnout idealizování a posmrtnému kultu, který přišel o mnoho let později, ale ani vytříbené budování aury kolem netalentovaného, avšak o to více zapáleného režiséra, nedokáže zachránit jeho samotné výtvory. V tomto případě film poněkud rozbíjí představu o záměrně špatné podívané a bohužel místo posměvačné zábavy nabízí pouze okázalou nudu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • V titulcích filmu je Lugosiho postava uvedena jako ghůlí muž, avšak ve Woodově scénáři byla vedena jakožto "postava Draculy". (DaViD´82)
  • Pravděpodobně jde o jeden z filmů s nejvíce evidentními chybami. Mimo jiné i to je důvodem, proč je mnohými považován za nejhorší film v dějinách kinematografie. (DaViD´82)
  • Lugosiho smrt Wooda nijak nezastavila a tak se ve filmu přeci jen objevuje. Na začátku z archivních záběrů a od své smrti v podobě úplně jiného, do kápě zahaleného, neherce. Ten je od pohledu tak rozdílné postavy, vzrůstu i zevření, že tehdy některé diváky vůbec nenapadlo, že jde o stejnou postavu. Tohoto "dvojníka" Bely Lugosiho si zahrál chiropraktik Woodovi budoucí manželky. (DaViD´82)

Reklama

Reklama