Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 1

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (550)

zputnik

všechny recenze uživatele

Snímek, který svým zpracováním prostě přesahuje všechny měřítka hodnocení. Po stránce obsahové a formální totální zhůvěřilost; po stránce zábavné však absolutní špička (byť Ed Woodem Jr. s největší pravděpodobností vůbec nezamýšlená). Pokud se tedy chcete kochat tím, jak špatně se dá udělat film, jak prkenně se dají zahrát jednotlivé role, jak stupidní dialogy mohou mezi herci "lítat", jak infantilní scénář může být sepsán a následně filmově zpracován a jak šíleně může být vše namixováno a naservírováno divákovi, pak je PLAN 9 FROM OUTER SPACE tou nejlepší volbou. ()

Niktorius odpad!

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure? Úsměvně blbý brak z něhož sálá láska ke kinematografii? Tim Burton to tak možná vnímá, ale většina nezaujatých smrtelníků bude Plan 9 from Outer Space jistojistě hodnotit jako nepozemsky zfušované a smrtelně nudné COSI zachycené na filmovém páse. Nemít občas radost, že vidím skutečné předobrazy hrdinů Burtonova Eda Wooda, asi bych si z nudy uhryzal všechny prsty.... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od prvých momentov filmu som sa po dlhom čase tešil, že dám konečne niečomu od srdca odpad. Totiž, že to bude od začiatku do konca tak neuveriteľne blbé a zároveň zábavné, že iné hodnotenie nebude pripadať do úvahy. Lenže po čase tá trápnosť už začala mierne nudiť a uvedomil som si, že Plan 9 prichádza s rovnakými myšlienkami, ako konkurenčné a omnoho vydarenejšie sci-fíčka. Len je to lacnejšie a podané oveľa naivnejšie. Pozerám ale, že vačšina užívateľov dáva odpad práve z dôvodu, z ktorého ja som sa mu vyhol. Toto je exemplárny príklad, na ktorom sa ukazujú rôzne kritériá hodnotenia filmov a stálo by to za širšiu diskusiu. V tomto filme je absolútne všetko zlé, ale nebudete mať hneď po jeho zhliadnutí chuť ísť zazvoniť susedovi, že ste videli niečo neuveriteľné a má si to ísť hneď pozrieť. Každopádne Plán 9 musí vidieť podľa môjho názoru každý vačší fanúšik filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60,000║ Prvotriedna amatérčina vo všetkých smeroch, ktorá je aspoň nechcene zábavná, plus na prekvapenie sa tam črtajú miestami zaujímavé myšlienky ktoré sú tam tak zamotané až hrôza a z trojice zombii kde je jedna fešná pani, jeden zahalujúci sa v plášti pripominajúci tak drakulu, najviac strašidelný príde tučný detektív, ten fakt vypadá desivo narozdiel od komicky vypadajúcich kolegov. /20%/ ()

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Zvěsti o nejhorším filmovém počinu všech dob se potvrdily jen částečně - k takto osudnému verdiktu je totiž třeba subjektivně zodpovědět velmi objektivní otázku, zda-li musí být nejnudnější představitelný snímek také tím nejhorším. Legendární packal Ed Wood je sám o sobě synonymem drtivé guilty pleasure a jeho Plán 9 z vnějšího vesmíru je bezesporu jeho nejambicióznějším, nejmilovanějším a jednoduše "nejdrtivějším" projektem, kde je Edův nevídaný tvůrčí elán nebo obdiv k herectví Bely Lugosiho na samotném vrcholu, ale přesto se jedná o žánrový film naprosto strašidelných (anti)kvalit, jehož sledování bolí o to víc, že k pověstnému tvůrci automaticky cítíme trochu té provinilé sympatie. Moc bych se toužil upřímně bavit nad efekty z říše nadsmyslové geniality, nad neuvěřitelně sofistikovanými dialogy ("Je mrtvý?" - "Ano. Je na tom stejně špatně jako tamti dva...") nebo nad procítěnými hereckými výkony, ale bohužel..... Dlouho jsem neviděl něco tak hrozného a smutného. Jediný Tor Johnson se svou impozantní vizáží vyčnívá natolik, že bych si ho suverénně dokázal představit i v nemluvné záporácké roli v jednom z raných filmů o Jamesi Bondovi. :D 0% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Na název filmu odkazuje pojmenování experimentálního distribuovaného operačního systému Plan 9 od Bell Labs. (Drom)
  • Když se film konečně po mnoha letech dostal do kinodistribuce, tak byl uváděn v dvojprogramu se snímkem Time Lock, ve kterém hrál tehdy ještě neznámý Sean Connery. (DaViD´82)
  • Zkušený maskér Harry Thomas trval na neuvedení svého jména v titulcích. Stalo se tak po jedné z jeho hádek s Woodem. Je tam tedy k vidění pouze jeho asistent Tom Bartholomew. (DaViD´82)

Reklama

Reklama