Reklama

Reklama

Sentai daišikkaku

(seriál)
  • Japonsko Sentai Daishikkaku (více)
Trailer 5

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Co kdyby 13 let trvající bitva o přežití, která probíhala mezi monstry a jednotkami Strážců, byla celou dobu jen fraška? Když byla jejich stará skrýš a velitelé zničeni, zbývající Prachani se potají dohodli s jednotkami Strážců, že se budou každý týden účastnit Nedělního souboje, ve kterém vždy prohrají. Bojovníka D ale tahle šaráda už unavuje a proto konečně podnikne kroky, které vše navždy změní! (Disney+)

(více)

Recenze uživatele Lenka.Vilka k tomuto seriálu (14)

Season 1 (2024) (S01) 

Zase jeden z těch seriálů, kde jsem dala každému dílu pět hvězd, chrochtala si blahem...ale ve výsledku to pocitově nevychází na průměr hodnocení dílů. Tenhle seriál se totiž ze začátku tváří trochu jinak než kam je dovedený na konci první série. A tím mi zpětně došlo, že dynamika dílů a jejich obsah je ze začátku trochu krkolomný. Což je ale zároveň lehce přehlédnutelný, protože D je prostě...takový dost divný napsat, ale je to fakt...vlastně moc fajn hlavní hrdina. Byť teda ne kladnej. Má na všechno svůj jasný náhled a každá minuta s ním je super. Je to jeho boj. A jo, když někdo zabije někoho, koho chtěl zabít on, nebere to jako pomoc, bere to jako urážku a naštve se, protože to bere prostě hodně osobně. Tuhle celou svojí misi. Škoda jenom, že se to tak nějak dějově ustalí až od pátého šestého dílu a působí to jako jeden uzavřený děj. Do té doby to bylo takové roztříštěné. Ale potom už nemůžu říct ani slovo. Potom je totiž už úplně někde jinde a jako hodně ok  :)  Celý vizuál ke moc fajn, často se ta používají různé fintičky a odrbávky, takže tady za mě spokojenost, postavy jsou hodně fajn i ty vedlejší. Takže jo, není to žádný logický klenot ani něco extrémně dokonalého, ale zároveň je tenhle seriál vlastně dost originální, s tím, že jsem si na konci vlastně myslela skoro o každém něco jiného než na začátku. Za mě teda ok :)  4/5  :) ()

Oretachi Seigi sa! Ryuujin Sentai Dragon Keeper! (2024) (S01E01) 

Tenhle seroš mě nejspíš přiměje fandit záporákům, nejsou alepsoň takový dementi jako klaďasové. Protože místní záporáci, kteří předstírají, že stále chtějí ovládnout Zemi, přestože už bylo dávno podepsáno příměří, jehož součástí je právě tohle: každý týden předstírat, že si od klaďasů nachají nakopat zadek, a oni je zase vypoklonkují. Ale kdy to už začne být moc? Jako vážně, první díl naprostá pecka. Davy šílí. A já taky :) ()

Susume! Sentouin D! (2024) (S01E02) 

Přiznám se, trochu jsem na začátku byla natvrdlá a nedávalo mi to vůbec smysl. Takže mě konfrontace na konci překvapila :D ale dobrý to bylo, ne že ne :) ()

Reklama

Ai no Soldier Hibiki! (2024) (S01E04) 

Novej kamarád udělal radost. A závěrečný vyřešení situace ještě víc  :)   to bylo moc fajn  :) ()

Ima, Dai Sentai no Naka de (2024) (S01E05) 

Možná někoho vážně doopravdy poznáš, až když chodíš v jeho botách. Nebo v jeho kůži. Doslova. ()

1 Tasu 2 Tasu Sanzan Da! (2024) (S01E06) 

Jako jo, bylo to fajn. Celý první den zkoušky je v pohodě. A vlastně to celý moc dobře funguje. Hlavně závěr. A hezky do poslední vteřiny!  :) ()

Zigzag Saishuu Shiken Road! (2024) (S01E07) 

Další den zkoušky, kde se sice pracuje jako tým, ale nakonec to dopadne trochu jinak. A jo, druhá část příběhu we vyvíjí víc než slibně  :O ()

Kunrensei, Hoero! (2024) (S01E08) 

Jako jo, byla to hezká časová odrbávka, to zase jo. Navíc se na pozadí zkoušky i nadále dějí věci, které překvapí skoro každého. A možná i dost následně naštve... ()

Battle! Fever! D! (2024) (S01E09) 

Ok, do zkoušky dorazí "modrá návštěva" a začne brutální změna sil i nálady. To ještě bude... ()

Zenryoku Zenkai! Blue Keeper! (2024) (S01E10) 

Jako že cože? Tak tohle uteklo rychle! A přestože se tady nestalo moc zásadních věcí, tak z celého dílu konečně zaznělo to podstatný: jestli má někdo zlobil, tak já a bude to podle mojich pravidel. ()

Chousensha on the Road! (2024) (S01E11) 

Blíží se nám finále. A nikdo si nemůže být ničím jistý. Přesně jak to má být  :) ()

Never Stop D! (2024) (S01E12) 

Vážně moc fajn konec první série. Druhá dorazí asi poměrně brzo. Takže to asi taky trochu ovlivňuje moje pocity z konce, uznávám. Ale jinak hodně ok :) ()

Reklama

Reklama