Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

kingik 

všechny recenze uživatele

Děti chtějí kosatku. Tvůrci jim ji dají. Dospělí hodí kosu. A tak říkajíc padla kosa(tka) na kámen. Veterán mezi režiséry Simon Wincer vzal vel(rybu), co zabere celé plátno. Usoudil, že se bude pěkně vyjímat. Příběh zneužitého chlapce a postupně chcípající kosatky přeroste ve velké přátelství. Jenže chlapec nebyl vůbec zneužitý a kosatka se měla k světu. Vlastně chcípala, jen když se klukovi už nevešla do malého kulatého akvária, v němž pěstoval marijánku. Všem bylo divné, že hodně svítil a spotřeba kWh v domácnosti prudce stoupla. Podezřelou rostlinku v akváriu však neodhalil ani Ivan Douda, když mu bylo sděleno, aby u kluka provedl Drop-in. Ten kluk byl v podstatě kurva. Ale jako jedinému se mu podařilo marihuanu přetransformovat na vodní rostlinu. Fotosyntéza proběhla na jedničku, jen závojnatka poněkud nakynula vlivem podpůrných preparátů sypaných do vody. Do několika málo dnů se změnila v kosatku. Kluk potřeboval hulení propašovat do Mexika. Měl to dobře promyšlené. Ve velrybích útrobách každý týden propašoval zásilku. Vše šlo bravurně, až do doby, kdy si kosatka postavila hlavu a odplula do hajzlu. Ve filmu se pořád kluk za ní honí. A už tedy víme proč. Zásilka za rovný mega v trávicím ústrojí je dobrý důvod, proč tu mrchu polapit. Film je celkově pičovina. Kluk je kudrnatý mamrd, co už ukončil neúspěšnou hereckou kariéru. Kdo si dnes vzpomene na Jasona Jamese Richtera, který nenatočil normální film, že. Michael Madsen ve filmu, co šel do kin, a Simon Wincer natočil něco na úrovni dementních slátanin, které nezaujmou ani odpoledne v televizi. A to jsem děj příběhu hodně vylepšil. Ve skutečnosti je to taková nuda, že se u toho nedá ani škubnout ploutví. Následná pokračování snad ani s filmem neměla nic společného. 40% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem byl již jako dítě v kině a hned jsem si ho oblíbil. Velký podíl na tom má soundtrack a můj již tenkrát oblíbenec Michael Madsen. A přesto, že v současné době by se již nemohl konkurenci rovnat, tak pro mě to bude vždycky bezva odpočinkový film, který si zaslouží jen to nejlepší hodnocení :-) ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ano.. když jsem byl dítě, tak se mi to opravdu líbilo. Žel.. dětmi jsme jen jednou v životě a po shlédnutí tohoto filmu s již vyšším IQ neshledávám tento film tak naplňujícím jako dřív. A herec v hlavní roli mně tam najednou vyloženě se*e.. Asi stárnu. 65% Zajímavé komentáře: Oskar, genetique ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

jelikož mám ráda zvířata vše kolem nich nemůžu hodnotit jinak, než vysoko, krásný děj, alei smutný o navrácení kosatky do moře,kam už dávno měla patřit, tak jsem už po několikáté podívala na tento krásný film, a opět mě uchvátil, neustále se uvědomuji, že zvířata mají duši, srdce,mají soucit, umějí dát lásku, což někteří lidé ani nedovedou, neznají tento pocit a je jim to jedno, prostě na to kašlou, kosatka nádherná, už při tomto filmu by si lidi měli uvědomit, že láska u zvířete k člověku je to nejkrásnější co si člověk může přát a obohatí ho na celý život, i naopak. Moc tento film mám ráda, ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Film môže skutočne pôsobiť až príliš dojemne pre istú skupinu publika. Na mňa práve ani nie, hoci posledná scéna je príjemným príkladom happyendu. Za sedemnásť rokov sa stal klasikou rodinného filmu. Prekvapila ma voľba TV Markíza, ktorá pri (asi) opätovnom zakúpení práv zadala do výroby nový slovenský dabing a ten český, s ktorým film odjakživa vysielala už určite neprídeme (v súvislosti s jej vysielaním) do styku. Hoci som bol na český dabing už zvyknutý, ani ten slovenský nie je najhorší: MAREK SUCHITRA, DANIELA MACKOVIČOVÁ, IVAN ROMANČÍK, EMAN HASON, ANDREA KARNASOVÁ a ŠTEFAN KOŽKA. Réžia slovenských dialógov: JOZEFÍNA ŠUJANOVÁ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Kosatka Willy byla v drtivé většině filmu animatronická. (Pumiiix)
  • Hlavný zvierací hrdina, samec kosatky dravej, Keiko, ktorý bol od svojich dvoch rokov nútený žiť v zajatí postupne v rôznych zábavných parkoch a akváriách, bol vypustený do prírody a kontrolovaný ochranármi, a to aj navzdory úmyslom ho zabiť. (whack)

Reklama

Reklama