Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Luqi 

všechny recenze uživatele

Aj my sme na to boli v kine zo základnej školy. Vtedy by som bez váhania dal 5 hviezdičiek. Teraz, po takmer 15 rokoch, ako dospelý hodnotím aj tak za 4. Lebo toto je určite jeden z tých najlepších rodinných filmov, čo nám tu zanechali 90. roky. I keď je to niekedy až prehnane dojemné, ale režisérsky solídne spracované s dobrou hudbou i nereckými výkonmi (Richter, Schellenberg, Atkinson a Madsen). ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

V nostalgické náladě by se nemělo hodnotit, ale předem upozorňuji, že u některých filmů se prostě nehodnotí kvalita, ale oblíbenost filmu. Ano, je to i můj oblíbený film z dětství a proto ho mám hodně rád. Hodnocení berte s rezervou, ale já to tak prostě cejtim. Jako sem si díky Juráči oblíbil dinosaury, tak díky tomuhle filmu sem si oblíbil moře a kosatky. A soundtrack dokáže po letech vyvolat neuvěřitelnou spoustu emocí. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Willyho jsem viděla v TV až dlouhé roky po jeho premiéře v kinech, má dětská léta tedy minul a tím pádem jsem si k němu nevybudovala žádný sentimentální vztah. Film o peripetiích jednoho ochočeného kytovce a jeho nedospělého opatrovníka se proto zařadil k naprosto průměrným rodinným snímkům, jejichž sledování znovu neplánuji... přinejmenším dokud nezačnu senilnět. 51% ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Tento film mám rád. Vím, že jsem ho jako malý sledoval,.když hrál v televizi,.ale postupem času, jsem zapomněl na to, že film existuje a nedávno jsem se rozhodl, že je načase dát si maraton všech filmů, protože jedničku jsem si pamatoval matně a ostatní díly, byly pro mě velkou neznámou. Tentokrát jsem se neohlížel na hodnocení a jel jak zaběhnuté hodinky.  A musím říct, že jednička ve mě teď zpětně zanechala lepší pocit z toho filmu, než před těmi 10-ti lety a já si to fakt užil. Někdy je potřeba, aby si člověk od těch akčních a zběsilých blockbusteru dal pohov a zkoukl i něco klidnějšího. 75% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film hrající opravdu hodně na divákovy city, ovšem překvapivě se úspěšně vyhýbá všem typickým rodinným klišé, a nebylo by úplně od věci si Willyho dobrodružství zase někdy připomenout. Už jen pro ten příjemný pocit, když se mu nakonec vždycky povede onen mohutný skok vstříc svobodě- při něm aby jeden nebyl naměkko. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Kosatka Willy byla v drtivé většině filmu animatronická. (Pumiiix)
  • Hlavný zvierací hrdina, samec kosatky dravej, Keiko, ktorý bol od svojich dvoch rokov nútený žiť v zajatí postupne v rôznych zábavných parkoch a akváriách, bol vypustený do prírody a kontrolovaný ochranármi, a to aj navzdory úmyslom ho zabiť. (whack)
  • Na konci filmu poté, co Willy přeskočil zeď, Jesse (Jason James Richter) promluví nahlas a rozloučí se s Willym. Scéna velmi připomíná konec filmu Rošťáci (1985), kdy Mikey mluví k sobě a rozloučí se s pirátem Jednookým Willim. Oba dokonce znějí podobným tónem hlasu. Oba záběry se odehrávají severozápadním Pacifiku a oba byly natočeny v Astorii v Oregonu. (freelex)

Reklama

Reklama