Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Luqi 

všechny recenze uživatele

Aj my sme na to boli v kine zo základnej školy. Vtedy by som bez váhania dal 5 hviezdičiek. Teraz, po takmer 15 rokoch, ako dospelý hodnotím aj tak za 4. Lebo toto je určite jeden z tých najlepších rodinných filmov, čo nám tu zanechali 90. roky. I keď je to niekedy až prehnane dojemné, ale režisérsky solídne spracované s dobrou hudbou i nereckými výkonmi (Richter, Schellenberg, Atkinson a Madsen). ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po dlhých 6 rokoch som sa k tomuto filmu opäť dopracoval. Zachráňte Willyho bol jedným z filmov môjho detstva a zostane jedným z mojich najobľúbenejších filmov až dosmrti. Tá skvelá atmosféra začiatku 90. rokov je neopísateľná, vtedy sa ešte točili dobré filmy nie ako dnes. Žáner rodinných filmov v dnešnej dobe úplne upadá. Výborná hudba Basila Poledourisa, zručne remeselne zvládnutá réžia s úžasným citom pre detail, Richterov životný herecký výkon a emocionálne pôsobivé scény robia z tochto filmu jeden z najlepších rodinných filmov vôbec. Škoda že pokračovania ničia povesť tomuto v rámci žánru majstrovskému počinu! ()

Reklama

CharlotteHo 

všechny recenze uživatele

Zachraňte Willyho je film mého dětství a nedokážu ho hodnotit záporně. Samozřejmě to kinematograficky není žádná špička, ale to si dovolím tvrdit, ani nebylo cílem tvůrců. Pokud někdo hledá něco na pohodový večer s dětmi nebo jako já si chce zavzpomínat, je to ideální snímek. Pokud však hledáte nějaký silný film, o kterém budete ještě 2 dny přemýšlet, tohle NENÍ to pravé! :D Moje hodnocení je subjektivní protože jsem měla v dětství tenhle film na kazetě a koukala jsem na něj pořád dokola. Prostě je to moje srdcovka. :)) A jak již někdo psal, opravdu to ve mně vypěstovalo lásku k těmto úžasným zvířatům. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nejpopulárnější a asi nejnákladnější film pro malé děti do kterého se zapojilo i pár hereckých hvězd..příběh je sice trochu originálního nicméně by mohl být mnohem dojemnější a místy je hoodně nudný..záporák v podání stylového Michaela Ironsida je dobrej a Michael Madsen v roli otce která je pro něj netypická ale sedne mu a kosatka Willy ( to že ji dostali do filmu je vážně něco obdivuhodného ) jsou asi tak jediné vzpěrné body tohoto filmu protože dle mě je Jason James Richter příšernej herec a kdyby tam hrál jen on tak je to odpad..nicméně ale krásná hudba od Michaela Jacksona, slušné herecké výkony a úžasná kostka udělali své..prostě tři hvězdičky ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Willyho jsem viděla v TV až dlouhé roky po jeho premiéře v kinech, má dětská léta tedy minul a tím pádem jsem si k němu nevybudovala žádný sentimentální vztah. Film o peripetiích jednoho ochočeného kytovce a jeho nedospělého opatrovníka se proto zařadil k naprosto průměrným rodinným snímkům, jejichž sledování znovu neplánuji... přinejmenším dokud nezačnu senilnět. 51% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Po premiéře filmu se spustil velký zájem o záchranu velryb. Nedlouho poté bylo vybráno 20 milionů dolarů. (Elisebah)
  • Tento film je jediný ze tří dílů, ve kterém hraje Williho skutečná kosatka Keiko. V dalších dílech již byl nahrazen robotickou maketou. (freelex)

Reklama

Reklama