Reklama

Reklama

Ricky Gervais: Armageddon

(pořad)
Stand-up / Komedie
Velká Británie, 2023, 62 min

Režie:

John L. Spencer

Scénář:

Ricky Gervais

Účinkují:

Ricky Gervais

Obsahy(1)

Tabu? To Rickymu Gervaisovi nic neříká! A tak se ve svém komediálním speciálu o konci lidstva pustí do politické korektnosti i přecitlivělých lidí. (Netflix)

Recenze (59)

majec4 

všechny recenze uživatele

Som veľký fanúšik Rickyho a na toto som sa tešil. Začiatok bol mám pocit pomalší, no idem do plného počtu, lebo sa mi páčia jeho názory na témy ku ktorým sa vyjadruje. Milujem ako povie to, čo k danej téme mám sám na jazyku, no on to povie tak drsne, no aj tak je to mega vtipné. Možno je to pri tých témach automatické, stačí sa vyjadriť ako to cíti a keďže sú niektoré tie ľavičiarske kecy tak pritiahnuté za vlasy, tak je to automaticky vtipné, lebo plakať sa nám zatiaľ nechce. Dokedy? ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se, chlap mluví dobře, provokuje dobře, ale hodně jeho vtipů mi přišlo, že strašně tlačil na pilu aby urazil co nejvíc a byl co nejmíň korektní, než aby pobavil. Prostě taková provokace za každou cenu a pak to okecat aby to zase zmírnil. Nemělo to prostě koule se hned po dokončení věty prakticky omlouvat. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Z Rickyho tvorby v posledních letech prýští jakési špatně maskované zoufalství ze stavu společnosti a přírody. Nové vystoupení vlastně nepřináší nic nového. Pár vtipů vystavěných ve starém neuctivém smyslu samozřejmě spolehlivě rozchechtá (co by neudělalo dítě pro získání domácího mazlíčka nebo starosti diváků, co je může zranit při sledování Schindlerova seznamu, za záchranu se modlící půlka planety, zatímco pár stovek příslušníků inteligence hledá skutečné řešení), ale jinak je to celkem normální zážitek. Už se stalo zvykem, že dříve šokující humor v současnosti zrcadlí vyjádření některých dementních britských politiků, což mu ubírá na síle a z omluvného dovysvětlování vtipů je zjevné, že v reálu liberální a milý Gervais pociťuje během představení úzkost, že si ho na základě drsného humoru přivlastní špatná divácká skupina, to už je ale bohužel typický jev dnešní doby. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Áno, Ricky recykluje, ale len svoje témy, nie vtipy. A hoci mal už aj lepšie (alebo skôr vtipnejšie) vystúpenia, len ťažko sa dá ubrať čo i len polhhviezdička minimálne za tie posolstvá. Armageddon by sa kľudne mohol volať Words, pretože jeho vystúpenie je hlavne o slovách. O tom, ako agitka naprosto zmenila ich význam a odrazu už také označenie fašista v očiach tých "pokrokových" pokrýva oveľa širšiu skupinu, než tomu bolo kedysi v zmysle "nejdeš s nami, si fašista" alebo aj "neveríš na viac pohlaví ako dve, si nácek". Ricky sa tu otvorene vysmieva tým samozvaným prebudeným, uvedomelým woke osvietencom, ktorým na pozadí svojích obľúbených tém ako pedofília či holokaust jasne odkazuje: Aj ja som woke, ale len ak to znamená to čo kedysi - že bojujete za rovnosť a proti útlaku, ste antirasista, antisexista, antihomofóbny. Ale ak woke znamená, že máte byť puritánsky, autoritatívny tyran, ktorý vyhadzuje ľudí za názor alebo dokonca fakt, tak potom nie som woke. S tým choďte do prdele! ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Vlastně těch opravdu vtipných momementu je málo, za mě je to hlavně kritika dnešní společnosti, zopakování si názoru, co si myslí většina normálních lidí, jen se bojí říct nahlas, protože dostanete okamžitě nějakou nelichotivou nálepku.  Přesně se trefil do všech nepopulární témat, a nelze s ním nesouhlasit, ale moc mi nejde se tomu smát. Děsí mě to, kam směřujeme. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama