Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V rodině Záhorských je smrt na denním pořádku, nebožtíci jsou totiž doslova zdrojem jejich obživy. Člověk by řekl, že v takovém podniku bude docela mrtvo, Záhorským se však začnou dít zvláštní, mysteriózní události, které překračují hranici života, smrti, a především černého humoru. Šestidílný komediální seriál Divadla Mír plný bizarních příhod, ale i lásky a rodinného kremačního tepla odstartuje smrt a zpopelnění Jiřího Lábuse, herecké legendy, která je shodou náhod prastrýčkem majitelky krematoria. Jak se ale říká „legendy neumírají“, a tak se následující ráno Lábus znenadání znovu objeví na rodinné snídani. „Živý“, černobílý a bez sebemenšího ponětí o vlastním pohřbu. Hlavu rodiny Viktora, matku Hanu, dceru Nikolu i strýčka Jiřího Lábuse tak čeká dobrodružství, při kterém možná zjistí, že jejich kremační pec hostí něco mnohem temnějšího, než jen popel a vzpomínky. Zvláště, když se jim na snídani začnou objevovat i další „klienti“… (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (37)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ty vajíčka jsou fakt skvělý. Já bych to moc neměl, mám vysokej cholesterol,  ale dneska mi to je nějak všechno jedno. Námět o krematoriu, jehož pec oživuje mrtvoly je  trochu jako od Vorlíčka a Macourka. Oživlý Lábus v roli Jiřího Lábuse slibuje hodně...vsak jeho neschopnt  připustit svou smrt pobaví, některé milé odkazy na jeho kariéru taky (když na pohřbu zazněla znělka Kouzelníka, skoro mě to dojalo - krásné ). Bohužel od momentu, kdy se strejda Jirka rozhodne odejít, opravdu odejde i z obrazovky a pak už to je sotva na tři.  Chození s mrtvým fotbalistou a dovádění polského exorxisty je spíš trapas. Samostatnou třetí hvězdu si ale zaslouží právě Jiří  Lábus, protože byl opět naprosto skvělý a spontánní a přeci jen tady dostal o trochu lepší příležitost se předvést než v některých jiných počinech v předchozích letech.   ♪Za řekou na stráááni, je krematorium, je tam pěknej chládáááek, a kolumbááárium. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Byla zábava sledovat tenhle mini-seroš. Musím říct že české nové seriály jdou úplně mimo mě, ale tohle mě fakt chytlo. Lábus je pořád skvělý herec a v tomhle seriálu se mi dost líbil, ale šlo dost poznat že když v dílu chyběl Lábus tak ten děj nebyl zas tak dobrý, spíš mi přišlo že to náš Rumburak dost v tomhle krematorium táhl, a bez něj to bylo takové neslané nemastné. Lepší průměr 👍 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Nápad s pecí v krematoriu, která vráci nebožtíky zpátky do “života” doplněný o jakousi Addamsovu rodinu z Wishe je ok, nicméně divadlo Mír z něj nedokáže vytěžit víc než sled několika povedených černohumorných scének a hodně těch trapných, které humor naopak kompletně postrádají. Plusem je, že tu není Kozub, takže tady nikdo nešilhá, nepitvoří se a nejsou k němu potřeba titulky. Dalo by se z toho každopádně vytáhnout víc…50% ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem se rozhodl dát vyšší hodnocení. Sporý pokus o černěhumorný seriál se musí ocenit. Pobavilo například opékání klobás ve spalovací peci krematoria "charakterním hercem Národního divadla moravskoslezského" Vladimírem Polákem ale i další fóry. Lábus samozřejmě zábavný. Škoda, že ze seriálu v polovině vypadl. A musím pochválit velice příznivou stopáž jednotlivých dílů. ()

Kaleidoskop 

všechny recenze uživatele

To co by jinde vypadalo jako trapný pokus o seriál, v Mírovém podání prostě funguje. Je celkem logické že takovýto sénář by nikdo soudný nezafinancoval - ať už ze strachu z nekorektního tématu anebo z důvodu, že scénář je postaven na sledu scének, které jsou propojeny voiceoverem hlavní postavy (Marie Anna Kupcová). Toto schéma samo o sobě není žádným revolučním vyprávěcím postupem (a ve scénáři to proto může působit trochu hloupě), ale když tento způsob propojíme s divadlem Mír, které si na krátkých scénkách, plných nekorektního humoru, udělalo jméno, najednou to celé funguje. Seriálu pak podle mě pomáhá i to, že se v něm (zatím) neobjevil Štěpán Kozub a seriál si tak drží alespoň nějakou úroveň humoru (na druhou stranu tu máme Robina Ferra, který zde ale je jen ve vedlejší roli). Zatím jsme v první půlce a musím říci, že mě seriál celkem překvapil. Není to jen plejáda levného humoru (k čemuž některá díla ze stejné produkce občas sklouznou), ale má to promyšlený příběh, který v podání Míru je i místy vtipný. Trochu jsem se obával i angažování Jiřího Lábuse, protože po té, co jsem viděl seriál sKORO NA mizině, kde jsme se dočkali Jiřího Langmajera a Michala Suchánka, jsem se bál, že to bude působit na sílu a opět to sklouzne k trapné situaci typu: "slavný herec přijede do okresního divadla a co si tam s ním mají ti amatéři jako počít". Ovšem, angažování Lábuse, zde má podstatný důvod a není to jen snaha přilákat na malý seriál diváky jménem herecké hvězdy. Myslím, že Krematorium je ten typ seriálu, kde se vyplatí přetrpět první díly, kde se teprve seznamujeme s tempem a stylem, protože po tom se už seriál trochu rozjede a začne nás bavit. Pro mě se tak zatím stává jedním z mála děl této ostravské party, které mě zaujalo a baví. P.S.: Zkusím si sem napsat takovou predikci jak to bude asi pokračovat: v půlce se nám přidá další postava, která zase trochu zamíchá příběhem a pomůže mu neztratit řetěz, v předposledním díle se nám naskytne řešení situace, abychom v poslední části problém úplně vyřešili. Trefil jsem se...? Dozvíme se za pár týdnů. :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Při snídani kouká nebožtík na fotbalový zápas Mladé Boleslavi proti Liberci. Na otázku, kdo hraje, však odpovídá nesprávné, že Boleslav hraje proti Jihlavě. (Krabroz)

Reklama

Reklama