Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Dadel 

všechny recenze uživatele

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ! (tichý údiv) Opravdu přenádherný seriál se spoustou těch nejkrásnějších záběrů, které veškeré hollywoodské velkofilmy zadupou do země. Vážně jsem neměl tušení, co za bizarní havěť na naší planetě žije. Na rozdíl od mnoha podobných filmů mě tentokrát neštval ani doprovodný komentář, který je vtipný a sir Attenborough je rozený vypravěč. Síla snímku vynikne, i když si uvědomíte, co všechno museli tvůrci podstoupit, aby se jim povedl nějaký kratičký záběr (viz Diaries v bonusech). Sezení po několik týdnů na židli v afghánských horách a vyhlížení sněžného leoparda included. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná záležitost s podmanivou atmosférou, nádhernými záběry, při kterých se tají dech, někdy i zastavuje, zároveň funguje jako zábavná i poutavá lekce biologie, hudební podmaz velice příjemný, tvůrci zaslouží veliké smeknutí klobouku za vše (čas, trpělivost, odvaha) a ode mne plný počet hvězdiček.. Krásné nahlédnutí do různých zemí a zajímavých koutů, do hloubky moří i oceánů, bylo mi potěšením a s radostí jsem hltala každý díl, jeden lepší než druhý, všechny úžasné.. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Jeden z vůbec nejlepších přírodopisných dokumentů plný krásných záběrů, které vám doslova vyrazí dech. Kamera tady funguje na 1*....záběry z ptačí perspektivy na stáda buvolů, hejna ptáků a jinou migrující zvěř jsou jak z jiného světa. Zpomalené záběry na lov bílého žraloka aj. nám zase přibližují dokonalost těchto predátorů. Víc se nebudu rozepisovat, ani tisíc slov by nepopsalo ten zážitek, to se musí vidět a vcítit se. Člověk si dnes už jen díky takovým dokumentům uvědomí křehkost planety, na které žije. Nyní si vychutnávám všechny díly na blu-ray, jehož fullHD rozlišení dává tomu všemu další punc dokonalosti. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som velmi stastny, ze sa mi podarilo dostat k tomuto klenotu klenotov medzi dokument.filmami, a dnom co dnom si po kusku vychutnavat najkrajsie zabery sveta, ake sa kedy mohli natocit !!! Nieco tak uzastneho, okuzlujuceho, neuveritelneho, pozastavajuceho, sa len tak pokope neda vidiet nikde inde, ako tu. Moc lubim dokumentarny film...ci uz z toho pohladu, z toho zanru, alebo z tej oblasti...ale najfascinujucejsi je pre mna NATURE movieeee...A tento povazujem za TOP scenu...ktory by si podla mna nemal nechat ujst totalne ziadny smrtelnik...fakt ho odporucam kazdemu...od posukov, luzrov, az po totalnych filmovych maniakov a uznavacov akejkolvek kinematografie !!! 20 z 10,nazdar ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

Úchvatná podívaná, která se jen tak nevidí. Nádherné záběry, skvělý komentář, český dabing, hudba, která i tak dech beroucím záběrům přidává poslední stupínek k dokonalosti. Pokud si myslíte že jste viděli nejlepší přírodopisný dokument a nebyl to tento, měli byste přehodnotit svůj názor. Opravdu stojí za to vidět. Po několika dalších shlédnutých dílech dostává sousloví dech beroucí záběry další rozměr, to jste opravdu ještě neviděli. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)
  • Práva na vysílání zakoupily televizní stanice z více než 130 zemí (údaje ke konci roku 2007). (DaViD´82)
  • Každá epizoda má stopáž přibližně 58 minut, z čehož cca 10 minut připadá na informace o obtížích a zajímavostech při natáčení nejzajímavějších momentů daného dílu. U nás je však vysílána pouze první část bez přídavků. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama