Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý chlapec Tony si hraje se svým otcem, když se najednou obloha zatáhne a objeví se bílé světlo, které otce pohltí. Příběh pokračuje po třech letech, když podivná věc spadne z nebe a začne zabíjet. Ovšem tato věc brzy umírá, ale ještě předtím stačí znásilnit jednu ženu. V ženě začíná růst něco záhadného a když porodí, tak všichni s hrůzou zjišťují, že je to Tonyho otec. Přiletěl zpátky, aby zde připravil planetu pro vesmírné zabijáky? (Chupacabre)

(více)

Recenze (54)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku tak pekne... a potom sa to posralo. Celý film sa venovať tomu, čo prvú polhodinu, mohol to byť prefektný sci-fi horor. Najprv mi Xtro dokonca pripomínalo Cronenbergové Brood, alebo Zulawského Possesion; všetko to cucanie žíl, jedenie hadích vajec, pôrod a podobne. Tak načo tie hračky, preboha? Ps: Maryam d'Abo by bola dostatočne luxusná aj do áčkového sci-fička. Škoda tej chvíľky, čo bola na plátne. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina filmu bol vcelku mimoriadna a šokujúca, obsahovala výrazné klady hororov z 80. rokov. Úspešne sa podarilo vybudovať hrôzostrašnú atmosféru a vydesiť príchodom odporných mimozemských bytostí. Masky aj efekty pôsobili presvedčilo. Stupeň ohrozenia bol maximálny a napätie gradovalo až do ohavnej scény krvavého pôrodu dospelého muža, ktorej iba máločo (nielen v tej dobe) môže konkurovať. Xtro naviac ponúklo štedrú porciu erotiky v odvážnych detailoch. Po polhodinke nastal nečakaný zlom a zvyšok filmu bol len recykláciou a opakovaním už zobrazeného. Akoby si tvorcovia filmu vystrielali všetky náboje už na začiatku a došiel im dych. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Film, ktery proslavila jedina scena. Zena, rodici dospeleho muze se totiz jen tak nevidi. Navic, kdyz to obalite do hromad slizu a krve, jde o opravdovou lahudku. Dnes uz je tenhle, vpodstate komorni, pribeh o mimozemskych unosech po trikove strance celkem vycpely, ale misty si drzi hodne zajimavou atmosferu. Ta je, hlavne zpocatku, ne nepodobna ranym kouskum Davida Cronenberga, bohuzem s postupujici minutazi ubyva. Za pozornost tak krome zmineneho porodu stoji hlavne ustredni hudebni motiv z pera samotneho rezisera. Skoda, ze uz nikdy hudbu k filmu nedelal. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Xtro je průměrné spotřební videobéčko, kterých bylo v 80 letech tucet. Jen trochu lépe vypadá, ale to je asi tak všechno. Pod poměrně pěkným coverem se skrývá pěkné a slizké monstrum, ale s naprosto příšerným příběhem a celkem dost funny scénama. Kde jinde uvidíte ženskou rodit dospělého chlapa?? Ale dám ty 3* za ze začátku pěknou atmošku, pěkného emzáka a tu třetí? No poměrně napětí. Ale rozhodně si to znova nepustím. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Taťka se vrátí, miluje nás............ Film má zajímavý nápad, ale jeho zpracování je hrozné a divné. Málo dramatizace a možná až moc zbytečné krve. Podivná jednotónová hudba tomu taky moc nepřidá a tahá za uši. Táta se vrátí a samotná invaze může začít. CITÁT - Uvidíme víc, až se setmí............ Ty oživlé hračky mě deptají a nějak zvlášť se mi do příběhu nehodí. A abych řekl pravdu, lehce jsem se v příběhu ztrácel.Konec byl povedený a mimozemšťan byl opravdu hnusný. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Vďaka niekoľkým ostrejším scénam bol film v Británii umiestnený na takzvané "videonasties" VHS. (Jello Biafra)
  • Režisér filmu Harry Bromley Davenport v rozhovore priznal, že bizarná atmosféra filmu bola absolútne neúmyselná a hudbu pri záverečných titulkoch popísal ako "jačiace syntetizátory". (Jello Biafra)

Reklama

Reklama