Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

  • Francie Le Comte de Monte-Cristo (více)
Trailer 1

Marseille, 1815. Mladý lodní důstojník Edmond Dantes zažívá nejšťastnější obdobní svého života. Má se stát kapitánem a konečně se oženit s láskou svého života, krásnou Mercedes. Jeho úspěch ale u mnohých vzbuzuje žárlivost. Edmond se stává obětí zákeřného plánu. Ze dne na den je bez soudu uvězněn v kobce pevnosti If, bez naděje na propuštění. Jediný, s kým může Edmond mluvit, je Abbé Faria, vězeň z vedlejší kobky. Abbé se stává Edmondovým přítelem a učitelem. Před smrtí mu Abbé svěří tajemství o ztraceném pokladu. Po dlouhých čtrnácti letech utrpení, zoufalství a beznaděje se Edmondovi podaří uprchnout a najít poklad ukrytý na ostrově Monte Christo. Jediné, po čem Edmond Dantes touží, je zúčtovat se všemi, kteří ho zradili. Nyní, vyzbrojen obrovským majetkem, se bez slitování vydává na cestu pomsty... (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (77)

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Zatím film roku 2024 a zároveň velký kandidát do mojí Top 10. Nový Hrabě Monte Christo je přesně ten snímek, který filmovým fanouškům připomíná, proč milují kinematografii. Monte Christo je dokonalý snad v každém možném detailu a je vlastně až nemožné mu něco vytknout. Úvod filmu diváka vtáhne během několika minut a jen stupňuje a stupňuje tempo a ani na jednu jedinou vteřinu nenudí. Zhruba v polovině se na té nejhezčí šachovnici roztačí ta nejvíc strhující partie, která vas nepřestane překvapovat svou hravostí a originalitou a to i přesto, že se tvůrci drží předlohy poměrně věrně. Herci jsou neokoukaní, ale zároveň hrající na hranici svých možností, atmosféra staré Francie je úžasná a snímek překvapí diváka i skvělou akcí (ačkoliv je jí pomálu). Já jsem chybu nenašel a i přesto, že má snímek 3 hodiny, seděl bych v kině nejradši jednou tolik. Famózní film. ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Vždy som mal slabosť pre francúzsku literatúru z obdobia osvietenstva a pre velikánov ako Victor Hugo alebo práve Alexander Dumas na ktorých nedám nikdy dopustiť. Ich diela, na rozdiel od tých súčasných overil čas a sú teda objektívnou zárukou tej najvyššej literárnej kvality. Dumas rozumel príbehovej štruktúre, vedel ako rozprávať príbeh, vedel ako vytvoriť zápletku ako vytvoriť vyvrcholenie, konflikt, rozuzlenie, tragédiu, ako písať charaktery a ich motivácie. Dnes by mal desiatky Oscarov. Bol to majster a som veľmi rád že sa tomuto nesmrteľnému dielu dali nové príťažlivé šaty ktoré pripomínajú viac americkú naráciu, čo sa formy a vizuálneho spracovania týka. Obzvlášť úvodná 40min je strhujúca. Filmu by viac sedela kratšia stopáž možno o 20 minút pretože v 3/4 filmu trochu strácame tempo a nie je veľmi cítiť že sa chystá vyvrcholenie, záverečná konfrontácia to však vynahrádza. Krásna výprava, výborný herci hlavne Edmund a Mercédes, fantastický scenár a réžia dvoch režisérov ktorý sa už postarali o jedno Dumasove spracovanie v minulosti. Za mňa nominácie za herecké výkony, výpravu, scenár a réžiu. Hudba bola na môj vkus až príliš výrazná a upozorňovala na seba. Kamere by sa viac hodili statické zábery bez pohybu. Celkovo sa však jedná o výborný kino filmový zážitok po dlhšom čase. Príbehová štruktúra je tzv "muž v jame" podľa Vonneguta. Mám svoju identitu, stratím svoju identitu a znovu ju získam. Nadčasový príbeh o láske a pomste o snahe získať čo bolo neprávom odobraté. 85% **** Utekajte si to pozrieť do multiplexu hoci je tam dabing stojí to za to, aspoň sa viac sústredíte na príbeh. Odporúčam všetkými 10. Jeden z tých príbehov ktoré treba pred smrťou absolvovať. ()

Reklama

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Tento film má skoro tři hodiny a neobsahuje skoro žádné akční scény, ale přesto jsem se nenudil. Může za to především výborná adaptace scénáře, který se v mnohém liší od knižní předlohy (kterou si nepamatuji, ale přečetl jsem si shrnutí jejího děje), ale přitom ctí jejího ducha a je vhodnější pro filmové vyprávění. Stejní tvůrci natočili nedávné dvoudílné "Tři mušketýry", ale tohle je ještě lepší, něco jako retro Mission Impossible / Batman. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že nové zpracování Monte Christa je jiné, než jeho předchozí adaptace. Surovější, komornější. Postav výrazně ubylo. Ty co zbyli jsou ale o to důkladněji napsané. Pomsta zde je temnější, plná různých odstínů šedé až černé. Zanechávající jizvy, které si ve finále vyberou svou daň. Pierre Niney je Hrabětem jako vyšitý. Kýč se tu a tam občas objeví, ale to nedávám na vrub filmařům, ale knižní předloze. Řadu jiného kýče se totiž scenáristé úspěčně zbavili. Sto osmdesát minut mi každopádně uteklo jako voda a já si rád zhlédnutí někdy zopakuji. 75% ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Solidní, pěkné na pohled, byť občas poněkud nepřehledné. Ale co, on ani román nevyniká skromností, pokud jde o postavy a jejich vztahy. Akce skoro žádná, vše je spíše věc psychologie, postranních pohledů a temných narážek. Dantès kupodivu není ani kdovíjak sympatický "klaďas", jeho posedlost pomstou a někdy až nehezké manipulace působí velmi nepříjemně. Nuda nehrozí. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama