Reklama

Reklama

V roce 2033 shromažďuje společnost Water&Power světové zdroje vody. Jediné dvě věci, které mohou Water&Power zastavit, jsou tank a opravdu odhodlaná dívka. V hlavní roli vystupuje Lori Petty, bezvadná kamera a skvělý humor ve spojení s fantastickým hudebním doprovodem (Belly, Bjork, Devo, Hole, Ice-T, L7 a další) z tohoto filmu dělají ten největší akční hit pod sluncem! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o vyloženě nepovedenou komiksovou adaptaci, ale snaha o originalitu se tentokrát tvůrcům tvrdě vymstila. Režii chybí styl, komiksové obrázky jako vložky nefungují a prazvláštní vzhled "tvorů", kteří Pancéřové holce pomáhají také příliš na celkovém dojmu nepřidá. Film to není špatný, ale brutálně přetažený... ()

deepspace101 

všechny recenze uživatele

Rebecca je hrdinka k pohledání. Nehty si lakuje natěračským štětcem, v každé situaci ze sebe chrlí jednu vtipnou hlášku za druhou, její tank ji poslouchá na slovo a i při návštěvě bordelu si umí udělat čas na menší muzikálové číslo (proč mi Lori Petty v této roli tak moc připomíná punkovou verzi Gwen Stefani?). Ovšem ani ostatní postavy nezůstávají pozadu. Můžeme popatřit na tmavovlasou a obrýlenou Naomi Watts, patřičně zlého zlouna Malcolma McDowella, zvrhlého Iggyho Popa nebo podivné klokaní bytosti, mezi nimiž najdeme Jacka Kerouaca, bývalého psa povýšeného na člověka či umělce, vedle jehož veršů vypadá Lennonova I Am The Walrus jako zcela smysluplná a pochopitelná říkanka pro děti. Tank Girl vás vezme na nádherně anarchistickou jízdu postapokalyptickým světem budoucnosti, plnou parádní muziky (Portishead potěšili) a stylových komiksových sekvencí, a za volant posadí zatraceně cool hlavní hrdinku s řidičákem z autoškoly Šílenec s. r. n. Na rozdíl od mnohamilionových líbivých spektáklů mě tento snímek okouzlil svou odzbrojující upřímností, totální ujetostí a překvapivou zábavností. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě bavilo. Komiksová anarchie, ne nějak extra dobře natočená, ale s neodolatelnou hlavní postavou. Lorri Petty je v tý roli prostě neodolatelná. Ujetá postapokalyptická punkerka, která bezprostředně všechny stírá a furt si dělá prdel i z überzloducha McDowella. Nedává to ani moc smysl, ale furt jsou tam bezva komiksový vložky a je to prostě fajn. A když si myslíte, že jste viděli všechno, tak se spolčí s klokaníma mutantama :D ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Sympatická snaha natočit nejhorší komiksovou adaptaci se minula účinkem, protože si maně vzpomínám na dva horší snímky tohoto ražení, a to na Vampirellu a Barb wire, nicméně ani třetí místo není k zahození a na filmeček si vzpomenu, kdykoliv budu potřebovat povzbudit dávicí reflex. Každopádně je dokladem, že komiksový film lze natočit opravdu levně a dovedu si živě představit, že něco podobného by mohlo vznikout i v našich podmínkách, ba si dokonce umím představit, kdo by to režíroval a kdo by do toho vrážel peníze (a upřímně se toho děsím). Celkový dojem: 5 %. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel... Ten film i měl slušný potenciál, je vidět, že režisérka se opravdu snažila... ale zklamala na celé čáře. Ale popořadě. Hlavní představitelku těžce lituju. Taky se snaží seč může, ale do ujetosti "opravdové" Tank Girl má na míle daleko. A ani vzhledově si vůbec není podobná, v čemž jí ještě podráží nohy komiksové obrázky, kterými je film prokládán. Jeden takový obrázek má v sobě navíc mnohem větší dynamiku a šťávu než jakákoliv zdejší filmová scéna. A že ani scénář není špatný - Jenže režie dostala do takové nevýrazné šedi i potenciálně skvělé scény typu "Tank Girl přepadne bordel, což končí tím, že všechny donutí muzikálově zpívat 'Let's do it, let's fall in love'"... Z plusů je tu jako vždy skvělý Malcolm McDowell a potěší i brunetka Naomi Watts. A málem bych zapomněl i na dvě animované scény, které jsou moc hezké a jedná se samozřejmě o to nejlepší z tohohle filmu. Škoda, tohle prostě nevyšlo. (3/10) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Snímek je natočen podle britského komiksu „Tank Girl“ z roku 1988, jehož autory jsou Alan Martin a Jamie Hewlett. (DC_DeteCtive)

Reklama

Reklama