Reklama

Reklama

Hornblower II - Vzpoura

(TV film)
  • Velká Británie Hornblower: Mutiny (více)

Obsahy(1)

Horatio Hornblower sa ocitne uprostred vzbury, ktorá ich môže všetkých priviesť k nemilosrdnej poprave. Staneme sa svedkami jednej z najslávnejších vzbúr v histórii námorníctvam. A zároveň aj svedkami otvoreného boja muž proti mužovi... (oficiální text distributora)

Recenze (33)

Drom 

všechny recenze uživatele

Nadějný mladý důstojník a, po mnohých eskapádách minulých dílů, jistě i náš hrdina má nové umístění pod legendárním však stárnoucím kapitánem. Nadále graduje střet ideálů s realitou, Horatio sice cítí, že činy a rozhodnutí slavného nadřízeného jsou při nejlepším nevhodné, ale také se obává postavit se jeho autoritě a dle námořních zákonů riskovat i trest nejvyšší. Stav kapitánovy mysli se však rapidně zhoršuje a tak nezbývá, než v kritickém okamžiku převzít spolu s kolegy důstojníky iniciativu a odstavit jej. Vše navíc komplikuje fakt, že cílem jejich mise je nebezpečný útok na španělskou državu, jejíž situace také není z počátku zcela jasná. Ale to se již dostáváme do děje další, přímo navazující, části... ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jde o jeden díl z celkem osmidílné série, ohodnotím vše naráz: velice solidní série ze starého námořnického prostředí, herecké výkony dobré (Ioan Gruffudd vážně hraje a tímhle si získal z nesympatií mé sympatie), skutečné lodi (minimálně někde určitě) mě uchvacují a prosté, uvěřitelné a nepřekombinované zápletky jednotlivých dílů jsou tak akorát. Zkrátka poctivá filmařina, příčetné scénáře, pěkné epizodky z doby britsko-francouzských střetů za revoluce. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Po ročnej odmlke od posledného dielu sa poručík Horatio Hornblower opäť vracia v plnej sile a paráde, v kondícii lepšej ako vo Vojvodkyni a diablovi. A to je len dobre. Tentoraz musí čeliť svojráznemu, paranoidnému kapitánovi Sawyerovi, ktorý v ňom vidí potenciálneho nepriateľa a velezradcu. Na mori sa rozohráva napínavá dráma, v ktorej je len otázkou času, kedy sa proti nemu postavia dôstojníci... v čele s absolútnym hlupákom. Po Rovnakých šanciech a Dôstojníckych sjúškach najlepší diel. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

V pátém pokračováním, nebo-li v prvním dílu druhé série se vracíme zpět na loď, tentokrát ale pod despotickým vedením starého a trošku šíleného kapitána. Tento díl je možná nejlepší, snad nemám příliš úchylné sklony, když se mi atmosféra tyranie tolik líbí :) Ale taky celá vzpoura byla dobře zpracovaná, určitě doporučuji! 8/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Hornblower opět nasadil laťku hodně vysoko a Vzpoura, stejně tak jako Odplata patří mezi mé nejoblíbenější epizody, nebo alespoň prozatím. Příběh je skvělý a napínavý. Nejlepší na tom všem je ale volba kapitána a jeho napsaná postava, která je tak podlá, ale zároveň mi ho bylo velmi líto, jelikož z větší části za to nemohl on, ale jeho nezdravá mysl. Nicméně i tak to bylo skvělé, emoce jsem měla jako na horské dráze a napětí by se dalo krájet. Za mě zatím nejlepší díl z celé série. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama