Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V kuchyni mě nikdo neporazí." Nejen v kuchyni, ale ani na lodi, na ulici, v lanovce, v jezeru, na Machu Picchu a v koupelně není bojovnějšího kuchaře. V ložnici jsem trošku lepší já, ale to tady nebudeme rozmazávat. Šéfkuchař Ryback se zkrátka vrátil tam, kde může radostně likvidovat teroristy a evidentně si to užil. A já s ním, i když na lodi jsem byl určitě spokojenější než ve vlaku. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Seagal chodí půlku filmu po vlaku, krátce si zahraje na MacGyvera, aby nakonec mohl vytáhnout své sekáčkové ruce na finálního bosse. Stejně tak jako v tomhle filmu by se mělo jednat s černými pasažéry, vyhodit je z vlaku. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Kdo je k.u.r.v.a Casey Ryback?“ Zřejmě nejlepší role, jakou kdy Steven měl. I tohle pokračování mě docela uspokojilo, přestože se mi první díl líbil o něco víc. Možná to bylo tím, že zde přibylo víc zbytečných keců, ale i tak si po akční stránce nemám na co stěžovat. Každopádně dnes už nikdo nezapře tomuto akčnímu hrdinovi, že v kuchyni je skutečně nejlepší a cítí se tam jako ryba ve vodě. Koneckonců to jde na něm dnes už i vidět! 60% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Návrat do doby, kdy Steven Seagal ještě nepřipomínal pacienta obezitologa a adepta na odtučňovací kůru. Akci se mu dá v téhle životní fázi ještě docela věřit, scénář je ale i v rámci toho, v čem se po celý život pohyboval a na co jsou diváci akčních filmů zvyklí, poněkud plochý a především extrémně nelogický. Pravda, inteligenci, originalitu a uvěřitelnost v akčních spektáklech fanoušci obvykle nehledají, ale i tak je to zřetelný podprůměr. Přepadení v Pacifiku nebyla oslnivá filmařina, ale přece jen se výrazných logických nedodělků a přemětů dokázala vyvarovat. Za mě 20 % celkového dojmu, příznivci akčních filmů si můžou přihodit hvězdičku a Seagalovi fanoušci ještě druhou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl pro mě bude představovat nejlepšího Seagala navěky. Navíc se v Davisově filmu sešli i skvělí a charismatičtí záporáci a podstatný je koncept jakési Smrtonosné pasti, který se prostě neokouká. Divák se často zabaví nejvíce tím, že počítá kolik hlavní hrdina zlikvidoval záporáků. Tady jsem se dopracoval k číslu 30, což by svádělo k domněnce že se jedná o skvělý akční kousek. Nicméně opak je pravdou. Záporák spíše z řady trapných. Jeho poskok toho více nakecá než předvede a celkově je organizace našich únosců víceméně směšná. Prostředí vlaku je možná atraktivní, ale kam se hrabe na letadlovou loď kapitána Krilla. Hlášky docela dobrý (Casey, kurva Ryback). Když se k tomu všemu navíc přidají mizerné počítačové triky. Je vymalováno. 50 % a ber Stevene nebo nech bejt. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Pracovní názvy scénáře byly „Dark Territory“ a „End of Line“. Scénář byl původně zamýšlen jako řadový akční thriller ve stylu Smrtonosné pasti (1988) a až když jej zakoupilo studio Warner Brothers, proměnilo ho v pokračování Přepadení v Pacifiku (1992). (choze)
  • Matt Reeves napsal scénář se svým kamarádem z vysoké. Chtěl tak financovat vlastní studentský film. (choze)
  • Železničné vagóny boli postavené špeciálne pre film dnes už neexistujúcou spoločnosťou Colorado Railcar Company. Tieto vagóny sa používajú doteraz. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama