Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou při lovu zabloudil král Štěpán v lese, a tak zaklepal na vrata tajemné tvrze. Žily zde dvě nevlastní sestry Anička a Katka s matkou čarodějnicí. Král se okamžitě do Aničky zamiloval a domluvil se s ní, že přijede za ním na zámek, aby spolu oslavili svatbu. Jenže macecha by raději na jejím místě viděla svou vlastní dceru Kateřinu. Aniččinu tvář tedy promění v ovčí. Sestry se ale mají velmi rády a Katka Aničku neopustí. Spolu odcházejí do světa, až dojdou do královského paláce. A jen vzájemnou láskou, odvahou a svou nezištnou pomocí macešinu kletbu zlomí... V pohádce podle předlohy Jana Vladislava hrají L. Rybová, K. Jelínková, J. Čenský, J. Brejchová, M. Stránský a další. Píseň královny víl zpívá V. Špinarová. (Česká televize)

(více)

Recenze (136)

Mukl007 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která mě v dětství děsila, pak jsem se na ní bál podívat a v pokročilejším věku se mi prostě už jenom nelíbila. Jeto poměrně škoda, podle mě, stačilo trochu poupravit a polidštit ovčí masku a výsledek mohl být úplně jiný. Ani se mi nezdá, že by to měl být umělecký záměr, jako u Panny a netvora. Prostě pohádka, která není pro děti, protože mají strach z hlavní hrdinky a pro dospělé taky ne, protože je příběhově moc pitomá si lepší hodnocení nezaslouží. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Hezká a děsivá pohádka, jde zlo nemá šanci, i když si to dobře vymyslelo. Efekty super. Lepší by nebyli to pravé. Hudba dobrá. Zvuk: Až děsivé varhany. Herecké výkony průměrné. Herecké obsazení super. Poznámka: Jako malý jsem to jednou viděl sklo celé, ale ne celé. Pozor spoiler! Draci byli soupeřově vymyšlený. K pohádce se hodí. Poznámka: Tak schválně, kolik zakletí a kouzel tu bylo? 🤔👀 Hvězdiček 3 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nesympatických pohádek, které v konečném součtu nejsou pro nikoho. Anička měla smůlu, že měla nepřejícnou macechu a hodnou nevlastní sestru. Zlá ženština na ni uvrhla kletbu, kdy musí do svitu luny vyhonit Čenskému pyj, nebo až do další ovulace bude po světě chodit s ohavnou ovčí hlavou, díky níž bude zahálet pěkně upravená kundička. Král se ztopořeným údem musí dlouho čekat, než k němu Anička se sestrou v přestrojení doputují a ukojí jeho choutky jejich žhavými, kolagenovými rty. Shodou okolností má král mladšího bratra, který po účinkování v gay pornu oněměl. Vrátí se vše do normálu, když si dají všichni hromadný gang-bang, při němž si všichni opětovně vzpomenou, jak to dělají ovce? To už pochopitelně prozradí až tahle pohádka. I přes odvážné sexuální scény s draky a jinými (hospodářskými) zvířaty a dobrý casting ženských postav, včetně milfky Jany Brejchové, je to hodně slabě natočené, víc se straší než souloží a nepřijde se s příliš zajímavým vyzněním. Zkrátka, na zámku bylo zvrhlého doktora Bartáka málo. Ovčí hlava, respektive maska, co má většinu času šukézní Linda Rybová na hlavě, spolykala většinu rozpočtu, i když Linda by polykala jistě i za menší honorář. Kombinace přírodních exteriérů se studiovými interiéry byla přesně taková, jakou známe z podobných televizních pohádek. Výpravnost se tím ne vždy dá úspěšně nahradit. Režisér Aleš Horal rád děsí, než by byl skutečně poutavým vypravěčem, avšak, jeho práci by ocenili i bratři Grimmové, kdyby náhodou zjistili, že je ještě někdo, kdo v pohádkách rád děsí, a přesto ví, že tak činí legračním způsobem, který v konečném výsledku nevyděsí, ani kdyby se na použité prezervativy stavěl. 40% ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Nesympatická ovce, ale sympatická pohádka. Až mi bylo Aničky líto a bál jsem se, že pohár zapomnění vypije. Na jednu stranu jsem jí to přál, ať už zapomene a nemá trápení, na druhou stranu jsem jí přál lepší osud. Dobrý scénář, dobré charaktery postav. Možná by stálo za hřích, kdyby se někomu povedla tato pohádka převést na filmové plátno. Ještě musím vyzdvihnout mrazivou píseň v podání Věry Špinarové. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Překrásná pohádka, moje nejmilejší! Mohu ji vidět stále znovu a vůbec nechápu, co mají všichni s tou ovčí maskou. Naše děti ji viděly nesčetněkrát a nikdy z toho žádnou újmu neměly. Po všech stránek je tahle pohádka naprosto bezchybná: Vynikající scénář, skvělé herecké výkony, hlavně pana Čenského a Lindy Rybové, ale i všech ostatních, takže casting velmi šťastný, poetická výprava, hudba - ne, nic nemohu vytknout! A hlavní téma? Síla lásky, láska a věrnost sesterská - to jsou obecné hodnoty stále platné! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V němčině se film jmenuje Die verzauberte Anicka, což lze přeložit jako "zakletá Anička". (Janek2002)
  • V čase 42:30 lze v království víl spatřit na levé straně fotografa. (Mecker)

Reklama

Reklama