Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

monolog 

všechny recenze uživatele

No, pro mě je to jedna z lepších krimikomedií, který Američani natočili. V některých ohledech i mnohem lepší, než třeba Podfu(c)k, i když na Sbal prachy a vypadni to pravděpodobně nemá. Nesouhlasím s několika dalšími, že humor tady je těžkej, nepříliš zábavnej a film neodsejpá a že je to klišoidní nuda. Klišé tam samozřejmě jsou, a v této chvíli si nějak nemůžu vybavit jedinej film, kde by nebylo nějaký klišé (ať už v rámci žánru, nebo filmové tvorby obecně). Rychlé slovní přestřelky Elma a Felixe jsou někdy opravdu pěkný, některý hlášky jsou fakt nezapomenutelný: Řek sem, aby ses o něj postaral, a ne aby ses o něj postaral. Šedesátý léta skončily. atd. A toho auťáku je fakt škoda. Člověk by taky neřekl, že felixe hraje ten samý člověk, jako Hitlera. Prostě hodně dobrá akční komedie, která zabaví a o nic jinýho ani u tohohle žánru nikdy nešlo. A to že je trochu lineárnější? No co, tak se může člověk nechat unášet jízdou a nepřemýšlet, jak se to vlastně všechno vyvrbí. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Je to sice taková blbinka, ale skvělá...Mě to trochu připomělo PODFU(C)K, akorát že tu je místo diamantu formule na výorobu drogy P-O-S-51. Ve scénáři nejsou žádná hluchá místa, Carlyle i Jackson pouští vtipné hlášky v průběhu celého snímku...Mimochodem ta Carlyleova kreace je fakt úžasná! Tuším, že se u filmu nemůžete nudit! ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Formula 51 je nesmírně nadupaný film.A Ronny Yu své filmy umí sakra dobře nadupat.Ovšem zatímco mu to ve Freddy vs. Jason či Fearless sakra vyšlo,zde to s tou nadupaností už zkrátka přehnal.Ronny Yu chtěl do své gangsterky na britský způsob toho narvat tolik,že z toho vznikl strašný guláš,který tím nesmírně ztrácí na síle.Nechci zde vůbec tvrdit,že Formula 51 je špatným filmem,spíš naopak,ovšem do necelých 90 minut narvat tolik děje a hlavně postav nemohlo prostě klapnout.Formula 51 je až tak zběsilá,že naprosto ztratila jakoukoliv kostru,a ikdyž celý tento sled opravdu skvělých scén je více než zábavnou podívanou,ve výsledku je to krapet výbuch do prázdna.Navíc těch tupců na m2 bylo až moc.Film určitě ale pozvedávají herci.Sam L.Jackson je prostě černošská herecká jednička,Carlyle zde naštěstí tolik nepředvádí ten svůj otřepaný psychopatický ksicht,Emily Mortimer je docela kočka a Meat Loaf je prostě k popukání.Formula 51 je moderní gangsterkou,plnou vulgarit,cool postaviček s cool hláškami,narážek a drsných scén,ovšem Ronny Yu tento svůj počin prostě příliš neukočíroval a ikdyž ani na vteřinu Formula 51 nenudí,připomíná spíše extrémně nedopečenou husokachnu. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nebyť skvelého Samuela L. Jacksona, tento film by som si ani nevšimol. Je to nadpriemerný krimi thrillerík, ktorý ubehne ako voda, dokonale pobaví a to zase hlavne kvôli Samuelovi, ktorý tomu dáva všetok šmrnc. Film je natočený s nadhľadom a čierny humor sedí. Od štyroch hviezd to nemá ďaleko a som rád, že som dal filmu šancu s odstupom času. 69% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pohodová stylová gangsterka, ve který cool Samuel L. Jackson mlátí lidi golfovou holí a výbornej Robert Carlyle hláškuje. Jenom škoda závěru, kde už je to trochu moc překombinovaný na způsob, kdo koho víc podvede. Ale i tak je velmi příjemnej film, u kterého se rozhodně nudit nebudete a rychle vám uteče. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Film je založen na historii města Liverpool a na obchodu z otroky. Je však dějově převeden na obchod z drogami. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v americkém Los Angeles a na zámku Cholmondeley v anglickém Cheshire. (Terva)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama