Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šance jedna ku 19 milionům. Pravděpodobnost, že vás zasáhne meteorit, je mnohem vyšší než šance, že vyhrajete v loterii. Pro naše šťastné výherce se sen rychle změní v noční můru a jejich životy se roztříští ve velkolepém ohňostroji této vzrušující černé komedie. (Film Europe)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (23)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Povídkové filmy se už v dnešní době moc nevidí a zrovna tohle je případ, u kterého bych si dokázal představit i všechny příběhy natáhnuté na celý film. Jeden je absurdnější než druhý a nabízí toho dost, jenže člověka to po chvíli přestane bavit. Ještě když nejsou nijak propojené až na rámec prvního příběhu, který dílo nakonec i uzavírá. Teroristé za mě asi nejlepší, na druhé místo bych pak dal úvodní část s naprosto geniální gradací. Hodnocení: 70 % ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Na CSFD občas probíhají soutěže o nějaké drobnosti a nejčastěji o lístky do kina. Někdy se zapojím a tentokrát to vyšlo! Vyhrál jsem dva lístky do kina na francouzskou komedii o tom, co se stane, když člověk vyhraje velké prachy. Tato výhra z nás milionáře sice neudělala, ale návštěvu kina po delší době i film jsme si užili. Čekali jsme pohodovou oddechovku a tu jsme dostali. Film formou i žánrem připomíná Divoké historky. Mění se jen hlavní téma. Místo boje s nespravedlností, nastupuje nutnost vyrovnat se s astronomickou výhrou v loterii. Tvůrci byli dost zlomyslní a dávali to postavám pěkně sežrat. Rozhodně se nikdo nestal bezstarostným milionářem ležícím na pláži. Naopak se jim děje vše možné a bezstarostný život se nekoná. Naštěstí se nám tvůrci trefili do noty a pobavili nás. Místy černý humor je plus a je jen dobře, že občas šla korektnost stranou a u některých scén se dostavilo i napětí, kam až to tvůrci dovedou. Díky tomu všemu rád přihodím i slabší čtvrtou hvězdu a jako lehkou oddechovku mohu film doporučit. Minimálně si můžete představovat, co byste udělali s nečekanou výhrou vy a jestli byste dopadli lépe než hrdinové z filmu. :-) ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Top strop! Asi si půjdu vsadit. Brečel jsem smíchy od začátku do konce. Připravte se na brutálně černý humor, ze kterého místy mrazí a zároveň vám trhá bránici na kusy. I když ta kletba byla na mě dost přestřelená a závěr až moc moralizující, tak pořád jde o jednu z nejlepších komedií, které jsem za poslední roky viděl. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Edukativní francouzská povídková černá komedie o tom, že vyhrané peníze v loterii štěstí a změnu života k lepšímu nepřináší. Minimálně ne ve čtyřech představených příbězích, které dvojice režisérů Maxime Govare, Romain Choay, rozčlenila dle zaměření na rodinu - seznámení - terorismus a prokletí. V každém z výše zmíněných příběhů se divák zasměje, nejvíce pak u toho prvního, kde se dokáže nejlépe do situace vžít. Zbylé jsou určené spíše pro paranoiky, diváky na zcestí a fatalisty. Námět snímku je originální a řadou scén významně připomíná Trojúhelník smutku, v porovnání s ním mu však schází kvalita a větší příběhová provázanost. Tři hvězdy. 🙂 (12.06.2024) / TOP hláška: "Se*em na babičku!" ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Vydarená poviedková komédia, ktorá rôznymi spôsobmi názorne demonštruje, ako by to asi mohlo vyzerať, ak by ste náhodou vyhrali pár miliónov v lote. Samozrejme humorne a s veľkou dávkou premrštenosti. Jednotlivé žánrovo pestré poviedky fungujú samostatne, zároveň však celkom chytro dotvárajú celistvý obraz o danej "problematike" a trefne ju hyberbolizujú. Výrazne tomu napomáha pocit nepredvítateľnosti, ktorý po istom čase naberie istú schematickosť, aby v závere opäť prekvapil. 70% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Mnohí herci sú skutoční a praktizujúci moslimovia, ktorí podľa slov Romaina Choaya rolu prijali s tým, že im prišla zábavná a pre moslimov nie je paušálne urážlivá. (Arsenal83)
  • Film sa predal do 25 krajín, no po francúzskej premiére bolo Slovensko prvou zahraničnou krajinou, kde sa film prehrával v kinách. (Arsenal83)
  • Romain Choay povedal: "Na máločom sme sa smiali tak, ako na tomto scenári. Bolo to ako nabaľujúca sa snehová guľa, čím viac sme písali, tým viac nás to bavilo. Tretí producent čítal naše veci a stále žiadal pokračovanie. Vytvárali sme postavy a týrali sme ich rafinovanými spôsobmi." (Arsenal83)

Reklama

Reklama