Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lahodná komedie Jerryho Seinfelda z časů, kdy všichni snídali cereálie s mlékem. Kvůli úplně novému druhu pečiva se ale dvě velké společnosti pustily do líté bitvy. (Netflix)

Zajímavosti (8)

  • Jerry Seinfeld řekl: Chris Rock měl být moderátorem předávání cen Bowl & Spoon Awards – a to jsme natáčeli hned po facce Willa Smithe. Chtěl jsem, aby někdo přišel na pódium a Chris mu dal pěstí, až tam přijde.“ Podle Seinfelda byl však Rock z té události trochu otřesený a roli místo něj dostal Cedric The Entertainer. (Johnny.ARN)
  • Jerry Seinfeld v rozhovoru s Jimmym Fallonem prohlásil, že od společnosti Kellogg nežádal povolení k použití názvů jejich výrobků a postav, ale že by se rád nechal zažalovat. (Johnny.ARN)
  • Mezi prvky úvodní scény bistra, které odpovídají slavné ilustraci Normana Rockwella z 20. září 1958 na obálce Saturday Evening Post „Runaway“, patří červený batoh pro tuláky, bíle oděný muž u pultu, bílá vertikálně žebrovaná stěna, křídová tabule Specials, chromované barové stoličky se zelenými polštáři, kávovar vpravo, bedna na koláče vlevo a rádio na stěně. Vhodně k filmu je přidán stojan Kellogg's. Na Rockwellově obraze zaujímá Seinfeldovo (Bob Cabana) místo policista, který si malého uprchlíka podezřívavě prohlíží. (Johnny.ARN)
  • Situácia, kedy Bob Cabana (Jerry Seinfeld) dostane od mliekara Mikea Diamonda (Christian Slater) zjavne pokazené mlieko a pýta sa: "Aká je exspirácia...?" a keď omdlie, Diamond povie: "Tretí júl," je založená na vtipe, ktorý urobil Seinfeld vo svojom stand-up vystúpení, v ktorom krava, ktorá dáva mlieko, oznámi mliekarni dátum spotreby a ten je tiež tretí júl. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v polovici roka 2022 v Kalifornii, kde bola filmu udelená daňová úľava. Film mal premiéru v ikonickom Grauman's Egyptian Theatre v Hollywoode 30. apríla 2024. (Arsenal83)
  • Film je voľne založený na skutočnom príbehu o vytvorení toustovacieho pečiva Pop-Tarts. (Arsenal83)

Reklama

Reklama