Reklama

Reklama

Džinró

  • Japonsko Jin-Rō (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jin-Roh je velmi temný animovaný film, který se odehrává v době nepokojů roku 1960 v Tokiu v alternativní historii. Proto jsou vytvořeny zvláštní policejní síly, Capitol Police Organization (CAPO). Uvnitř CAPO je speciální jednotka, která plní tu nejtěžší práci. Někteří z mužů v této speciální jednotce tvoří podle pověstí strážnou skupinu s názvem Vlčí brigáda. Hlavní hrdina Fuse, člen této speciální jednotky, je svědkem, jak se před ním odpálí mladá dívka, která byla členkou teroristické skupiny. Později potkává sestru této dívky a začne být ovlivňován city. Očekáváte, že celý film budete provázeni trápením hrdiny až k šťastnému konci? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sice "jenom" scénář a předloha, ale stejně vypadá jako typický autorský film Mamoru Ošiiho (Ghost in the Shell, The Sky Crawlers): pomalé, zahloubané tempo, vyprávějící komplikovaně a metaforicky o vážných a temných věcech (terorismus a jeho potlačování, manipulace, konspirace, obětování); také však překombinovanost a nedostatečný spád. Animace je neskutečně na výši, hlavně reálné pohyby a výrazy postav. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý příběh o zakázané lásce na pozadí konspiračních teorií. Tento snímek mě totálně nadchnul a řadím ho mezi to nejlepší, co jsem měl možnost shlédnout co se týče anime... Do poslední chvíle si není člověk jistý, jak to vše dopadne a o to víc strhující je celé finále, které filmu ještě víc přidává na efektivnosti a dokresluje celou ponurou atmosféru tohoto snímku. Pětihvězda jak vyšitá... ()

Reklama

Spock 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý přírůstek do mé kolekce viděných japonských anime. Tentokrát diváka čeká příběh s nádechem velké konspirace a boje několika vládních bezpečnostních složek proti v sobě. V celém tom, pro mě, vykonstruovaném ději, máme obě dvě hlavní postavy, Červenou Karkulku a vlka, až uvidíte film, tak pochopíte. Jsou jako dvě figurky, které se náhodně potkaly v nesprávnou dobu na nesprávném místě, přes velké sympatie se stávají obětí své minulosti a přirozenosti, to co jsou nezmění, možná v dalším životě. V hodně věcech je příběh inspirativní a má několik „skrytých zákoutí“, ty jsou naplněné alegorií a setkáváme se s nimi v představách a snech hlavního hrdiny. Nebýt toho trochu zamotaného děje, dal bych plné hodnocení. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Vlastně mi na tomto filmu vadilo až samotné finále s odkrytím pravého jednání a motivací hlavních postav. Celé osvětlení se mi zdálo až moc kostrbaté a vlastně to nejhlavnější, týkající se chování hlavního hrdiny i tak trošku navíc. Někdy moc zpravodajských, tajných, teroristických, vládních a jiných organizací nacpaných do jednoho filmu je spíše na škodu než užitek. Jinak po výtvarné stránce nemůžu najít chybičku. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další ze zlatého fondu anime. Kdo by očekával nějaké akční sci-fi, či fantasy, bude asi zklamán. Toto anime stojí spíše na zajímavém, silném a při tom celkem jednoduchém příběhu, přičemž se dočkéme i momentu překvapení. Co se týče ostatních složek, které se na anime dají hodnotit, tak kresba i rozanimování jsou skvělé. Postavy obrněnců ze speciálních jednotek, jsou opravdu dílem geniálního kreslíře. K tomu je úžasný hudební doprovod. K 5* tomu ale přeci jen něco chybí, možná větší spád. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Vizualizace tohoto Anime, a to přímo pancéřovaní členové policejní jednotky zvaní jako Kerberos Panzer Jäger, se stali velkou inspirací pro série počítačových her jako je „Killzone“ z roku 2004 a nejvíce pro „Wolfenstein: The New Order“ z roku 2014. (Bertramm)
  • Hudbu k filmu nahráli členové České filharmonie. (Andrew_Deer)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole mauser C-96, samopal MP-40, kulomet MG.42 a útočná puška STG-44. (K98)

Reklama

Reklama