Reklama

Reklama

Džinró

  • Japonsko Jin-Rō (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jin-Roh je velmi temný animovaný film, který se odehrává v době nepokojů roku 1960 v Tokiu v alternativní historii. Proto jsou vytvořeny zvláštní policejní síly, Capitol Police Organization (CAPO). Uvnitř CAPO je speciální jednotka, která plní tu nejtěžší práci. Někteří z mužů v této speciální jednotce tvoří podle pověstí strážnou skupinu s názvem Vlčí brigáda. Hlavní hrdina Fuse, člen této speciální jednotky, je svědkem, jak se před ním odpálí mladá dívka, která byla členkou teroristické skupiny. Později potkává sestru této dívky a začne být ovlivňován city. Očekáváte, že celý film budete provázeni trápením hrdiny až k šťastnému konci? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Nejprve malá poznámka k ději, jak ho popisuje ZIASystems - nemyslím, že se jedná o alternativní Japonsko, které WW2 vyhrálo, příběh se odehrává 10 let po velké "porážce"... Dále ta dívka nezemřela vinou příslušníka speciálních sil, obětovala svůj život pro terorismus. A teď k hodnocení: Byl jsem uchvácen, skvělé po technické stránce (kresba, hudba), úžasné co se týká děje a postav. Tenhle film mě opravdu dostal. Můžu, spíš musím, jen doporučit ()

ZIASystems 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jeden z nejzajímavějších anime filmů. Příběh se odehrává v současném, ovšem alternativním Japonsku (jak by asi vypadalo kdyby Japonci neprohráli WW2) . Zemi zmítají protesty a terorismus. Hlavní hrdina je příslušník speciálního protiteroristického komanda, který si uvědomí, že balancuje na tenké hraně mezi člověkem a zvířetem a... navíc se zamiluje - do sestry mladé dívky, která jeho vinou zemřela při poslední akci. Netuší ovšem, že se stal figurkou v kruté politické hře, která chce zneužít jeho momentální slabosti k protistátní akci. Na rozdíl od jiných anime filmů zde najdeme relativně realistický styl kresby a také nádhernou hudbu Hajime Mizoguchiho. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Romantický i dramatický špionážní příběh odehrávající se v policejním státě. Speciální armádní jednotky zde velmi silně evokují svojí zbrojí německá SS komanda a jsou stejně nemilosrdná. Příběh je hlavně o jednom páru, který si k sobě postupně nachází cestu i když kolem zuří občanská válka. Animace je nádherná a je vše vyvedené ve vybledlých barvách, aby to připomínalo válku, beznaděj, nedůvěru. Po slibném začátku a snovém pojetí se ale příběh začne zbytečně trivializovat a místo dalších snů se přestoupí na špionážní zápletku, která mi do příběhu vůbec nesedla. Čekal jsem alespoň, že konec bude nějak převratný. Bohužel ne, ale i tak to bylo zajímavé a někdy až moc depresivní. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sice "jenom" scénář a předloha, ale stejně vypadá jako typický autorský film Mamoru Ošiiho (Ghost in the Shell, The Sky Crawlers): pomalé, zahloubané tempo, vyprávějící komplikovaně a metaforicky o vážných a temných věcech (terorismus a jeho potlačování, manipulace, konspirace, obětování); také však překombinovanost a nedostatečný spád. Animace je neskutečně na výši, hlavně reálné pohyby a výrazy postav. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Působivé noirové obrázky vtahují, náznaky alternativní historie přítomné hlavně v občasném použití němčiny dodávají lehké tajemno, dívčí hlásek předčítající Rotkäppchen v drsné předgrimmovské verzi zamrazí v kostech, jenže neohrabaně zašmodrchané soupeření několika tajných organizací moc nemotivuje k rozplétání a ledově studené melodrama ani romantizovaný militarismus nerozechvěly moje evropské srdíčko natolik, aby se ho dějové a emoční zvraty nějak podstatně dotkly. Nedá se to ale v žádném případě odmávnout jako spotřební brak a synek, který nám to doma pustil, si v tom ve svých citlivých čtrnácti to intenzivní našel. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu nahráli členové České filharmonie. (Andrew_Deer)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole mauser C-96, samopal MP-40, kulomet MG.42 a útočná puška STG-44. (K98)
  • Vizualizace tohoto Anime, a to přímo pancéřovaní členové policejní jednotky zvaní jako Kerberos Panzer Jäger, se stali velkou inspirací pro série počítačových her jako je „Killzone“ z roku 2004 a nejvíce pro „Wolfenstein: The New Order“ z roku 2014. (Bertramm)

Reklama

Reklama