Reklama

Reklama

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (7)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabsie stvorhviezdie. Seriu pre mna jednoznacne taha duo Gyllenhall - Sarsgaard. Tie motuziky a postrcenia divakovi pocas uvodnych epizod mi vsak obcas pripadali az prilis okate i okukane. Zaver ponukne celkom slusnu divacku facku...zvlast z dovodu, ze nebol ziaden "hint". Ale pokial ide o prezentaciu v sudnej sieni i rodinnej dramy celkom fajn. Cakal som vsak vacsiu pecku. Caka sa vsak dalsia seria, tak uvidime. Odporucam. 70% ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Tohle se hodně povedlo. A to jsem váhala, zda se do toho dát, protože už si kriminálkami přijdu trošku přesycená, často mám pocit, že už mi nemají úplně co nabídnout a/nebo je v nich většina věcí strašně přitažených za vlasy. Když se do toho tvůrci navíc snaží porůznu originálně zapojit i nějaká osobní/rodinná dramata, dost často se to nepovede ještě více. Tohle drama ale rozhodně co nabídnout má a působí velmi věrohodně, takže každému, kdo rád sleduje kvalitní napínavá krimi-rodinná dramata, vřele doporučuji. Je to taková ta záležitost, kterou dáte prakticky na jeden zátah, protože se od toho nedá odtrhnout. Nečetla jsem knihu a pokud jsem viděla film, tak už si to prakticky nepamatuji, takže i díky tomu jsem byla většinu sledování napjatá jak struna, protože zde nebyla nouze o různé šokové scény a zvraty, vrahem mohl být prakticky kdokoli. Neméně zajímavá byla rodinná linka příběhu, zejména interakce mezi manželi a mezi otcem a dětmi a jejich vývoj. Do toho skvělé herecké výkony v čele s Jakem Gyllenhaalem (ten tu opravdu jede ve všech polohách své postavy, člověk ho a různé nuance v jeho mimice, gestikulaci musí pozorovat místy až skoro zhypnotizovaně), vlastně si ale nevybavím snad nikoho, kdo by se mi nelíbil ve své roli 100%. Atmosféře, emocím pomáhá vyniknout pečlivá temná kamera. Na atraktivitě přidává soudní/prokurátorské prostředí, v němž se krimi do velké míry odehrává, (v tomto případě) tím spíše, že někteří představitelé právních profesí jsou do věci zapojeni nejen pracovně, ale i velmi intenzivně osobně a zároveň to jsou všechno zajímavé postavy, každá hodně jiná. Je to ten typ seriálu, kde nemáte každou chvíli zásek, při němž si říkáte, že sledujete něco nelogického, že scénář nějak hapruje. To platí prakticky po celou dobu sledování, jen ten závěr s odhalením, jak se věci skutečně odehrály, ve mně přece jen nějaké ty pochybnosti z tohoto soudku vyvolal (zpětně mi pak trošku neseděla některá jednání a prožívání některých postav v určitých momentech, lehce bych také pochybovala, že by za daných okolností nebyly objeveny některé stopy vedoucí k pachateli, obrázek pokojné rodinky v úplném závěru mi taky připadal trošku jako přepal atd.). Nicméně v jádru mi zápletka a její vyústění stále smysl dávaly, takže mohu skončit u plného počtu hvězd. Jen jsou trošku s odřenýma ušima a ne jasnou palbou, jak jsem si myslela ještě nějakých deset minut před koncem. 85 %. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brutální vražda kolegyně. Talentované advokátky Carolyn. O vyšetřování se má postarat zástupce hlavního prokurátora Rusty Sabich. Doma má dvě dospívající děti a manželku. Zázemí ale úplně stabilně nevypadá, protože do manželství před časem vstoupila nevěra. S Carolyn. Už to prý dávno skončilo, ovšem čí otisky prstů se asi najdou v její ložnici? Tvůrci nás opakovaně vybízejí k tomu, abychom zpochybňovali Sabichovu nevinu, abychom se podivovali nad jeho rozhodnutími, nad jeho úsudky. Prostě jednou svede být nejchytřejším člověkem v místnosti, příště ale totálním blbem. Jake Gyllenhaal hraje nestálou postavu s přehnanými a nepředvídatelnými kroky i roztřepenou vyrovnaností velmi slušně, baví rovněž Ruth Negga, kdy každý její (snad až prázdný) pohled je protkaný pramínky zrady, houževnatosti i smutku. Asi nejvíc mě ale potěšil „vždy ten druhý“ Peter Sarsgaard – mimochodem ve skutečném životě Gyllenhaalův švagr – který si mnoho scén krade pro sebe a který coby žalobce využívá Rustyho neštěstí na každém kroku, zatímco ten si pokaždé postaví hlavu a jede si urputně to své. Finále hned několika epizod přinese nějaký ten zvrat, abychom si mohli do dalšího dílu zkrátka ukousat nehty. Fajn jsou i šedé, větrem ošlehané ulice a impozantní architektura Chicaga. Epizody jsou pak vzácně vyrovnané a ano, má to silnou rodinnou linii, má to napínavé dávkování důkazů, ale nejvíc mě bavily právě dva silné charaktery: obviněného z vraždy a žalobce, který je mu vyrovnaným soupeřem, navíc v systému, který oba velmi dobře znají. Zralé seriálové drama. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo hodně velké překvapení. Musíte se trošku dostat přes dejme tomu první dva díly, než se do toho úplně ponoříte, ale pak na to nebudete chtít přestat koukat. Je to napínavá jízda, která vás totálně pohltí. A Gyllenhaal si všechnu pozornost krade jen pro sebe. Pro milovníky vražd, opravdových zločinů a napětí je tohle povinnost. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé době konečně zase nějaký soudní seriál. A když k tomu přidám precizního Gyllenhaala v hlavní roli, tak co se týče kvalit není o čem debatovat. Seriál se zaměřuje na státního zástupce Rustyho, který je obviněn z důkladné vraždy kolegyně, se kterou měl poměr, a vzhledem k nevraživosti mezi ním a jeho znepřáteleným kolegou se případu jeho rival ujme a soudní dokazování může začít. Narozdíl od jiných čistě soudních snímků se asi polovina seriálu táhne více na dramatické vlně a více se řeší rodina, vztahy, podvody a postupně se v soudním procesu odhalují důkazy, což může zpočátku působit na diváka očekávajícího plný soudní proces trochu neblaze, ale v druhé půlce jsem pochopil, že právě díky tomu je divák do všech postav tak "zažraný", plně rozumí motivaci každé jedné postavy, chápe její přemýšlení, a tudíž se může ponořit do celého procesu úplně naplno. A že tedy je na co koukat. Kromě perfektního dávkování důkazů a odhalování příběhu dostáváme naprosto úžasné postavy obou můžu, kteří proti sobě v procesu stojí, do toho baví i celé rodinné drama kolem, tasí se tady na nás zvraty jeden za druhým a v maximální spokojenosti jsem jen čekal na závěrečné odhalení "kdo to tedy byl." A musím říct, že jsem spokojen a takhle přesvědčivý seriál s úderným castingem i příběhem mi už delší dobu chyběl. Kdo má rád všechna soudní dramata, pro toho je to jasná volba a řadí se to jen o kousek za můj oblíbený a dosud nepřekonaný, námětem podobný, seriál Defending Jacob. Jó, tohle je dar z Apple nebes. ()

Galerie (66)

Reklama

Reklama